יבול שיא
הרפת והחלב
צוות לבדיקת הפריצה למכון וולקני רז גרנות

שר החקלאות, אבי דיכטר, הורה על הקמת ועדה לבדיקת הפריצה והגניבה שאירעו במכון וולקני

< 1 דק' קריאה

שיתוף:

שר החקלאות, אבי דיכטר: "החלטתי להקים ועדת בדיקה שתחקור לעומק את כלל הגורמים והכשלים שאפשרו את אירוע הפריצה והגניבה שאירעו במכון וולקני. ועדת הבדיקה תערוך בחינה מחדש של נהלי האבטחה במתקני משרד החקלאות. החלטתי להעמיד בראש הוועדה אדם מחוץ למשרד החקלאות, בעל ידע וניסיון מקצועיים ורלוונטיים לנושא הבדיקה"

בעקבות הפריצה למינהל המחקר החקלאי (מכון וולקני) במשרד החקלאות, סמוך לקריה החקלאית בבית דגן, שר החקלאות ופיתוח הכפר, ח"כ אבי דיכטר, הורה על הקמת ועדת בדיקה לבחינת האירועים שהובילו לפריצה ולגניבה. זאת, במטרה לערוך בחינה מסודרת של סידורי האבטחה במתקני המשרד ולמנוע הישנות מקרים מעין אלו.

בלילה שבין ה-4 ל-5 בינואר, 2023, בפריצה למכון להנדסה של מכון וולקני, נגנב ציוד טכנולוגי, מחקרי, מתקדם ויקר ערך בשווי מוערך של מיליוני שקלים. האירוע נמצא תחת חקירת משטרת ישראל, ובמקביל גם ייבדק על ידי ועדת הבדיקה שהוקמה, ומונה שלושה חברים בעלי רקע מקצועי והיכרות עם תחום הביקורת, הבטיחות והחירום.

בראש ועדת הבדיקה עומד תא"ל במיל' שמואל זכאי, אשר עד לאחרונה שימש כמנהל נמל התעופה בן גוריון, וכיהן במספר תפקידים בכירים בצה"ל, ביניהם מפקד חטיבת גולני ומפקד אוגדת עזה. בנוסף בוועדה חברים גם קובי בליך, סמנכ"ל נכסים, בינוי ומשק במשרד החקלאות וסיגלית לוי, מבקרת הפנים של המשרד.

שר החקלאות דיכטר הורה לוועדה להגיש את מסקנותיה בתוך שבועיים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*תמונה ראשית: יצרן קלנועית אפיקים כשאדם מתקשה בהליכה, שימוש בקלנועית מהווה אפשרות יעילה להגיע ממקום למקום בצורה בטוחה ונוחה. קיימים שיקולים שונים כדי לבחור את הקלנועית הנכונה, להימנע מהוצאות מיותרות ואף חשוב יותר, לצמצם
מכשירי השמיעה של אודיו וייבס בעלי שבב AI חכם, קטנים ומותאמים לאורח החיים שלכם * אנו מעניקים שירות אישי ומלא, הזמינו עכשיו יועץ אישי שיגיע עד אליכם להדגמה ולהתאמת המכשיר המדוייק עבורכם – ללא התחייבות!  *תמונה ראשית: המכשיר הזעיר באוזן 
2 דק' קריאה
בקיבוץ שלנו, השבילים הם עורקי החיים.אנחנו רגילים לצעוד לחדר האוכל, לעצור לשיחה ליד הכלבו או ללכת לבקר את הנכדים בשיכון. אבל עם השנים, מה שהיה פעם פעולה אוטומטית הופך לאתגר. נתונים חדשים מראים כי
3 דק' קריאה
מדריך מקיף לשיפור תפקודי המוח המוח האנושי הוא פלא מורכב, המהווה את מרכז השליטה של כל פעולה, מחשבה ורגש שלנו. כמו כל מערכת מורכבת, גם המוח זקוק לתחזוקה ואימון כדי לשמור על ביצועים מיטביים.
3 דק' קריאה
כאשר מתבגרים ומגיעים לגיל פרישה (67 לגברים ו-62-65 לנשים), כבר לא ניתן להגיש תביעות נכות למיניהן מול המוסד לביטוח לאומי. אף על פי כן, בכל זאת יש מספר זכויות אשר מגיעות דווקא לבני גיל השלישי אותן ניתן לתבוע ועליהן
4 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!