יבול שיא
הרפת והחלב
תמיר בסון

תצוגת זנים של זרעים גדרה-סינג'נטה

2 דק' קריאה

שיתוף:

בקצה חלקה ובה מגוון של גידולי שדה, הציגה חברת "זרעים גדרה-סינג'נטה" זנים מסחריים לצד זנים חדשים

"באנו להציג ולחשוף בפני המגדלים שלנו ובפני רשתות המזון המשווקות את התוצרת שלנו, את זני הירקות הגדלים בשטח פתוח" ציין בפניי מנהל השיווק הארצי של החברה, תמיר בסון.

"לנגד עיניך אתה רואה מקבץ של זנים מסחריים קיימים: כרובית במגוון צבעים – כרוב אדום וכרוב ירוק, ולצידם זנים חדשים של קולורבי ומיני חסות, מתאימים לעונות גידול שונות, ועונים על צרכים שונים של מגדלים".

תמןנה 1

בסון קבע שהנראות של הזנים היא מיטבית. "אנחנו אולי מזוהים עם פלפל, עגבניות ואבטיח, אבל המבחר שלנו רחב בהרבה. לכן האירוע נועד להציג עוצמה של החברה שמפתחת זנים חדשים ומחפשת דרכים להעניק ערך מוסף למגדלי הירקות".

בסיור בשטח בחנו במראה עיניים כרובית ירוקה, לבנה ואדומה, כרוב אדום ו"רגיל" ירוק, זני קישוא שונים, חסה וקולורבי. שטח הגידול הוא בבעלות משפחת אלגבי, ממושב חצב, הנחשבים מגדלים מובילים בגידול כרובית בישראל.

תמיר בסון מציין שאלה זנים ביבול גבוה,  במשקל פרי גבוה, בעלי עמידויות לחיי מדף ארוכים ואטרקטיביים. מסתבר שהחברה מבצעת ארבעה משתלים בתקופות גידול שונות של שבוע-שבועיים פער בין גידול אחד לשני, כך שבארבעה שבועות החלקה מציגה מגוון מרתק של זנים בגידולי שדה.

עמוד 2

החברה רואה במפגש המקצועי עם המגדלים שלה נדבך חשוב. במהלך יום הפעילות ובעת הגעה של מגדלים מרחבי המדינה לשטח התצוגה, "זרעים גדרה – סינג'נטה" המתינה עם אנשי המקצוע שלה ללוות את החקלאים לשורות הגידול ולהסביר להם על חשיבות הגידולים, תכונותיהם והערך המוסף שלהם.

החברה הציבה אוהל שהגן מפני השמש הקופחת, דאגה להשקות את אורחיה ולהעניק להם ארוחת צהריים דשנה. תצוגת הזנים התרחשה בשטח אדמה קרוב לבית הספר "נופים" ב-כנות ובמבט כללי נראה לנו שהכול יצאו מרוצים.

קבוצת אורחים לא שגרתית התייצבה באוהל התצוגה. היו אלה ארבעה-עשר מגדלי ירקות מהערים הפלשתיניות שכם, טול כרם וג'נין. מסתבר שהם מקיימים יחסי סחר מצוינים עם החברה המארחת. בואם התאפשר בסיועו של הלל אדירי, שהיה בשנות התשעים קצין מטה חקלאות ומים במינהל האזרחי ואחרי פרישתו לגימלאות היה ליועץ חקלאי לגוף שסימן הזיהוי שלו הן האותיות ,ECF ממייסדי תכנית אוסלו, במסגרת פרוייקט בתמיכת האיחוד האירופי.

עמוד 5

"החקלאים שהבאתי נמנים עם אגודה חקלאית בטול כרם וכן מגדלי ירקות בשכם ומגדל מג'נין, המשווק דרך קבע שנה אחר שנה ירקות למפעלי תעשייה בישראל".

אדירי ציין כי השיג את האישורים הנדרשים ובתוך פרק זמן קצר חצתה הקבוצה את מעבר שער אפרים ועשתה דרכה לאירוע ליד כנות.

את סיפורם של אורחינו הפלשתינים תוכלו לקרוא בכתבה נפרדת בהמשך גיליון זה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פגישת היכרות בין מנכ"לית מכון שמיר למחקר, דינה גלעד ומנהלת תחנת החקר של המכון, ד"ר מרצ'י אדרי, לבין מנכ"ל ההסתדרות הציונית העולמית, יעקב אהרוני, התקיימה במטרה לבחון הזדמנויות לשיתופי פעולה הדדיים בין שני הגופים. 
< 1 דק' קריאה
בחוות היישום וההכשרה של היחידה לחקלאות וחדשנות בגולן מתקיימת תכנית ייחודית שמשלבת תלמידות אולפנת "רגבים אופק" של רשת רוח הגולן בעשייה חקלאית מתקדמת. במסגרת התכנית מגיעות התלמידות לחווה שלוש פעמים בשבוע, עוסקות בעבודה מעשית,
< 1 דק' קריאה
ב-1 במרץ אמורים תושבי מושב דוב"ב לחזור למושב אבל האם זה יקרה? * בינתיים מטרידים אותם נושא הביטחון והמצב הכלכלי * בתחילת הפסקת האש הגיעו פקחי השירותים הווטרינרים למושב והודיעו על חיסול 20 להקות
11 דק' קריאה
ענף הפרחים הישראלי היה פעם סיפור של הצלחה עולמית, עד לשנות ה-90, כשהאפריקאים נכנסו לשוק והענף שייצא לבורסות הפרחים באירופה קרס * מי שראה במשבר הזדמנות היה משה סעדה שהחליט להמשיך בפרחים אבל לשוק
5 דק' קריאה
לירון בהר היא חלק מקבוצת צעירים שהרגישו שעכשיו תורם. הם משולבים במפלסים וברעים בתפקידי חינוך, חברה וקהילה כדי להיות חלק משיקום הנגב המערבי  *תמונה ראשית: לירון בהר. "אני לא יכולה לראות מה שקורה ממרחק.
7 דק' קריאה
בימים אלה מוצגת בגלריה לאומנות במענית התערוכה מִתַּחַת לְכָל אֵלּוּ הָיָה פַּעַם יָם של האומנית הרב תחומית דנה בומץ מגבעת עדה הסמוכה. הגלריה החדשה במענית, יוזמה קהילתית מקומית, התחילה את פעילותה במאי 2024 ועד כה
2 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן