יבול שיא
הרפת והחלב
התלמידים המתנדבים של העמק המערבי

תלמידי העמק למען החקלאים

< 1 דק' קריאה

שיתוף:

עקב המצב, חקלאים רבים  ועובדיהם גויסו לשירות מילואים, עובדים זרים עזבו ומשקים חקלאיים נותרו לבדם, ללא ידיים עובדות ועם תוצרת חקלאית בשלה, שחייבת להיקטף. בתי הספר העל-יסודיים ברחבי עמק יזרעאל החליטו להירתם למשימה חשובה זו. 

תלמידות ותלמידי בית הספר 'העמק המערבי' ביפעת יצאו לקטיף לימונים בשריד, קטיף רימונים בגלעד ועבודה בחממות המלפפונים במושב אחיטוב. גם צוות המורים התגייס למשימה, הורי התלמידים וסבא מאיר צבי. החקלאים שמחו וסיפרו על המצוקה האדירה והמשבר שפוקד את הענף. 

גיא צליל, מנהל ביה"ס 'העמק המערבי': "החקלאים אינם יכולים לעמוד בהספק של ביצוע העבודות הבסיסיות והיערכות לעונה חדשה, פשוט כי אין להם ודאות מי יעבוד. דבריו האותנטיים של החקלאי חדרו לתלמידים, שהבינו את גודל השעה וחשיבות עבודתם ועזרתם להצלת החקלאות. התלמידים ביקשו להמשיך ולהתנדב כל שבוע, בעבודות קטיף וחקלאות. נמשיך בעשייה בכל הכוח!" 

תלמידי בית הספר 'עמקים תבור' יצאו לשתילת בצל ברמת צבי, מסיק זיתים וקטיף סלק. 

נגה בן יעקב, מנהלת בית הספר 'עמקים תבור': "התנדבות, תרומה לקהילה ועשייה למען האחר – הם חלק בלתי נפרד מחזון בית הספר בשגרה, ועל אחת כמה וכמה בימים אלו. עבודת האדמה, היציאה למרחבים הפתוחים ותחושת 'הביחד' הכיתתי – מעלים חיוך ומאפשרים לתלמידות והתלמידים להתאוורר קצת ולחוות מציאות אחרת." 

תלמידי בית הספר ויצו בנהלל יצאו לסייע בהתנדבות לחקלאי שמעבד 1,500 דונם, מעסיק בשגרה כ-100 פועלים, וכעת נותר עם עשרה בלבד. כ-50 מתלמידות ותלמידי שכבת י"א עזרו לעשב את חלקות התותים שלו. הם עבדו ביסודיות וברצינות, מתוך תחושת שליחות עמוקה וחיבור לאדמה. 

תלמידי בית הספר התיכון בהרדוף התנדבו לסייע למספר חקלאים ששיוועו לידיים עובדות, מתוך הבנה בצורך הקיים ומודעות לגודל השעה, בהתגייסות יוצאת דופן ומעוררת השראה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ביום שני בשבוע הבא ה-9.9.2024 יתקיים הכנס השנתי של חברת "החקלאית". במעמד הכנס יהיה נוכח מר אורן לביא – מנכ"ל משרד החקלאות וביטחון המזון. אתם מוזמנים להגיע ולפגוש את הלקוחות, עובדי הענף, הרופאים המובילים
< 1 דק' קריאה
אתמול (יום ד') נערך כנס רפתנים של חברת "הרמן פרוג'קט" בקיבוץ סעד עם מעל ל-80 משתתפים. הקיבוץ אירח את הכנס, ולנו היה חשוב לערוך את האירוע, דווקא בעוטף, דווקא עכשיו. הכנס היה מוצלח מאוד
< 1 דק' קריאה
שלוש בוגרות בית הספר לעיצוב בחיפה הקדישו את פרויקט הגמר שלהן לקיבוץ. מיחסי אהבה שנאה לחינוך המשותף, דרך מבט מורכב של הטוב עם הרע ועד תכנון מחוץ לקופסא לקיבוצים שנפגעו בשבת השחורה  *תמונה ראשית:
3 דק' קריאה
הקו המפריד בין תהליכי העברה בין־דורית  האינטראקציה המיוחדת שאני מקיימת עם משפחות במושבים בענייני העברה בין־דורית, זיקקה אצלי כמה עקרונות שאני משוכנעת בכוח שלהם להשפיע על התהליכים המאתגרים. העקרונות האלה כל כך משמעותיים, שכשהם
4 דק' קריאה
דני גבאי, חבר מושב מרחביה, דור שלישי למייסדים, מספר על ההתיישבות בעמק יזרעאל, על תולדות המושב ועל משפחתו * הוא מציין בדבריו, שבמושב מרחביה היה רצף של התיישבות מאז 1911 ועד היום * רעייתו
8 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן