יבול שיא
הרפת והחלב

שנה למלחמה: תנובה מסכמת את פעילות

2 דק' קריאה

שיתוף:

'הקרן לשיקום רפתות העוטף'הקרן שהוקמה בהיקף של כ-15 מיליון שקל, הובילה את השיקום המהיר של רפתות העוטף שנפגעו, במנגנון שהחזיר רפתות לייצור תוך מספר חודשים

קבוצת תנובה הודיעה על השלמת פעילות 'הקרן לשיקום רפתות העוטף' שהוקמה לפני שנה בדיוק, באוקטובר 2023, מתוך תחושת מחויבות עמוקה ושותפות רבת שנים עם רפתני ישראל. בדוח שפרסמה היום (ד') סקרה החברה, את פעילות הקרן, אשר העמידה סיוע בהיקף של כ-15 מיליון שקל לרפתות העוטף שנפגעו במהלך המלחמה, ואיפשרה שיקום מהיר של תשתיות חיוניות, רכישת ציוד והבטחת פעילותן של הרפתות, תוך המשך רציפות עסקית ושמירה על ביטחון המזון של ישראל.

בעקבות המלחמה, נפגעו רפתות רבות בעוטף, בהן רפת קיבוץ כיסופים שניזוקה באופן קשה ונרצח בה מנהל הרפת ראובן הייניק ז"ל, אשר הגיע לטפל בפרות ביום השלישי למלחמה, רפת עלומים שמכון החליבה שלה נשרף וחלק מהעובדים בה נרצחו או נחטפו, רפת נחל עוז ועוד. במסגרת הקרן, תנובה העניקה סיוע לכלל הרפתות בעוטף השייכות לישובים: ניר עוז וניר עם, ניר יצחק וסופה, נחל עוז, כיסופים, עין השלושה, עלומים, יד מרדכי וברור חיל, סעד, גבים ומושב יכיני. תמיכות שיאפשרו להן להתאושש מהאסון הכבד, וכך גם לשקם את הישובים והקהילה כולה.

בין התמיכות הבולטות של הקרן:

  • 22% מהסכום יועד לשיקום מערכות חליבה שנפגעו.
  • 21% הוקצו למנגנוני צינון.
  • 19% נוספים יועדו למיכון חקלאי.

בסיוע תמיכת הקרן, מרבית הרפתות בעוטף הצליחו לחזור לייצור ותפוקה קרובה לזו שלפני המלחמה תוך חודשים ספורים. לדוגמא, רפת עלומים חזרה ל-80% מתפוקתה המקורית כבר בסוף נובמבר 2023, ובחודש מאי 2024 הרפת שבה לממוצע התפוקה היומי שלה שלפני השבעה באוקטובר.

רפת כיסופים צלם רפי דלויה
רפת כיסופים. צילום: רפי דלויה

חיים גבריאלי יו"ר דירקטוריון תנובה: "הקרן לשיקום הרפתות בעוטף היא ביטוי עמוק לסולידריות ולשותפות רבת השנים של תנובה עם הקהילות החקלאיות ועם הרפתנים. הקרן קמה מתוך הבנה שמדובר בעוגן קריטי לביטחון המזון של המדינה, שהכרחי להמשך חוסנה של מדינת ישראל".

גדי קוניא מנכ"ל קבוצת תנובה: "מפרוץ המלחמה, הצלחנו ליישם מנגנון מהיר ויעיל, כך שהמענקים הגיעו לרפתנים תוך שבועיים בלבד ממועד הבקשה – פעולה שאפשרה להם להתמקד בשיקום מהיר ולהחזיר לפעילות את הרפתות תוך פרק זמן קצר".

ענת גרוס שון, משנה למנכ"ל קבוצת תנובה: "אנו גאים בערך הרב שהקרן סיפקה לרפתות ולרפתנים בתקופה הקשה ביותר בחייהם וביכולת שלהם לשוב ולייצר חלב כחלק משיקום הקהילות כולן".

מצ"ב לעיונך דו"ח המפרט את פעילויות הקרן שבוצעו למען שיקום הרפתות והקהילה באזור.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כשהמשפחה חוזרת הביתה אחרי שנתיים ארוכות של המתנה, תקווה ונשימה עצורה, עדים אנחנו לרגעים מרגשים של שיבה הביתה. בימים של ציפי דרוכה לקבלת אחינו ואחותנו השבים, אנחנו נזכרים בערך הבסיסי ביותר – הבית והמשפחה.
3 דק' קריאה
שלחנו את מאיה ורפי שחיו בחיפה מספר שנים לגלות את חיפה המתחדשת * לילה בחיפה, שהייתה לזוג הצעיר בית עד לפני תשע שנים * כבר בכניסה לחיפה עלו מחדש זיכרונות מתקופה אחרת בחייהם, כשהם היו סטודנטים צעירים  *תמונה ראשית: בוסתן כיאט. צילום: דני בר  בוסתן כיאט  כשנכנסים לחיפה על
5 דק' קריאה
"לנוער תפקיד מכריע בבניה ובשיקום של הקהילות," אומר יואל זילברמן, מנכ"ל ארגון "השומר החדש", בהתייחסו לקהילות הנגב המערבי והצפון * לשם כך הוחלט ב"השומר החדש" על איגום כל המשאבים בתנועה, תחת הנהגת "התנועה החדשה", כולל
9 דק' קריאה
יוליה ושאול בן-הר ממושב יתד, זוג מוזיקאים שעלו לארץ ממולדובה, מנגנים במבחר כלי מוזיקה ומאמינים שהמוזיקה שלהם מהווה שליחות חשובה בחייהם * המוזיקה הגיעה כנחמה ללב הקהל, במיוחד בימי המלחמה המורכבים וכעת פועלים בני הזוג להגשמת חלומו של שאול: הקמת "שדה מוזיקה" באשכול – מרכז חקלאי-חוויתי-תיירותי, מקום קבע לקיום פסטיבלים, חגיגות ועוד  *תמונה
9 דק' קריאה
הישוב הקהילתי מצפה אילן אשר במועצה האזורית מנשה, חגג בחודש שעבר 20 שנה להיווסדו באירוע מרגש!   לכבוד האירוע סיפרה מנהלת הקהילה לירז לוי על הישוב: "מצפה אילן הוא יותר מיישוב, הוא נקודה ביטחונית משמעותית באזור. במהלך שני העשורים האחרונים הפך מצפה אילן לבית חם לקהילה של חסד, התנדבות ונתינה. מהקמת מכינת בית אסף (מכינה קדם
< 1 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן