יבול שיא
הרפת והחלב
תמיכה ישירה בחקלאות

Blockchaing בחקלאות, רגע, מה זה בכלל?

2 דק' קריאה

שיתוף:

אזהרת טריגר – המאמר כולל מונחים טכנולוגיים, קשים לביטוי וגם פחות מובנים לדוברים את שפת השדה, עברית, קווקזית ואפילו אאוטר פלנטרית. עם זאת, כאחד הטרנדים החשובים בחקלאות העולמית לשנת 2021, Blockchaing בחקלאות, וכנראה גם הלאה, רצוי שנכיר אותו.

Blockchaing בחקלאות

ביטקויין זה בלוקצ'יין, אם כי זה לא הנושא הפעם, רק שאולי יקל להבין את המונח כשחושבים על המטבע הדיגיטלי הראשון בעולם. בלוקצ'יין היא תפיסה טכנולוגית המאפשרת פעילות עסקית מאובטחת באינטרנט ואימות של עסקאות בין צדדים שונים ללא צורך בישות ניהול מרכזית. את הגורם המנהל מחליפים "בלוקים" מוצפנים של מידע הנוצרים באמצעות שיתוף מבוסס רשת תקשורת (ויקיפדיה).

היישום הנפוץ ביותר של בלוקצ'יין בכל מגזר תעשייתי (ולא רק בחקלאות) הוא יצירת תיעוד בלתי משתנה של עסקאות או אירועים, מה שעוזר למשל במדינות מתפתחות ליצירת תיעוד מהימן של בעלות על קרקע לחקלאים, שבאופן מסורתי תלויים בזקני הכפר כדי להוכיח את בעלותם על קרקעות.

מאז 2017, סטארט-אפ קנייתי, Land LayBy משתמש בספר חשבונות משותף מבוסס Ethereum כדי לשמור תיעוד של עסקאות קרקע. הטכנולוגיה מציעה לחקלאים אמצעי אמין ושקוף לזקיפת בעלות על קרקעות, שאחר כך יוכלו לשמש לקבלת אשראי מבנקים או מחברות מימון חלופיות. BanQu ו-BitLand הן דוגמאות נוספות לבלוקצ'יין המשמש כהוכחה לבעלות על קרקע.

יצירת סביבה שקופה

תכונה זו של Blockchaing בחקלאות מאפשרת גם יצירת סביבה שקופה שבה חברות יכולות לעקוב אחר כל שרשרת הייצור והמכירה של מוצרים חקלאיים, למעשה היא מאפשרת מעקב אחר כל שרשרת האספקה ​​שלהן.

שקיפות לאורך שרשרת האספקה ​​עוזרת ליצור אמון בין חקלאים לקונים, והנראות המשופרת של המחירים ובהמשך גם של שרשרת הערך מאפשרת גם לחקלאים לקבל תמורה טובה יותר עבור התוצרת שלהם.

Blockchain בחקלאות יכולה לשמש גם פלטפורמה לחיבור חקלאים עם ספקים, חברות לעיבוד מזון ואריזות, המספקת סביבה מאובטחת ואמינה לקונים ולספקים כאחד לבצע עסקאות ללא צורך במתווך. זה גם מביא לביטול המרווחים שצריך לשלם למתווכים אלה, ועוזר לשפר את המחיר עבור הקונים.

חיבור חקלאים לחקלאים

פלטפורמות אלה של Blockchaing בחקלאות יכולות לשמש גם לחיבור חקלאים לחקלאים אחרים, לפעילויות כגון שיתוף נכסים או קרקעות, וכתוצאה מכך יעילות רבה יותר בפעילות החקלאות החסכונית

AgUnity, סטארט-אפ אוסטרלי שהוקם בשנת 2016, פיתח אפליקציה סלולרית המאפשרת לחקלאים לרשום את התוצרת והעסקאות שלהם בפנקס חשבונות מבוזר, ומציעה פלטפורמה אמינה ושקופה לעבודה עם קואופרטיבים וקונים צד שלישי.

לחלוק ציוד חקלאי

הפלטפורמה גם מאפשרת לחקלאים לחלוק ציוד חקלאי לפי לוח זמנים מוגדר כדי לשפר את היעילות התפעולית והעלות הכוללת. באפריקה, AgUnity השיקה פרויקטים כפיילוט בקניה ובאתיופיה, שמטרתם לסייע לחקלאים להשיג הכנסה טובה יותר עבור התוצרת שלהם.

סטארט-אפ ניגרי, Hello Tractor משתמש בטכנולוגיית הבלוקצ'יין של IBM כדי לעזור לחקלאים קטנים בניגריה, שאינם יכולים להרשות לעצמם טרקטורים, לשכור טרקטורים מבעלים וקבלנים במחירים נוחים באמצעות אפליקציה סלולרית.

השימוש בחיישנים ודיגיטציה של תהליכים ובשרשרת האספקה ​​של החקלאות, המחוברים באמצעות בלוקצ'יין, פירושו פחות נייר, יותר דיוק ותפנית ועקיבה מהירה יותר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דקלה אריה בדלר, ממושב אשתאול שבהרי יהודה, היא בן אדם מעורר השתאות וסקרנות, בעלת תפישה חינוכית ייחודית לגיל הרך * ביום יום עורכת דקלה סדנאות ליווי התפתחותי לתינוקות ופעוטות, שמיועדות לתינוקות מגיל 3 חודשים
6 דק' קריאה
הם עזבו הכל, את העסק הפרטי שכל כך קשה עבדו עליו ויצאו להילחם ולשרת במילואים למען המדינה * רבים מהם שירתו שלושה חודשים ואף נקראו לסבב שני ובינתיים מצב העסק שהושאר מאחור הידרדר *
10 דק' קריאה
אסף ולדן הותיר אחרי לכתו שני ספרים – את ספר הפרוזה: "אורות הפנסים האחרונים" ואת ספר השירה: "לב אבוד בין מילים", שני יהלומי ספרות שפוערים צוהר קטן לנפשו המרתקת של ולדן. ספר "אורות הפנסים האחרונים"
5 דק' קריאה
בדי אוהלים המסמלים את הנדודים והטלטלות של אלו שפונו מביתם שמשו השראה למערכת לבוש שיצרה שיר כץ מצבעון. הפריפריה מגיעה לאופנה *תמונה ראשית: שיר כץ, מרגישה תלושה. "קהילת צבעון מפוזרת בכל המדינה. המשפחה שלי
5 דק' קריאה
13 דירות בבית ההולך ונבנה בנהריה, רכשו חברי קיבוץ רות. כשתסתיים הבנייה בעוד כשנתיים, יעברו אליו חברי הקיבוץ וילדיהם. "אנחנו בנהריה כדי להישאר, כי העיר והצפון חשובים לנו"  הקיבוץ העירוני "רות" של בוגרי השומר
6 דק' קריאה
בית המשפט מלמד הורים פרודים מהי אחריות הורית ״בית המשפט לא אמור להמשיך ללוות הורים עד שילדיהם יגיעו לבגרות, הדבר אינו מתיישב עם טובת הקטינים", אמרה השופטת הילה גורביץ עובדיה, מבית משפט לענייני משפחה
2 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן