יבול שיא
הרפת והחלב
WhatsApp Image 2025 07 28 at 18.07.03

תגובת “מים לישראל” להכרזת שר האוצר על מצב הבצורת

< 1 דק' קריאה

שיתוף:

*תמונה ראשית: איתן ברושי. צילום: אלון גלבוע

יו״ר מים לישראל איתן ברושי: “החתימה הרשמית על מצב בצורת הגיעה באיחור ואינה משקפת את המציאות הקשה בשטח זה חודשים רבים. באזורים שבהם הכרזת הבצורת אינה נותנת מענה, יש להכיר באסון טבע כדי לאפשר סיוע מתאים. רוב החקלאות בישראל נמצאת באזורי גבול ועימות ולכן אין די בהכרזה בלבד.
המדינה נתפסת כלא מוכנה: אין תכנית לניצול מלא של כל פוטנציאל מי הקולחין באזורים שאין בהם קולחין, וחסרה הקמה של מתקני התפלה נוספים. הפער בין היכולת להתפיל לבין הצרכים הולך וגדל. על הממשלה לקיים דיון מיוחד בהובלת משרד החקלאות ולהציג תכניות מיידיות עוד לפני אישור תקציב 2026, כדי להיערך לבצורות נוספות בשנים הבאות.
אנו רואים בהכרזה צעד חשוב המעיד על הכרה ממשלתית בעומק המשבר ועל הצורך לתגבר את הסיוע לחקלאים ולאזרחים בטווח הקצר. עם זאת, חתימה לבדה איננה פתרון. שינוי האקלים כבר כאן והוא מאיים על ביטחון המים וביטחון המזון של ישראל. כדי להיערך לשנים שחונות יותר, על הממשלה לאמץ תוכנית רב שנתית מקיפה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

.החברה מהווה מיזם משותף פורץ דרך בתחום הסמיוכימיקלים והפרומונים – חומרים כימיים המשמשים לתקשורת בין חרקים. המיזם מאחד את המומחיות המדעית והטכנולוגית של ATGC בהודו עם היכולות של לוכסמבורג בפיתוח יישומים לחקלאות, ייצור, רישוי
< 1 דק' קריאה
מוחמד יוסף אבו טועמה – מדריך לגידול תות שדה, שה"מ לידן פלאח-בלוק – תחום הגנת הצומח, אגף ענפי השירות, שה"מ תקציר בדפון זה מפורסמות הנחיות לגידול תות שדה בחלקות מניבות במנהרות נמוכות בשדה הפתוח,
7 דק' קריאה
מוחמד יוסף אבו טועמה – תחום ירקות, אגף ענפי הצומח, שה"מ לידן פלאח-בלוק – תחום הגנת הצומח, אגף ענפי השירות, שה"מ ד"ר סטנלי פרימן – מכון וולקני מבוא מחלת ה-Neopestalotiopsis נתגלתה לראשונה בישראל במהלך
3 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן