שניים הציגו מועמדות לראשות התנועה הקיבוצית: השניים התייצבו ביום א' השבוע בפני ועדת הבחירות לתפקיד מזכ"ל התנועה הקיבוצית והגישו את הטפסים הנדרשים
שניים הציגו מועמדות לראשות התנועה הקיבוצית: הבחירות למזכ"ל התנועה יתקיימו ביום שלישי, 17 בדצמבר. הקלפיות שיוצבו בכל אחד מהקיבוצים ברחבי הארץ יפתחו בשעה עשר בבוקר ויהיו פתוחות עד השעה שמונה בערב. מיקום הקלפי ושעות פתיחתו יפורסמו לציבור באמצעי התקשורת בכל קיבוץ, לפחות שבוע לפני יום הבחירות. על פי תקנון ועדת הבחירות, כל חברה וחבר בכל קיבוצי התנועה זכאים לבחור בבחירות למזכ"ל התנועה.
ועדת הבחירות אשר בראשה עומדת שיבולת שופט אדלמן (ראש-הנקרה) וחברים בה תמר אנגל (מעגן מיכאל), סול לביא בן-שימול (אלמוג), אבי אובנטל (עברון), בני רגיל (גזר), טל חכים דרומי (פלך), שמואל שנער (כפר עזה) ויונית קורן (שניר), ברכה את שני המועמדים אשר הציגו בפניה את הטפסים הנדרשים, ובהם אלף החתימות של חברות וחברי קיבוצים הנדרשים להתמודדות, וכן מכתב תמיכה של קיבוצם ומכתב אישי ובו קורות חייהם ופנייתם להתמודד לתפקיד המזכ"ל. המועמדים שהגישו את מועמדותם יאושרו סופית במועצת התנועה שתתכנס ב-31 באוקטובר.
ליאור שמחה, 43, משמש בתפקיד יו"ר קיבוץ נצר-סרני בשש השנים האחרונות, לפני כן עבד שנים ארוכות בחברות יעוץ, אסטרטגיה ופרסום מהמובילות במשק. דור שלישי למייסדי נצר-סרני, נשוי לכרמל ואב לשלושה.
ניר מאיר, 63, חבר קבוצת שילר, הוא מזכ"ל התנועה הקיבוצית בארבע השנים האחרונות. לפני כן שימש כיו"ר התאחדות הארגונים הכלכליים הקיבוציים, ניהל ושימש כיו"ר בתשעה קיבוצים וחבר ועד ממונה בקיבוצים נוספים. הקים וניהל את חברת ק.מ.ה המתמחה בניהול קיבוצים. נשוי לשגית, ואב לארבעה – כולם חברי שילר.
ניר מאיר אמר במעמד הגשת המועמדות לוועדת הבחירות: "אני נרגש וחש כבוד גדול, להעמיד עצמי לבחירה נוספת לתפקיד מזכ"ל התנועה. מדובר במשימה ובאחריות גדולה. אני מסיים קדנציה ראשונה ומבקש את אמון החברות והחברים לסיים את המשימות שהתחלנו בהם. במציאות המורכבת בה אנו חיים והאתגרים המורכבים מולם אנו מתמודדים מחייבים מנהיגות עם ניסיון ושיקול דעת. התנועה נחלצה ממשבר עמוק, היום אנחנו חזקים מתמיד ולכן גם הפכנו למטרה של פקידות המדינה והממשלה ועל אף אלה, המשכנו לגדול, לבנות ולהתחזק. האחריות שלי כמזכ"ל היא לוודא שנמשיך לצמוח ושלעולם לא נגיע שוב למשבר קיומי. זו העת לאחריות, שיקול דעת ומנהיגות".
ליאור שמחה אמר באותו מעמד: "ראשית אני רוצה להודות למאות הפעילים שפעלו בקיבוצים השונים ברחבי הארץ והבינו שזה הזמן להתגייס למען המשימה החשובה בחיי – הפיכתה של התנועה הקיבוצית למשפיעה ולרלוונטיות לחברי הקיבוצים ולחברה הישראלית, הובלה אשר יכולה להתבצע אך ורק באמצעות קבוצה רחבה של חברים הלוקחים חלק נכבד בתהליכים האסטרטגים של התנועה בתחומים השונים, חברים היודעים מהם צרכי הקיבוצים וחבריהם ברחבי הארץ, דרך זו יכולה להפוך ממילים למעשים רק על ידי מנהיגות משתפת, רגישה וקשובה, הנותנת מקום לכולם, היוצאת מאהבת הקיבוץ ובסופו של תהליך מספיק אמיצה להציב מטרות, ויעדים ברורים ועקביים. הגיע הזמן לעשות את הדברים ביחד עם המון אנרגיות חדשות."
על פי תקנון התנועה, נדרשו המועמדים להציג 1,000 חתימות של חברות וחברי קיבוצים, כאשר לפחות מאתיים מתוכם אינם משתייכים לקיבוץ ו/או לארגון האזורי אליו משתייך המועמד. בהתאם לתקנון, תעמיד התנועה לכל מועמד תקציב של 71,795 ש"ח לצרכי קמפיין הבחירות שלו. 30% מהסכום יינתן למועמדים לאחר שהגישו את מועמדותם ושאר 70% יועברו אליהם לאחר פרסום תוצאות הבחירות, ובלבד שהמועמד קיבל למעלה מ-10% מקולות הבוחרים. תקרת ההוצאה המאושרת למימון קמפיין הבחירות עומדת על 170,000 ₪ למועמד. 70,000 שקל התנועה מקציבה, ועוד 100,000 שקל מתרומות. 20,000 ₪ מתוכן רשאים המועמדים לקבל כתרומה מקיבוצם ואת השאר מאחרים, כאשר הסכום המקסימלי לתרומה מתורם יחיד לא יעלה על 2,000 שקלים.
מספר החתימות אותו מחייב תקנון הבחירות של התנועה ודרכי המימון של המועמדים על ידי התנועה, הם פועל יוצא של החלטות ועדה ציבורית בראשות מזכ"ל התנועה הקיבוצית לשעבר זאב (ולוולה) שור, אשר מונתה על ידי מועצת התנועה, על-פי דרישת ועדת הבחירות למזכ"ל בשנת 2015 בראשות יוסי ורדי. זאת בין היתר לאחר שהתנועה נדרשה להוצאה כספית גבוהה למימון חמישה מועמדים שהתמודדו על תפקיד המזכ"ל, שחלקם זכו לבסוף באחוזים ספורים בלבד בבחירות. בכתב המינוי של הוועדה התבקשו חבריה ליעל את הליך הבחירות לראשות התנועה ואת אופן מימון והוצאת כספי הציבור התנועתיים אשר מושקעים בהליך הבחירות.