מיזם ארצי לניקוי חופי ישראל, יתקיים ביום שישי ה-30.10, משעות הבוקר ועד אחר הצהריים, ביזמת קואליציית הים התיכון, גופים סביבתיים, רשויות ואלפי מתנדבים בכל הארץ, להעלאת מודעות החשיבות לניקיון הסביבה וחופי הים, ולהשפיע על מקבלי ההחלטות בשלושה תחומים עיקריים: הקמת שמורות ימיות נוספות, איסור על הכנסת חד פעמי לחופים ואכיפה -יום ניקוי החופים והים הגדול
מארגני האירוע, יום ניקוי החופים והים הגדול, הם אנשי הים התיכון, החברה להגנת הטבע, רשות הטבע והגנים, חיים וסביבה, מגמה ירוקה, צלול, תנועת הצופים, האיחוד האירופי, איגוד ערים כינרת ורשות הכינרת, שגרירות ארה"ב בישראל, עיריות ורשויות חוף , המשרד להגנת הסביבה, איגוד הצוללנים וקהילות מקומיות רבות של שוחרי ים וסביבה.
אנחנו הולכים לשבור שיא עולמי ואנו זקוקים לעזרה שלכם! תשריינו ביומנים שלכם את ה-30 באוקטובר, לכבוד נקיון החופים הגדול ביותר שנערך אי פעם!
ב-30 באוקטובר, לכל אורך חופי ישראל, מראש הנקרה ועד אילת, עמותות, ארגונים לא ממשלתיים, עסקים, קהילות ומתנדבים ייארחו ניקיונות חופים! בואו ללמוד על הסביבה, לנקות פסולת, להגן על חיי הבר ולהיות חלק משיא עולמי חדש!
סמנו שאתם מגיעים לניקיון, ועקבו אחר עדכונים בדף האירוע: ניקוי החופים והים הגדול בעולם
במועד קצת יותר קרוב לתאריך, נפרסם את מיקומי הנקיונות המדויקים, כך שתוכלו למצוא את נקיון החופים הקרוב ביותר אליכם!
מתרגשים ורוצים לקחת חלק כבר עכשיו? הירשמו כאן אם אתם והקהילה/הצוות שלכם מעוניינים לארח ניקיון חופים ציבורי: https://bit.ly/2DACAi1
על פי הערות, כ-250,000 טונות של פלסטיק צפים על פני האוקיינוסים – וזה רק על פני השטח! פלסטיק מזהם את האוקיינוסים שלנו בחופים, על פני המים וגם במעמקים. המשמעות היא שהוא בכל מקום!
האוקיינוס הוא לא פח זבל. המיקרופלסטיקים האלו הולכים להפוך לחלק משרשרת המזון ולהפריע למערכת האקולוגית הימית שמאפשרת לנו לחיות על פני כדור הארץ.
הסוכנות הממשלתית באוסטרליה CSIRO ניתחה משקעים על קרקעית האוקיינוס והשוותה אותם לדגימות מניתוחים אחרים. מסקנתם היא שכ -14.4 מיליון טונות של מיקרופלסטיק נמצאים כעת בקרקעית האוקיינוס על פני כדור הארץ. לאחר בחינת החלקים שנמצאו בניתוח המקומי שלהם, חוקרי CSIRO הגיעו למסקנה שהם מגיעים בעיקר ממוצרי צריכה.
זה חשוב לדעת איפה נמצא כל הפלסטיק כדי שנוכל לנקות אותו משם אבל חשוב גם לעצור את המקור. פלסטיק לא נעלם כשהוא נזרק לפח ואנחנו צריכים לקחת אחריות על הצריכה שלנו. תאמרו לא לפלסטיק חד פעמי ולכל סוג אחר של פלסטיק שתוכלו להימנע ממנו!