יבול שיא
הרפת והחלב
4. יעקב בכר, מנכ"ל ההתאחדות, מוביל את המחאה הגדולה בצומת עזריאלי

נלחמים על ביטחון המזון 

2 דק' קריאה

שיתוף:

שר החקלאות עודד פורר הודיע כי השיח עם ההנהגה החקלאית מוצה וספג מתקפות מחברי הקואליציה, חברי השדולה החקלאית בכנסת וראשי ההנהגה החקלאית: "מה שלא יהיה בהסכמה – לא יהיה" 

הדברים נאמרו בשבוע שעבר (3.2) בכנס שנערך לציון 100 שנים להתאחדות האיכרים, בצל הרפורמה המתוכננת על ידי משרדי האוצר והחקלאות. פורר: "מיצינו את היכולת שלנו בשיח עם ההנהגה החקלאית. גם אם יש חקלאים שכועסים עליי, וגם כשהם צועקים, אני אוהב ומעריך אותם. אני נחוש לבצע את הרפורמה הזאת לטובת הצלת החקלאות הישראלית ולטובת כל אזרחי ישראל ומתוך חזון לפיתוח החקלאות לעוד עשרות שנים קדימה".  

בתגובה לדבריו ספג פורר ביקורת קשה על הרפורמה ועל התנהלות המשרדים. אבשלום (אבו) וילן, מזכ"ל התאחדות חקלאי ישראל: "אני לא מאמין שרפורמה כל כך מורכבת ובעלת היבטים לאומיים רחבים, כמו ביטחון מזון או הגנה על הגבולות, יכולה להתקבל ללא הסכם אל מול החקלאים ואל מול חברי הכנסת. בניגוד למה שנאמר כאן – אנחנו מוכנים לשבת לשולחן המו"מ ואף העברנו הצעות קונקרטיות. שרי האוצר והחקלאות בוחרים לגרור רגליים ולהשמיץ. לא מדובר כאן רק על החקלאים, אלא על ביטחון המזון של מדינת ישראל".  

ח"כ רם שפע יו"ר סיעת העבודה בכנסת התייחס לדברי השר: "אני לא מכיר מצב שבו שר במדינת ישראל מודיע שנגמר המו"מ. בעיקר ברפורמה שיש לה השפעה על המשק ועל אלפי משקים חקלאיים. אנחנו לא מתנגדים ליבוא, אבל העלויות האדירות של היבוא יגרמו לעליית מחירים. אם פורר וליברמן יתבצרו בעמדתם – הם ישלמו את המחיר!". 

סגן שר הביטחון ושר החקלאות לשעבר, ח"כ אלון שוסטר הוסיף: "אנחנו מתואמים באופן בלתי רגיל למען יציבות ייצור המזון ושמירת המרחב הכפרי בישראל. הרפורמה תגיע רק במו״מ מקצועי וחברי ותסתיים בהסכמה או שהיא לא תתקיים בכלל. על כל פעולה שתתבצע באופן לא הגון, נדע איך להגיב. אנחנו כל הזמן עובדים למען החקלאות, למען ביטחון המזון של אזרחי ישראל״. 

דובי אמיתי, יו"ר התאחדות האיכרים והמגזר העסקי אמר כי הוגשה למשרדי האוצר וחקלאות הצעה אחראית ומאוזנת, "אין שאלה אם צריך רפורמה, אלא איזו רפורמה" והוסיף כי האזורים שיפגעו מהרפורמה יהיו הגליל והגולן ויישובי עוטף עזה. מזכ״ל התנועה הקיבוצית, ניר מאיר הזהיר כי הרפורמה המוצעת תגרום לסגירת אלפי משקים חקלאיים ויו"ר מרכז השלטון האזורי שי חג'ג' חשף מכתב ובו בכירים במשרד להגנת הסביבה מותחים ביקורת על הרפורמה בחקלאות ומזהירים: "התרת הרסן בתחום הגנת הצומח תעמיד בסיכון קיומי את מגזר החקלאות הצמחית בישראל". 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עינב קרנר, מכפר אביב, עיתונאית, כתבת הצרכנות והתעופה של גלי צה"ל, מופיעה לעיתים קרובות בערוצי הטלוויזיה * את לימודי העיתונות התחילה בגיל 37 עם משפחה וילדים – והגשימה מאווים כמוסים מילדות * למרות שרבים
9 דק' קריאה
לא עשיתי שיעורי בית והתעניינתי בנושאים אחרים. אם מלכה הייתה מבקשת ממני לקרוא מהמחברת, הייתי קורא בעל פה "על ריק" – כי המחברת שלי היתה ריקה. עד סוף ימיה של מלכה לא ידעתי אם
4 דק' קריאה
מזכ״ל תנועת המושבים, עמית יפרח: "גם ב-7 באוקטובר וגם במחנות ההשמדה בשואה, גורלם של הנרצחים הוא נורת האזהרה שלנו. אנחנו פה להדגיש את התקומה של העם היהודי להרים ראש, להילחם על עתידנו ולומר –
3 דק' קריאה
התערוכה המרגשת "דיוקן בין דורי" נולדה ממפגשים בין תלמידי מגמת האומנות של התיכון האזורי עין גדי ובין ותיקי הקיבוץ, פרי יוזמתה של עדי פקט שזו שנת ההוראה הראשונה שלה  *תמונה ראשית: עדי פקט. "יצרתי
3 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן