יבול שיא
הרפת והחלב
AICAT המרכז הבינלאומי למשתלמים בערבה התיכונה

AICAT המרכז הבינלאומי למשתלמים בערבה התיכונה

< 1 דק' קריאה

שיתוף:

הנהלת AICAT המרכז הבינלאומי למשתלמים בערבה התיכונה ' בניהולה של חני ארנון, הודתה לכבוד נשיא המדינה, ראובן (רובי) ריבלין, בהמשך לדברים שנשא בעת ביקורו ברפובליקת פיג'י, במסגרת פסגה ראשונה מסוגה של מדינות הפאסיפיק שנערכה בעיר נאדי שבפיג'י, על הענקת 100 מלגות חדשות לסטודנטים ממדינות הפסיפיק ללימודים במכללת הערבה בישראל.

בדבריו לראש ממשלת פיג'י, פרנק ביינימרמה, הוסיף הנשיא, כי "שיתוף פעולה זה יאפשר לנו לעבוד יחד כדי ליישם חדשנות ישראלית באתגרים כמו ביטחון המזון, שינוי האקלים, גאות האוקיינוס ובריאות הציבור."
ראש מועצה אזורית הערבה התיכונה, ד"ר אייל בלום, הודה לכבוד נשיא המדינה על השליחות החשובה, "אנחנו גאים לראות את התרחבות הפעילות החינוכית במרכז המשתלמים בערבה ולקלוט סטודנטים מכל רחבי העולם הבוחרים ללמוד חקלאות בערבה התיכונה."

AICAT המרכז הבינלאומי

ביום רביעי שעבר התקיים באוניברסיטת ת"א טקס חגיגי לסיום התכנית למסלול תואר שני בחקלאות עבור 17 סטודנטים מרחבי העולם, בדגש בטיחות וביטחון המזון במעמד סגל דיפלומטי מניגריה וקניה. התכנית משותפת ל'מרכז הבינלאומי למשתלמים בערבה' ולמכון מן באוניברסיטה. עד כה סיימו את התכנית 64 בוגרים וחזרו למדינות האם, במטרה לפתח את החקלאות והכלכלה המקומית.

המרכז הוקם בשנת 1994 בתמיכה וסיוע של סינדקו ומש"ב. מטרתו הכשרת משתלמים ממדינות מתפתחות בחקלאות. זוהי תוכנית מקצועית ייחודית של הדרכה וחונכות מעשית, המקנה ידע בתהליך משולב doing by Learning המרכז עובד מול גופים רשמיים במדינות המוצא.
שגרירויות ישראל מסייעות ביצירת קשרים ואיתור הגופים המתאימים לתוכנית. המרכז מעסיק מנהלת, מנהל אקדמי, צוות תחזוקה, למעלה מ-40 מרצים ומנחים בני האזור השותפים בהדרכה.

קק"ל מעניקה מלגות לסטודנטים המתחייבים להישאר לגור בגליל

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שילוט הכוונה מצמצם את מרחבי הזרוּת של המבקרים בחברה העוברת תהליכי שינוי ופיתוח. בהיעדר מוּדעות לבעיות ההתמצאות במרחב הקיבוץ, נגרמת טעייה, ומתגבר שילוט פרטיזני הגורם למטרד חזותי במרחב הציבורי. מה גילינו בבחינת המצב בקיבוצי
7 דק' קריאה
טראמפ יעלה מיסים על סחורה מיובאת לארה"ב, אבל הצעד הזה לבד לא יספיק בשביל להגן על החקלאות האמריקאית. המלחמה של השנה וחצי האחרונות והאקלים הפוליטי האנטישמי בעולם הם נורת אזהרה לישראל – אסור להיתפס
3 דק' קריאה
מתברר ש-7 באוקטובר ו-Nine Eleven היו יוזמות ממשלתית וגם הגז שאותו מרססים עלינו מטוסי סילון הוא הוראה מלמעלה. אשרי המאמין  בטור הקודם סיפרתי על פגישתי עם חבר שלי איציק בבית קפה שכונתי בחיפה.  איציק
4 דק' קריאה
400 מנכ"לים ומנהלים בכירים השתתפו בכנס איגוד התעשייה הקיבוצית שהציגה צמיחה מרשימה גם בתקופה מורכבת  תמונה ראשית: (משמאל לימין) גלעד יעבץ, אורי אפשטיין ויונתן שמריז עם מנחת הפאנל דפנה ליאל. למרות האובדן האישי הקשה, בחרו בעשייה.
< 1 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן