יבול שיא
הרפת והחלב
אלון ארבל ובני משפחתו

"דוד אלון" 

3 דק' קריאה

שיתוף:

אלון ארבל החליט לעבור מן הערבה למושב שדי אברהם בחבל שלום, לאחר ששלושה צעירים מבני משפחתו נהרגו במסיבת הנובה, ולאחר שראה את היישובים ההרוסים עד היסוד בעת שירותו כחייל במלחמת "חרבות ברזל" בגדוד  מילואים 6261 סיירת גבעתי 

"נולדתי בחיפה בשנת 1963 לזוג הורים שלא רצו ילדים." כך התחיל אלון ארבל לספר את סיפור חייו, שלא היה קל, כפי שמסתבר. הוא עבר בילדותו ובנעוריו בין משפחות מאמצות ומוסדות שונים.  

עם אחת המשפחות הוא עבר לקיבוץ מסילות, שם למד במוסד החינוכי "גלבוע". כשהמשפחה עזבה את הקיבוץ והתפזרה, עבר אלון למושב נביעות (נואבה) שבחצי האי סיני. שם עבד כטרקטוריסט בחלקות המלונים עד החזרת סיני בשנת 1979. בצבא הוא שירת בהנדסה קרבית ולחם במלחמת לבנון הראשונה.  

אלון נישא בשנת 1994 לאילנית והקים משפחה. נולדו לו ולרעייתו חמישה ילדים. בנוסף להם אלון החליט לאמץ ילד, (בן להורים גרושים). "אני הבנתי היטב את הצורך של ילד לגדול בחיק משפחה," הוא אומר. "אילו היו לי יכולות כלכליות, הייתי מאמץ ילדים נוספים ואפילו מקים כפר ילדים." הוא מוסיף בהתרגשות. 

אחרי שמונה-עשרה שנות נישואין הוא ורעייתו התגרשו. אז הגיעה בשורה מרה – בנם אבינועם חלה והיה על סף המוות. "שנה וחצי ישבתי לידו במחלקה לאונקולוגית ילדים בבתי חולים," הוא מספר. "לשמחתי אבינועם ניצל כנגד כל הסיכויים והבריא מן המחלה. צברתי חובות של מאות אלפי שקלים בגלל תרופות יקרות, טיפולים ואחזקת בית בשכירות ללא אפשרות לעבוד."  

כדי לשלם את החובות הוא מכר את כל רכושו ויצא לעבוד. לאחר שכיסה את החובות ירד אלון לעבוד בערבה. בתחילה גר במושב עידן ועבד בחנות טכנית ב"ערבה סנטר". אחר כך שכר בית במושב חצבה ועבד במוסך במושב. 

קרובי משפחתו של אלון ארבל שנהרגו בנובה. . משמאל שנהב שהם והאחיין שלהן ליאל
קרובי משפחתו של אלון ארבל שנרצחו בנובה – משמאל: שנהב, שהם והאחיין שלהן ליאל 

ב-7 באוקטובר 

ביום השבת השחורה פקד אסון כבד את משפחתו. שלושה צעירים בני משפחתו – האחיות שהם ושנהב יעקב ובן דודם ליאל ג׳רפי – נרצחו במיגונית לאחר שברחו ממסיבת נובה ברעים.  אבינועם, בנו של אלון, נסע לעוטף יום לאחר הטבח, והצליח למצוא את הטלפון של שהם, בו היה סרטון מצמרר שצילמה שהם כאשר התחבאו במיגונית לפני מותם האכזרי. 

"הם קראו לי 'דוד אלון'. הם בטחו בי ותמיד אמרו, שאף אחד לא יכול לפגוע בהם, כי יש להם את דוד אלון," אומר אלון בקול חנוק מדמעות.  

בשבעה באוקטובר הוא גויס למילואים בצו 8. "מיד עליתי מהערבה והייתי במילואים במשך חמישה וחצי חודשים. בתחילה נתנו לנו ללון על מזרונים בבתי ילדים בקיבוץ אורים, ולאחר מכן במקומות נוספים, ביניהם אולם הספורט במועצה האזורית אשכול."   

ההחלטה לגור בעוטף 

"בשבוע השני למלחמה, אחרי שהייתי בקיבוצים בארי ורעים וראיתי את כל ההרס והחורבן מן הטבח הנורא; ריננה בי השאלה – איך האנשים שהיו עדים למחזות האלה יוכלו לטייל ברחובות האלה בעתיד?  זה דורש תעצומות נפש שגובלות ממש בעל-אנושיות."  

אז הוא קיבל החלטה: "אמרתי לאשתי שזה המקום עבורנו – נבוא לחזק את האנשים והמקומות האלה. אנחנו מסוג האנשים שהאוכלוסייה המקומית פה תצטרך ותרצה, יש לנו מה לתרום. אשתי טו'י (וייטנאמית) היא בעלת תואר ראשון בחקלאות עם ניסיון עשיר בחקלאות ואני בתחום הבנייה, החשמל, האלקטרוניקה וכל סוג של מכונאות."   

לפיכך אלון וטו'י רעייתו שכרו בית במושב שדי אברהם בחבל שלום.  

Screenshot 2024 06 04 155304
אלום ארבל ורעייתו טו'י. אלבום פרטי 

לסיום, לאורך כל חייו, שלא היו קלים, פתח אלון את ליבו וביתו לאנשים סביבו. הוא טיפול כהורה  במסירות רבה בילדיו עד שבגרו, אימץ ילד ונתן לו בית חם; תמך וגידל את בני משפחתו הצעירים, ששלושה מהם נהרגו בשבת השחורה – ועתה הוא תורם מכישוריו כדי לעזור בשיקום היישובים שנהרסו. אכן יש צורך באנשים כאלו, שמגלים גדולת נפש ועזרה לזולת. אחרי השבעה באוקטובר נוכחנו לדעת שיש בעם לא מעט אנשים מסוגו. יבורכו. 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ארגון הצלת המזון ערך אירוע הוקרה חגיגי למאות חקלאים שהמשיכו במשימת הצלת המזון גם בימי מלחמה ובשנה מאתגרת זו. האירוע נערך בהשתתפות שגרירת הארגון נלי תגר, והמנטליסט ליאור סושרד שהדהים את קהל החקלאים ובני
2 דק' קריאה
AROtech היא פלטפורמה חדשנית המאפשרת לחקלאים/ות להנות מ- מגוון הולך וגדל של אפליקציות ווביות שימושיות להורדה על בסיס פיתוחים של אלגוריתמים שונים שפותחו על ידי חוקרים/ות ממכון וולקני. חוקרי המכון צברו נתונים רבים במהלך
ד"ר לימור רגב, מניר צבי, דור שלישי לניצולי שואה, בעלת ארבע תארים אקדמאים ומומחית בתחום "נסיגות טריטוריאליות והסכסוך היהודי ערבי", כתבה את הספר "הילד מבלוק 66", המבוסס על סיפורו האמיתי של שורד השואה, משה
9 דק' קריאה
מירה פישביין, המתגוררת בעמק יזרעאל, מנהלת ארבעה סניפי ער"ן (עזרה ראשונה נפשית) בצפון הארץ * פישביין היא אישה שכל עבודתה היא חסד והצלת נפשות * בראיון ל"קו למושב" היא מספרת על ה-7 באוקטובר, היום
7 דק' קריאה
אמר שר החקלאות דיכטר בוועדת הכלכלה, על רקע חשש החקלאים להתייקרות מחיר המים * יוני דמרי: "מדובר בחוק שיאפשר לחקלאים לקיים חקלאות ישראלית במחירי מים הוגנים"  *תמונה ראשית: שר החקלאות ובטחון המזון, אבי דיכטר
2 דק' קריאה
במסגרת התוכנית ייבנו מחדש בתי מגורים ושכונת "דור צעיר" שנפגעה קשות במתקפת הטרור מנהלת תקומה אישרה השבוע את תוכנית השיקום היישובית של קיבוץ כפר עזה כחלק ממתווה המנהלת לבניה מחדש של יישובי חבל תקומה.
< 1 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן