יבול שיא
הרפת והחלב
צילום מסך 2025 07 10 004645

מושב מבטחים: "מצטרפים לדרישה להקים ועדת חקירה עצמאית ובלתי תלויה"  

2 דק' קריאה

שיתוף:

חברי הנהלת מושב מבטחים בתגובה ארוכה ומנומקת לממצאי התחקיר הצה"לי על שאירע ב-7.10 במבטחים * ממצאי התחקיר: צה"ל כשל בהגנה על היישוב, כיתת הכוננות הצילה את חיי התושבים מטבח 

ביום שישי הוצג לתושבי מושב מבטחים התחקיר הצה"לי על מה שהתרחש ב-7 באוקטובר 2023 במושב. הקרב שהתקיים במבטחים היה קרב הירואי – כיתת הכוננות של מבטחים ביחד עם כיתת הכוננות של מושב ישע ולוחם בחופשה נלחמו ב-25 מחבלים שניסו לחדור למושב. גבורתם והמחיר היקר ששילמו מנעה מהמחבלים לבצע את זממם ומנעה טבח המוני. המחיר היה כבד ו-5 לוחמים נפלו. כוחות של צה"ל הגיעו למבטחים רק כעבור 4 שעות. בגדול – צה"ל כשל בהגנה על היישוב ואילו כיתות הכוננות של מבטחים וישע עם לוחם בחופשה הצילו את חיי התושבים. 

בעקבות התחקיר הצה"לי יצא מושב מבטחים בהצהרה: "ביום השבעה באוקטובר, בעת שמדינת ישראל כולה חוותה את אחד הימים הקשים בתולדותיה, עמד מושב מבטחים בקו האש. בקרב על הגנת היישוב נפלו חברי כיתת הכוננות של המושב יחד עם חברי כיתת הכוננות ולוחם מהישוב הסמוך ישע אשר הפגינו ערבות הדדית יוצאת דופן. בגבורתם מנעו חורבן והצילו בגופם את תושבי היישוב.  

"ביום זה נרצחו שניים מצעירי מבטחים, אשר נפלו קורבן למתקפה בצומת צוחר. קהילת מבטחים מרכינה ראשה מול הכאב הבלתי נתפס של משפחות הנרצחים והנופלים – כאחד – ומחבקת את המשפחות באבלן הקשה. 

"אנו מחזקים את צה"ל על כך שלקח אחריות, הודה בכשלים, ובחר להתנצל בפנינו. אנו מודים על הצגת התחקיר לקהילה, ורואים בכך צעד חשוב לשיקום האמון בינינו לבין הצבא – להבין את אשר התרחש, ולהעניק מקום לעובדות, לכאבים ולשאלות הקשות שנותרו איתנו מאז אותו יום. 

"אך עבורנו, תחקיר לעולם אינו סוף פסוק. ערכו נמדד ביכולת להפיק ממנו מסקנות חדות וברורות, ובעיקר ביישום מיידי של לקחים וצעדים שיבטיחו כי אירוע כזה לא יתרחש שוב. אנו דורשים נקיטת צעדים ממשיים, מהירים ומשמעותיים – בצה"ל, במערכת הביטחון ובמערכת האזרחית – לתיקון הכשלים שנחשפו. כמו כן, אנו מצטרפים לקריאה הדחופה לשחרור והשבת כל החטופים. 

"האחריות איננה מסתיימת בצה"ל. אנו מצטרפים לדרישה להקים ועדת חקירה עצמאית ובלתי תלויה, שתבחן את כלל הכשלים – בכל הדרגים ובכל המערכות. רק חקירה כזו תוכל להבטיח צדק היסטורי, אמון הציבור ואחריות אמיתית כלפי הנופלים, החטופים, הניצולים וקהילות העוטף כולו." 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ראובן ימין ממושב חצב הוא אחד ממגדלי הצאן לחלב הגדולים ביותר בארץ. בבחירות הקודמות הוא הצביע לגוש של סמוטריץ' ובן גביר, אבל הרפורמה המתוכננת בענף החלב גרמה אצלו לטלטלה: "פתאום שר האוצר הפך את
12 דק' קריאה
יוחאי חפר, מנהל "רפת נופים" המשותפת לקיבוץ גזית וקיבוץ משמר העמק, פרש לאחרונה מתפקידו לאחר מעל 40 שנות עבודה ברפת (אבל ממשיך לייעץ למחליפו) • במהלך התקופה הזאת הוא חווה שורה ארוכה של רפורמות
12 דק' קריאה
המלצות להתקנה והפעלה מיטבית של מערכות הצינון ד"ר ישראל פלמנבאום  |  פתרונות צינון לבקר בע"מ    [email protected] הרבה דרכים ישנן להשגת תוצאות טובות בצינון הפרות בקיץ הישראלי. במאמר זה מובאות המלצות שמבוססות על שנים רבות
אין סיפוק גדול יותר מכך שהשם שנבחר למוצר/פתרון הופך לשם גנרי לכלל הפתרונות שיש בשוק. כך עם המערכת החכמה לצינון באבוסים שפותחה ע"י חברת בולטק ואכן, מייד עם תחילת השיווק, הביטוי "עין צופיה" הפך
3 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!