יבול שיא
הרפת והחלב
מקס טרומן בחממה ההידרופונית שהקים במשק

אצל רותי ומקס הרוש

2 דק' קריאה

שיתוף:

החממה ההידרופונית של רותי ומקס הרוש – כפר טרומן

כשמקס הרוש הגיע לכפר טרומן הוא התחיל לעבד תוצרת בשטחים פתוחים, כמעט 700 דונם גידלו אז, עד שבשנת 1990, כאשר החלו בעיות עם העובדים הפלסטינאים, מקס בנה 6 דונם מצע מנותק של מלפפונים ועגבניות.

בשנה האחרונה נעשתה במשק הרוש הסבה לדונם וחצי של חסה הידרופונית – חממה הכוללת מערכת עם גובה מיוחד, בעלת 690 רגליים מברזל, שמתכווננים לשיפוע של 2%, בשל צורך ההשקיה. אורך כל ערוגה 33 מטרים, שורות ארוכות ומוצלחות.

מאיר יפרח בסיור בחממה של מקס טרומן
מאיר יפרח בסיור בחממה של מקס הרוש

מחזור גידול החסה נמשך 28-30 יום, באותן חלקות יש נענע בחלק התחתון. תחילה ניסו לשווק את התוצרת לחרדים, אך שוק זה מבקש כמות גדולה של ריסוסים, ואילו הגידול ההידרופוני מרוסס כל 15 יום, במינימום חומרי הדברה – הדברה משולבת עם לוחמה ביולוגית.

בתוך חממה המשתרעת על שטח של 1.5 דונם על טוף, מגדליםגם תות שדה במצע מנותק מזן "פלס". מחזור גידול התות נמשך כחודש וחצי וההשקעה בדונם וחצי הסתכמה כחצי מיליון ₪, ללא עלות המבנה. החממה כוללת משאבות מיוחדות שמקררות את המים, מערכות לטיהור המים בסירקולציה ועוד טכנולוגיות חדישות ומתקדמות.

השיווק בשוק ההידרופוני מאתגר מאוד. לרותי ומקס יש בית קירור והם מחפשים סוחרים שירכשו את התוצרת, כאשר לכל אחד מהסוחרים יש דרישות מיוחדות שדורשות מכונות מיון.

בחממה ההידרופונית בכפר טרומן
בחממה ההידרופונית בכפר טרומן. צילום: סימה מאור

רותי ומקס הרוש, חקלאים חרוצים וותיקים ויזמים רציניים, ניסו להשקיע כי חשבו שהידרופוניקה היא העתיד, מאחר ובקרקע יש מחלות רבות, היקף המשק הכולל בכפר טרומן הינו כ-15 דונם שמתוכם 6 דונם חממות.

נאחל להם המון הצלחה בשיווק והתרחבות של החממות ההידרופוניות המרשימות שבנו.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מרב ביין הגיעה לחולית בתחילת שנות ה-80 לשנת שירות ועבדה בשלחין, אחרי השבעה באוקטובר הגיעה להתנדב בקיבוץ שזכרה לטובה וגילתה מקום עם אנרגיות מיוחדות שהרגיש לה כמו בית, מאז היא לא עזבה אחרי השבעה
5 דק' קריאה
בדרום הארץ, בתוך קיבוץ קטן בשם אורים, פועלת אחת הרפתות הייחודיות בארץ – לא רק בזכות ההישגים המקצועיים המרשימים שלה, אלא בעיקר בזכות האנשים שמרכיבים אותה. כאן, בין הרפתות, השדות והמרחבים, נרקמה קהילה של
התחרות המסורתית של קנט, הקרן לביטוח נזקי טבע בחקלאות, עמדה השנה  בסימן הצדעה לחקלאיות הישראליות, כחלק משנת החקלאיות הבינלאומית עליה הכריז האו"ם *תמונה ראשית: מפרי כפיה נטעה כרם. צילום: נילי ענברי קאופמן התמונה "מפרי
2 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן