יבול שיא
הרפת והחלב
WhatsApp Image 2023 09 07 at 11.32.17

שר החקלאות אבי דיכטר בנאומו, בפני ועידת ביטחון המזון של ארגון החקלאות והמזון של האו"ם (FAO), בסמרקנד, אוזבקיסטן

2 דק' קריאה

שיתוף:

"אני מאמין שבאמצעות שיתוף הידע שלנו, נוכל ליצור פלטפורמה למציאת פתרונות מחוץ לקופסה, שייתרמו תרומה חשובה לביטחון המזון העולמי באופן בו כל מדינה תתרום מהניסיון והידע הייחודיים לה"

שר החקלאות אבי דיכטר, נאם היום (ה׳), 07 בספטמבר 2023, בוועידת ביטחון המזון של ארגון החקלאות והמזון של האו"ם (FAO), בסמרקנד, אוזבקיסטן.

להלן דברי שר החקלאות אבי דיכטר בנאומו:

"כאן בכנס, אנו מניחים בצד נושאי דת ולאום, מתוך הכרה שלכולנו מטרה משותפת – התמודדות עם האתגר העולמי של הבטחת ביטחון מזון.

אנו מודעים לכך שאוכלוסיית העולם צפויה להגיע לכ-10 מיליארד עד 2050, יחד עם משבר האקלים המתמשך המשפיע על המערכות האקולוגיות ועל ייצור המזון. ההתמודדות עם ביטחון המזון היא אתגר שעלינו לפעול יחד כדי לפתור.

שינויי האקלים מהווים כבר עתה את אחד האיומים הגדולים ביותר על הכלכלה העולמית ועל רווחת האדם. מערכות המזון פגיעות במיוחד לאסונות טבע ואירועי מזג אוויר קיצוניים, המשפיעים על היכולת שלנו לייצר ולגדל יבולים ובעלי חיים, כפי שהורגלנו בעבר.

התחרות על משאבי טבע מוגבלים כמו אדמה, מים ואנרגיה, בשילוב עם מחסור במזון ובמים – יעמיקו את אי השוויון החברתי, יניעו הגירות וייצרו מתחים גיאו-פוליטיים. כל אלו, אתגרים שעלינו להתמודד איתם יחד.

חובתנו המשותפת לעודד ולתמוך בשיתוף פעולה גלובלי כדי להבטיח ביטחון תזונתי לכולם.

אני מאמין שבאמצעות שיתוף הידע שלנו, נוכל ליצור פלטפורמה למציאת פתרונות מחוץ לקופסה, שייתרמו תרומה חשובה לביטחון המזון העולמי באופן בו כל מדינה תתרום מהניסיון והידע הייחודיים להם.

במקרה של ישראל, במשך 75 שנות עצמאות, ישראל הצליחה להתגבר על אתגרים גיאוגרפיים ואקלימיים והקימה סקטור חקלאי משגשג.

את רמת הפיתוח הגבוהה בסקטור החקלאי, ניתן לזקוף לזכות שיתוף פעולה ואינטראקציה בין חוקרים ממכון מחקר וולקני, שירותי הדרכה, חקלאים, סקטור פרטי וטכנולוגיות חדשניות.

המרכיבים הללו חברו יחדיו כדי להפוך את החקלאות בישראל לענף בעל שם עולמי בזכות החדשנות, יעילות השימוש במשאבים מוגבלים והתאמת הייצור החקלאי לאקלים, במדינה שבה יותר ממחצית הקרקעות מסווגות כאדמה מדברית.

בישראל, האתגרים הללו היוו זרז לפיתוח חדשנות יוצאת דופן. טכנולוגיות השקיה מתקדמות, התפלה, טיפול במים והתאמתו לחקלאות, הגדירו מחדש את אופן שימוש במשאבי המים בישראל.

מתקני התפלה חוללו מהפכה בתחום ההשקיה בחקלאות, והובילו אותנו לעבר "בטחון מים" באחד ממוקדי שינויי האקלים בעולם.

חידושים אלו, בשילוב עם טכנולוגיות מתקדמות לניהול מים, אפשרו לנו להגדיל את כמות המים המתוקים שאנו מספקים לשכנינו עבור צרכיהם.

בנוסף לניהול מים, ישראל יכולה להציע את המומחיות שלה בחקלאות מדייקת, ביג דאטה וריבוי נתונים, מינוף טכנולוגיות דיגיטליות, שימוש בחיישנים ומזל"טים. כל אלה, כדי לקדם שיטות חקלאות בנות קיימא, יעילות, בעלות התכנות וכדאיות כלכלית.

חברים יקרים, המחויבות של ישראל לחקלאות בת קיימא, יחד עם "הרוח החדשנית" שלה, הובילה לפתרונות שיכולים לעזור לעצב מחדש ולהבטיח את עתיד הביטחון התזונתי העולמי. אנו מוכנים לחלוק את הידע המצטבר שלנו.

אנו מתחייבים לעבוד יחד ולחלוק את הידע הזה ולרתום את החידושים הללו לשיפור שיטות הגידול החקלאי בקנה מידה עולמי.

יחד, על ידי שילוב החוזקות של כל מדינה בנפרד, נוכל לעשות קפיצת מדרגה משמעותית במשימה המשותפת שלנו להשגת ביטחון תזונתי לכל.

בדומה לישראל, לכל מדינה המיוצגת כאן כיום, יש תחומי מומחיות ייחודיים משלה. בואו נאחד ונשלב מאמץ למען השמירה על עתיד כדור הארץ שלנו והבטחת קיומם של הדורות הבאים".

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פגישת היכרות בין מנכ"לית מכון שמיר למחקר, דינה גלעד ומנהלת תחנת החקר של המכון, ד"ר מרצ'י אדרי, לבין מנכ"ל ההסתדרות הציונית העולמית, יעקב אהרוני, התקיימה במטרה לבחון הזדמנויות לשיתופי פעולה הדדיים בין שני הגופים. 
< 1 דק' קריאה
בחוות היישום וההכשרה של היחידה לחקלאות וחדשנות בגולן מתקיימת תכנית ייחודית שמשלבת תלמידות אולפנת "רגבים אופק" של רשת רוח הגולן בעשייה חקלאית מתקדמת. במסגרת התכנית מגיעות התלמידות לחווה שלוש פעמים בשבוע, עוסקות בעבודה מעשית,
< 1 דק' קריאה
ב-1 במרץ אמורים תושבי מושב דוב"ב לחזור למושב אבל האם זה יקרה? * בינתיים מטרידים אותם נושא הביטחון והמצב הכלכלי * בתחילת הפסקת האש הגיעו פקחי השירותים הווטרינרים למושב והודיעו על חיסול 20 להקות
11 דק' קריאה
ענף הפרחים הישראלי היה פעם סיפור של הצלחה עולמית, עד לשנות ה-90, כשהאפריקאים נכנסו לשוק והענף שייצא לבורסות הפרחים באירופה קרס * מי שראה במשבר הזדמנות היה משה סעדה שהחליט להמשיך בפרחים אבל לשוק
5 דק' קריאה
לירון בהר היא חלק מקבוצת צעירים שהרגישו שעכשיו תורם. הם משולבים במפלסים וברעים בתפקידי חינוך, חברה וקהילה כדי להיות חלק משיקום הנגב המערבי  *תמונה ראשית: לירון בהר. "אני לא יכולה לראות מה שקורה ממרחק.
7 דק' קריאה
בימים אלה מוצגת בגלריה לאומנות במענית התערוכה מִתַּחַת לְכָל אֵלּוּ הָיָה פַּעַם יָם של האומנית הרב תחומית דנה בומץ מגבעת עדה הסמוכה. הגלריה החדשה במענית, יוזמה קהילתית מקומית, התחילה את פעילותה במאי 2024 ועד כה
2 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן