יבול שיא
הרפת והחלב
הועידה של התנועה הקיבוצית

הסתיימה הוועידה השישית של התנועה הקיבוצית בגליל העליון

2 דק' קריאה

שיתוף:

כ-450 צירים, שייצגו קיבוצים מהגליל העליון ועד חבל אילות, התכנסו במלון גליליון לדון ולאשר את הצעות ההחלטה.

נשיא המדינה, יצחק הרצוג, ששלח ברכה מצולמת התנצל בפתיחת ברכתו על כך שנבצר ממנו להגיע לוועידה באופן פיזי, על אף שהייתה בכוונתו להגיע, מכיוון שבאותו הזמן הוא אירח את שגרירת ארה"ב באו"ם, לינדה תומאס גרינפלד.

הנשיא פנה אל חבריו וחברותיו היקרים בקיבוצים ואמר כי בעיניו "התנועה הקיבוצית מגלמת את כל היופי והטוב שבלהיות ישראלי. כשאומרים התנועה הקיבוצית כוללים בנשימה אחת נאמנות לדרך, אחיזה בשורשים ועקרונות יסוד, ערבות הדדית והיכולת הפלאית להתחדש כל הזמן ולהיות רלוונטיים לדור ולתקופה.

במשך שנים ארוכות אתם מהווים מודל עבור כולנו: שליחות, הנהגה, עמל, השראה וחזון המקרין החוצה לחברה הישראלית כולה וליהדות העולם כולה. תרומתה של התנועה הקיבוצית לבניין הארץ, העם, החברה והמדינה לא תסולא בפז".

עוד אמר הרצוג בברכתו למשתתפי ומשתתפות הוועידה: "תרשו לי לברך אתכם, ובעצם את כולנו, שתמשיכו להיות כל העת במוקד של העשייה וההשפעה במדינת ישראל.

למרות האתגרים והקשיים המשיכו לזהות את צרכי השעה והצליחו להביא את קולו של הקיבוץ לעומקה של המאה ה-21. מדינת ישראל זקוקה לכם בחזון במעשה. מאחל לכם המשך ועידה פורייה – עלו והצליחו!".

בתחילת הוועידה אמרה המשנה למזכ"ל התנועה, הדס דניאלי-ילין, כי "התנועה הקיבוצית הוכיחה לכל אורך כל 111 שנותיה שהיא תנועה בת קיימא.

היכולת של הקיבוצים, ושלנו כתנועה, לברוא עולם ייחודי, להמציא את עצמנו מחדש לאחר כל משבר ולהתאים את אורחות חיינו למציאות המשתנה. כל אלה הביאו אותנו לצמיחה מרשימה בעשר האחרון לאחר שכבר הספידו אותנו פעם אחר פעם.

ובכן, לאחר שהתחזקנו זה הזמן לשאול את עצמנו לאן פנינו, מה מקומנו בחברה הישראלית וכיצד אנו ממשיכים בתנופה.

שמה של הוועידה –"תנועה בתנועה" – נגזר מההכרה שלנו בהנהגת התנועה כי לתהליך ההתפתחות של התנועה אין סוף, ותפקידנו היום הוא להגדיר את משימותינו הנוכחיות מתוך התבוננות בעבר ועם הפנים לעתיד".

גיורא זלץ, ראש המועצה האזורית הגליל העליון, בירך את הנוכחים, ואמר: "המשימה המרכזית שלנו כמועצה, ולהבנתי גם של התנועה, היא לנהל ולכוון את כל ערוצי השינוי של העשורים האחרונים בתנועה הקיבוצית, במדינה ובעולם לבנייה של קהילה קיבוצית עכשווית ורלוונטית.

כזו שיש בה מבנה ניהולי מתאים, מקורות תקציביים משותפים לכל הקהילה, בסיס ערכי משותף והסכמות על אורח חיים.

בעיקר חשוב לקיים שיח ולהגיע להסכמות על חזון עתידי שיבטיח את המשך קיום הקהילה הקיבוצית ולפעול לכך שכמה יותר מתושבי הקיבוץ יהיו מבחירה אישית שותפים פעילים בחיי החברה, התרבות, במערכות החינוך והרווחה וירצו לקחת חלק בקבלת ההחלטות".

שי חג׳ג׳, יו״ר מרכז השלטון האזורי, בירך גם הוא: ״לתנועה הקיבוצית מקום מרכזי בישראל, במיוחד בעת הזו". חג׳ג׳ התייחס לנושאים בהם עוסק השלטון האזורי במרחב הכפרי, ואמר בנושא צפיפות המגורים ״אנחנו במו״מ עם מינהל התכנון על מנת להגיע להסכמות בנושא. ברור לכולם שצריך לצופף, גם במרחב הכפרי, אבל חייבים לשמור על הצביון הכפרי גם במושב וגם בקיבוץ".

חג׳ג׳ התייחס לחינוך ואמר כי לאחר מאבק של שנים לקיים את הצהרונים ואת קייטנות הקיץ והחגים ביישובים ובקיבוצים בסבסוד משרד החינוך, אישר זאת משרד החינוך והיום זה כבר חלק אינטגרלי מהמערכת".

שרה עברון, מזכ"לית הקיבוץ הדתי: "בזמן שקבוצות קיבוצי הפועלים הדתיים הראשונות התיישבו באדמות פתח תקווה, ועלו לקרקע בטירת צבי באמצע שנות השלושים, כבר עמדו במלוא אונם וכוחם עשרות קיבוצים.

אנו בתנועת הקיבוץ הדתי, חרשנו את התלם הייחודי שלנו, בחריש העמוק שהחלה בו התנועה הקיבוצית שלושים שנה קודם. בכל השנים ראינו בה אחות גדולה וחכמה, בת ברית נאמנה ושותפה. וכדרכן של אחיות צעירות, התעקשנו ללכת בדרכנו המיוחדת, בזהותנו המחוברת מחד, וייחודית מאידך.

ברצוני לברך את כל משתתפי ומשתתפות הוועידה הזאת, שעוצרים את מהלך החיים הרגיל, ושומטים את רגעי היום – יום, שאו ברכה! יהי רצון שהרגעים הללו, ייצרו מרחב להתבוננות קדימה, למחשבות המתגבשות למילים, למלים שהן מרכבת הרעיונות, רעיונות שיתקנו עולם, עם רוח גדולה, כדרכה של התנועה הקיבוצית – כאן – על פני האדמה".

מזכ"ל התנועה הקיבוצית, ניר מאיר, סקר באמצעות מצגת את מאפייני הקיבוצים והתנועה כיום ואמר כי הצורה הקואופרטיבית של הערבות ההדדית מאפשרת לנו עוצמות גדולות יותר מאחרים.

הועידה של התנועה הקיבוצית | צילום: דנה בר-און

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

"בדרך כלל אני כותבת על אחרים," אומרת עדינה בר-אל, כתבת העיתון, חברת מושב ניר-ישראל * "הפעם החלטתי לכתוב עלי, ויותר נכון – על כל בני הדור שלי, הדור שגדל עם המדינה החדשה, הדור שהוריו
8 דק' קריאה
בצל המלחמה, ובצל הביטולים במערכת החינוך לאור המצב הביטחוני והאיום האיראני, הצליחו בתנועה החדשה בשומר החדש לקיים את מפעלי פסח המסורתיים כשהשנה המסעות היו מרגשים במיוחד.החניכים והחניכות צעדו בעקבות הגיבורים והגיבורות, וערכו מפגן הזדהות
2 דק' קריאה
בעקבות ביקורו של המחנך הנודע יאנוש קורצ'אק באשדות יעקב הוא שלח לילדי בית הספר מיקרוסקופ, מפות וציוד לימודי יקר. הילדים החזירו בחוברת בה דמיינו כיצד יסתיים ספרו "המלך מתיא הראשון" בכתבה משולבים קטעים מכתבה
3 דק' קריאה
למה חשוב שהטילים האיראנים יהיו מדויקים ואיך זה קשור לסדרת המשטרה C.S.I לאס וגאס? הרפתקאות הדי בן עמר בלילה אביבי אחד שלא ישכח   בעשר בלילה ירדה חניה זוגתי-לחיים-ארוכים מחדרה וניצבה בפתח החדר שלי.  "עשרות
4 דק' קריאה
אנשי תנועות הנוער הציוניות, אשר רבים מהם הפכו לחברי קיבוצים, פעלו ב-1944 בבודפשט להצלת יהודים תוך סיכון חייהם. בני הדור השני, "שגרירי המחתרת", פועלים כדי שמפעלם של ההורים לא יישכח *תמונה ראשית: משה אלפן,
6 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן