יבול שיא
הרפת והחלב
ירון בלחסן במטע האגסים

ירון בלחסן מנכ"ל ארגון מגדלי הפירות בישראל, בהתייחסות לכוונתם של שרי האוצר והחקלאות להורדת מכסים באופן חד צדדי על ייבוא תוצרת חקלאית

< 1 דק' קריאה

שיתוף:

ירון בלחסן מנכ"ל ארגון מגדלי הפירות בישראל, בהתייחסות לכוונתם של שרי האוצר והחקלאות מהיום (14.12) להורדת מכסים באופן חד צדדי על ייבוא תוצרת חקלאית:

"שרי האוצר והחקלאות הודיעו על הכוונה להוריד מכסים על ייבוא תוצרת חקלאית עוד השבוע (!) במטרה סופית לבטל לחלוטין את המכסים.

"כל זאת בהתעלמות מוחלטת להליך המשא ומתן המתנהל בין החקלאים למשרדי האוצר והחקלאות, אליו הגיעו החקלאים עם רצון אמיתי לגבש הסכמות. המשמעות היא שבעוד 21 יום כאשר יכנסו לתוקף צווי הורדת המכסים השווקים יוצפו בתוצרת אשר אין לדעת באילו פרוטוקולים גודלה, כמו טורקיה, פולין, ירדן ועוד."

"המחדל של מימון חקלאים מארצות אלו על פני חקלאים ישראלים הוא גזר דין מוות לחקלאות ולפרנסת החקלאים ויהיה רשום על שמה של ממשלת השינוי, כמו גם האחריות לבריאות הציבור בהבאת סחורות העלולות להכניס לארץ מחלות ווירוסים וזאת בנוסף לעובדה שאין בכוונת רשתות השיווק להוריד מחירים של תוצרת חקלאית או כל מוצר מיובא אחר, אלא רק להמשיך ולמלא את כיסיהם של הטייקונים, בעלי רשתות השיווק והיבואנים בממון נוסף וחיזוק הקשר המגונה בין הון ושלטון!"

"אנו חקלאי ישראל קוראים לשרים וחברי הכנסת התעוררו! דרשו קיום ושמירת הצדק והערכים בשמם התחייבתם לשרת את מדינת ישראל ממושבכם בכנסת ואת הבטחותיכם לנו החקלאים טרום הבחירות."

"זהו צו השעה שלכם. אנו נחרצים בעמדתנו לבלום את מגמת הממשלה ושרי האוצר והחקלאות להרס החקלאות ונעשה כל שביכולתנו למנוע החלטה זו! כמו כן, יועבר מכתב התראה למשרדי האוצר והחקלאות לפיו ההחלטה להוריד את המכסים ולצמצם את תקנות הגנת הצומח שנקבעו על מנת למנוע כניסת מזיקים לארץ נעשות ללא התחשבות בנתונים ובסיס מקצועי של אנשי משרדם שלהם, המתנגדים לצעדים אלו."

"במקביל מוגשת עתירה לבית המשפט המחוזי בדרישה לקבלת החומרים עליהם מתבססת החלטת משרדי הממשלה להורדת המכסים, שכן כבר ידוע כי איננה מבוססת על מידע מקצועי. לא טובת האזרחים נעשית כאן אלא רק הרצון להוכיח כוחניות" אומר בלחסן."

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תקציר הרצאתו של דר’ רוברט ג’יימס, פרופ' בדימוס, אוניברסיטת וירג'יניה טק כנס לקוחות אמבר תרגום: רן סלומון, אמבר עריכה: גל פלג-אריאל קישור לתרגום המלא מה הם השיקולים לרכישת מינקת? לפני שנתחיל, חשוב לציין את
6 דק' קריאה
רפת בראשית בבית העמק היא שותפות בין בית העמק, אושה וראש הנקרה. לרפת מכון חליבה חדשני רוטרי, מכון קרוסלה עם 72 עמדות, מה שהופך אותו כרגע למכון החליבה הגדול ביותר בארץ נכון להיום. כל
6 דק' קריאה
לפני מספר חודשים הייתי אמורה להעביר הרצאה בנושא "רווחת היונק" בקורס מנהלי רפתות, שהתקיים במדור ללימודי חוץ בפקולטה לחקלאות. לצערי, בסופו של דבר ההרצאה לא יצאה לפועל ולכן החלטתי לשבת ולכתוב עבור המשתתפים בקורס
7 דק' קריאה
כתבו: דר' יהונתן ברקוביץ ודר' דן גלסר וטרמרקט – ר.ו.מ (רפואה וטרינרית מתקדמת) ברפת החלב הישראלית, ייצור החלב הלך ועלה בעשורים האחרונים. זאת הודות להתקדמות גנטית, ניטור מתקדם, ניהול ספר עדר והתקדמות ממשקית. עם זאת,
6 דק' קריאה
לקראת חג הפסח והמעבר למנות כשרות דיברנו עם מיטב התזונאים בארץ בנוגע למזונות, המלצות וכללי אצבע בתכנון מנות לפסח. תודה מיוחדת לדר' גבי עדין, גמלאי משרד החקלאות; סטיבן רוזן, גמלאי משרד החקלאות, הרמן-פרוג'קט;  יואב
5 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן