50 בוגרי המגמה לאדריכלות ועיצוב פנים במכללה הטכנולוגית להנדסאים באר שבע, הגנו באחרונה, בהצלחה ראויה לציון, על פרויקטי הגמר שלהם מול בוחנים של מה"ט (המכון הממשלתי להכשרה בטכנולוגיה ובמדע).
סקירה של עשרות פרויקטי הגמר של בוגרי המגמה מגלה ממש "עיר" שלמה; מרכז ספורט ומרכז לספורט אתגרי, מועדון גיל הזהב, חווה חקלאית בשילוב אורח חיים בריא, מכללה לאסתטיקה לנשים שעברו התעללות במשפחה, מרכז גמילה בשם "חיים חדשים", מרכז להתפתחות הילד, מכון ריפוי זוגי, בית כנסת בשם "מקדש הפארק", מרכז לחולי קוליטיס בשם "לדבר מהבטן", בית ספר לבישול, מרכז להצלת כלבי רחוב וכלבנות טיפולית, מרכז לכלב ולחתול, מוזיאון קפה, מרכז תרבות אתיופי, סינמטק דרום, מוזיאון וינסנט ואן גוך לאומנות, המכון האקדמי לאדריכלות, סלון כלות בשם "גן עדן", בית ספר ללימודי אופנה וסטיילינג, מרכז לחופש העצמה והתפתחות אישית, מרכז לימודים (הכנה למכללה), מרכז לאומנויות הבמה לנוער בסיכון בשם INFINITY, מרכז שיקום נפשי לטיפול בפוסט טראומה בשם "נעם" ע"ש חלל צה"ל נעם רוזנטל ז"ל, תחנת משטרה, מפעל לייצור סוכריות, ספריה עירונית ואפילו ספא בשם TRANQUILITY, הם רק חלק מהפרויקטים.
פרויקט הגמר המצטיין היה מרכז לשיקום נוער במצוקה בשכונה ד' צפון בבאר שבע שתכנן נריה פנש, בהנחיית ראש המגמה לאדריכלות ועיצוב פנים במכללה, ד"ר סמיט. פנש הוא בנו של ראש ישיבת "בני עקיבא אהל שלמה" בבאר שבע, הרב רחמים פנש. הקמת המרכז הינה חלום חייה של רעייתו של הבוגר. ממרומי הפרויקט ניתן יהיה להשקיף לכיוון צפון, על שכונת "רקפות", בה יתגוררו תושבים מרקע סוציו-אקונומי גבוה יותר. שאיפת המתכנן היא שהמקום יהווה גשר בין העולמות, יחבר ביניהם ואף יהווה מקום חם, בטוח ואוהב לבני הנוער. פנש גויס לשירות מילואים אינטנסיבי כבר בתחילת מלחמת "חרבות ברזל", ולמרות זאת, כפי שמספר המנחה שלו בפרויקט ד"ר סמיט, הוא הצליח לסיים את פרויקט הגמר שלו, ואפילו כפרויקט מצטיין. סמיט מדגיש שסוד ההצלחה של כל 10 פרויקטי הגמר המצטיינים (ציון 90 ומעלה) היה שילוב אופטימלי בין עיצוב יצירתי במיוחד לטכניקה מוקפדת בכל פרט ופרט של הפרויקט.
ראש המגמה לאדריכלות ועיצוב פנים במכללה הטכנולוגית, ד"ר מרטין סמיט: "למרות המלחמה המתמשכת, רוב הסטודנטים שלנו סיימו את לימודיהם בזמן ועם ציונים לא פחות גבוהים מאשר בשנים קודמות. מתכנן הפרויקט המצטיין, שאני הייתי המנחה שלו, עשה מעל 100 ימי מילואים וביצע את הפרויקט בלילות. אני שמח שכל מי שהגשנו עברו, בשנה מאתגרת כזו, ועל אף שחלקם עשו לא מעט ימי מילואים".