הגדלת מענקים לחקלאים ועידוד הייצוא החקלאי. התיקון אושר בוועדת שרים לחקיקה. בנוסף, חקלאים יצואנים יזכו להטבות מס על ייצוא תוצרתם לחו"ל
שר החקלאות ופיתוח הכפר, עודד פורר: "לראשונה, מזה כ-40 שנים, יזכו חקלאי ישראל למענקים מוגדלים ולהטבות מס שיסייעו להם להרחיב את הייצוא החקלאי. נמשיך לפעול למען החקלאים למען ביסוסה של החקלאות הישראלית, וקידום ביטחון המזון המקומי" – חוק עידוד השקעות בחקלאות
חוק עידוד השקעות בחקלאות
לאחר כ-40 שנה מחקיקת חוק לעידוד השקעות הון בחקלאות, שר החקלאות ופיתוח הכפר, עודד פורר, הגיש לאישור ועדת שרים לחקיקה את התיקון לחוק.
באמצעות החוק יקבלו החקלאים מענק ראוי יותר, שיעודד ויקדם את ייצוא התוצרת החקלאית בעולם באמצעות הטבות מס, שיסייעו לחקלאים המייצאים להתחרות במגרש העולמי.
במשרד החקלאות מציינים כי כלים אלו יבססו את החקלאות המקומית וישמרו על ביטחון המזון בישראל והם חלק מהרפורמה הרחבה בחקלאות שמקדמים שר החקלאות, עודד פורר, ומנכ"לית המשרד, נעמה קאופמן-פס, שמעניקה כלים לחיזוק החקלאות המקומית והחקלאים. החוק אושר בוועדה, ועתה יובא לאישור הכנסת.
חקלאים יצואנים יזכו להטבות מס
השינויים העיקריים בהצעת חוק לעידוד השקעות הון בחקלאות נוגעים לשני נושאים: ראשית, השוואת תנאי הטבות המס המוחלות על הייצוא החקלאי בדומה לאלו המוחלות על הייצוא התעשייתי.
הטבות אלה יחולו על עסק חקלאי שמייצא לפחות 25% מהייצור החקלאי שלו, באופן דומה לחוק עידוד השקעות הון בתעשייה.
שנית, הגדלת שיעורי המענק ההיסטוריים שהיו קבועים בחוק באזור עדיפות לאומית א' מ-20% ל-25%, ובאזור עדיפות לאומית ב' מ- 10% ל- 20%, בהתאם למפת אזורי עדיפות לאומית של משרד החקלאות.
החוק שנחקק בשנת 1980, נועד לשפר את מאזן התשלומים של המדינה, להגביר את היעילות במגזר החקלאי ולעודד את המגזר החקלאי כגורם חלוצי, ביטחוני וחברתי.
בעוד שבמנגנונים הקבועים בחוק האמור בוצעו עדכונים רבים לאורך השנים, הרי שחוק לעידוד השקעות הון בחקלאות כמעט ולא תוקן בהיבטים אלה.
לנוכח זאת, התעוררו בשנים האחרונות קשיים לגבי אופן יישומו של החוק. השינוי המוצע במסגרת חוק זה, יש בו כדי לעודד את הפיכת החקלאות בישראל לחקלאות בת-קיימא, שערכיה הציבוריים והסביבתיים נשמרים לאורך שנים.