יבול שיא
הרפת והחלב
shutterstock 1349805650

ICL משיקה פתרון פורץ דרך ובר-קיימא לשימור פירות הדר

4 דק' קריאה

שיתוף:

המוצר מבוסס על מינרל המגנזיום ומספק פתרון טבעי לשיפור איכות ההדרים לאחר קטיף * פיתוח המוצר התבצע בשיתוף פעולה עם מכון וולקני וארך כשלוש שנים

חברתICL (כימיקלים לישראל), חברה גלובלית מובילה לפתרונות על בסיס מינרלים מיוחדים, הודיעה  על ההשקה של FruitMag, פתרון בר-קיימא מוביל ויעיל לטיפול בפירות הדר לאחר הקטיף. פתרון חדשני זה מבוסס מינרלים ואינו מכיל חומרי הדברה רעילים, בניגוד למוצרים הקיימים כיום בתעשיית פירות ההדר העולמית. על ידי שימוש במגנזיום במוצרי מזון, ICL מונעת את הצורך בשימוש בחומרים רעילים ומצמצמת הפסדים, תוך הארכת חיי המדף.

FruitMag עברה שורה של בדיקות קפדניות, במסגרת שיתוף פעולה עם פרופ' סמיר דרובי, מדען וחוקר בכיר במכון וולקני, זרוע המחקר של משרד החקלאות הישראלי. סמיר עבד עם ICL לאורך תהליך הפיתוח, במטרה לאמת את הביצועים של FruitMag.

יניב קבלק, נשיא חטיבת מוצרים תעשייתיים ב-ICL, ציין: "צרכנים מעטים מאוד יודעים שהלימונים, התפוזים והאשכוליות שנמצאים אצל כל אחד מאיתנו במטבח טופלו בחומרי הדברה רעילים במטרה לשמרם ולהאריך את אורך חיי המדף. עם FruitMag, ICL מאפשרת להגיע לתוצאות מצוינות, ביעילות רבה יותר ובאופן ידידותי הרבה יותר לאדם ולסביבה ללא שימוש בחומרים רעילים. זהו פתרון נוסף, המצטרף לסדרה של מוצרים שאנו מפתחים להתמודדות עם אתגרי הקיימות בעולם."

פוטנציאל עצום

עוד נודע ל"עת הדר" כי משך זמן פיתוח המוצר ארך כשלוש שנים, תוך יתרון מובהק לידע ולניסיון של החוקרים והמפתחים בחברה, וגורמים בתעשייה מציינים כי החברה כבר נמצאת במגעים לחתימה על מזכר הבנות לשיתוף פעולה עם אחת מחברות ההפצה הגדולות בעולם.

מדובר באחד החומרים המהותיים לבתי אריזה, שכן ללא ציפוי לאחר הקטיף, בתוך פחות מעשרה ימים, הפירות עלולים להידבק בפטריות ולספוג הפסדים של כ-70% מהתוצרת.

מדובר בשוק משמעותי בשווי של כ-200 מיליון דולר, כאשר הערכות מדברות על פוטנציאל חדירה של כ-100 מיליון דולר, שיכלול גם פיתוחים נוספים הקשורים לפירות וירקות לצד הרחבות צפויות לסוגי מזון נוספים בהמשך.

החברה מתכננת לחדור תחילה לארה"ב, אחד השווקים המשמעותיים והגדולים, כאשר מומחים בתעשייה מדווחים על שינויים רגולטוריים בעולם להפחתה בחומרים מזיקים והחומר הקיים אף עשוי להיות אסור לשימוש.

ברושור 2 1 1
ברושור של ICL למוצר FruitMag המיועד לארה"ב

FruitMag בישראל

איציק מלול, סמנכ"ל בכיר למינרלים מיוחדים ב-ICL, מסביר: "ה-FruitMag הינו פורמולציה המבוססת על מגנזיום המיוצר במפעל פריקלאס שבמישור רותם ואנחנו מייעדים את היישום שלו לטיפול בפירות לאחר הקטיף בבתי האריזה. מטרת הטיפול, למנוע התפתחות פטריות וריקבונות. זה שלב אחד לפני הדינוג.

"מה שעושים היום  – מכניסים את פרי ההדר לחומרים שהם רעילים ויעילים מפני פתוגנים כאלה ואחרים. מה שאנחנו עושים, אנחנו למעשה מחליפים את החומרים האלה בחומר שלנו. אמנם אנחנו לא עובדים באותו מנגנון פעולה, אבל אנחנו לא מאפשרים להם לצמוח ולהתפתח ועל ידי זה אנחנו מאריכים את חיי הפרי מבלי להיות רעילים, אלא להיפך, אנחנו שמים מגנזיום שאינו רעיל ואינו פוגע באיכות המזון. אנחנו מחליפים את החומרים בחומר ידידותי לסביבה ואכיל.

"בשלב ראשון התמקדנו בפרי הדר וזה עושה את הפירות הרבה יותר ידידותיים. תחשוב על זה שהיום אתה שם גרידת לימון בעוגה, למשל, ויש בו קצת רעל. היום אנשים לא ממש יודעים את זה. תחשוב שאתה שם חתיכת לימון בפה ועל הקליפה מרוחה – אמנם ברמה מאוד נמוכה כי הרגולציה לא מאפשרת לשים ברמה גבוהה – שכבה של חומרים רעילים. אנחנו מחליפים את החומרים האלה בחומר ידידותי מאוד, שהוא למעשה Food grade; התעשיה כולה מחפשת חומרים ידידותיים כאלה.

"אנחנו מתחילים בחדירה תחילה בארצות הברית ואנחנו בתהליכי רישום של המוצר באירופה וברחבי העולם, על מנת שיאפשרו לנו למכור את המוצר גם ברחבי העולם.

להערכתך, מתי בתי אריזה לפרי הדר בישראל יוכלו להשתמש בו?

"ברגע שמשרד החקלאות יאפשר לנו לשווק אותו. אנחנו גם בתהליכי רישיון של המוצר בארץ. הלקוחות שלנו הם בתי האריזה שבסופו של דבר משרתים את כולנו. הם רואים את הצרכים של הלקוח הסופי ולפי זה הם פועלים בתהליכי הייצור שלהם.

"בהשוואה למוצרים שמשתמשים היום – המוצר שלנו תחרותי ביותר. המגנזיום הבסיסי המופק בים המלח הוא מגנזיום כלורי, אותו לוקחים למפעל שלנו בפריקלאס, הוא עובר תהליכים ובמוצר הסופי אנחנו למעשה מיישמים תערובת של תרכובות מגנזיום, אלה הם מינרלים עדינים. למעשה זה אותו חומר שאנחנו מוכרים בטבליות מגנזיום, כתוספי מזון מינרלים יומיומיים לבני אדם. אותו חומר ישמש לציפוי הדרים, ככה שמדובר בחומר ממש טוב ובריא.

"חשוב לציין שפיתחנו את המוצר בשיתוף פעולה עם חברת 'מהדרין' ועם מכון וולקני. מי שעזר לנו מאוד זה פרופ' סמיר דרובי, מהמחלקה לחקר תוצרת חקלאית לאחר קטיף במכון ווולקני. יחד הצלחנו לפתח את המוצר, לטייב אותו, לעשות לו אופטימיזציה לבדוק שהוא אכן עובד על הקו. בזכות 'מהדרין' בדקנו את המוצר ממש על הקו.

"את מוצר FruitMag השקנו בכנס ההדרים הבינלאומי שהיה באחרונה בתורכיה ואנחנו הולכים להציג אותו בתערוכת FruitLogistica שתתקיים בברלין, בתחילת פברואר. התמקדנו בהדרים ולא סתם, כיוון שמנגנון העבודה של המוצר שלנו עובד מצוין על הדרים. עכשיו אנחנו מרחיבים את השימוש לפירות אחרים. התחלנו באבוקדו אבל ייקח לנו קצת זמן להגיע ליישום. אנחנו נחקור, נבדוק ונמשיך הלאה".

איי.סי.אל גרופ בע"מ (ICL GROUP LTD) הינה חברה גלובלית מובילה של מינרלים מיוחדים, המייצרת פתרונות המספקים מענה לאתגרי הקיימוּת הניצבים בפני האנושות בשוקי המזון, החקלאות והתעשייה הגלובליים. איי.סי.אל ממנפת את משאבי הברום, האשלג והפוספט הייחודיים שלה ואת כוח העבודה המקצועי הפרוס בכל העולם. המו"פ ממוקד קיימות עם יכולות חדשנות טכנולוגית, על מנת להניע את צמיחת החברה בכל שוקי הקצה בהם היא פועלת. מניות החברה רשומות למסחר בבורסה לניירות ערך בניו יורק ובבורסה לניירות ערך בתל אביב. החברה מעסיקה מעל 12,500 עובדים ברחבי העולם, והכנסותיה לשנת 2021 הסתכמו בכ-7 מיליארד דולר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תרגום: עמוס דה וינטר שוק המנדרינות האירופי מתמודד עם מחירים גבוהים והיצע נמוך על רקע אתגרי הייצור מקור: EastFruit עליות המחירים שנרשמו בלטביה, פולין, אוקראינה, מולדובה ועוד מיוחסות לירידה ביבולים * באוזבקיסטן וטג'יקיסטן מדווחים
5 דק' קריאה
מאורין יטור, רון פורת, המחלקה לחקר תוצרת חקלאית, מכון וולקני ניר כרמי, המחלקה להשבחת עצי פרי, מכון וולקני שוקי קנוניץ, מדריך הדרים, ענף הדרים במועצת הצמחים רקע מנדרינה 'מיכל' (זריע של קלמנטינה) היא זן
4 דק' קריאה
מחלת הגרינינג היא כנראה מחלת ההדרים החמורה ביותר שידעה תעשיית ההדרים העולמית. המחלה נגרמת ע"י חיידק המותאם למחיה בצינורות השיפה ומועבר ע"י שני מיני פסילות הניזונות מהשיפה ומשמשות לו כווקטור. הפסילות נחשבות מזיק משני
12 דק' קריאה
אומר עודד גרוסר, אגרונום ופרדסן צעיר שפעיל במשך שנים בשולחן המגדלים, "אם לא נעבד את האדמה – נאבד את המדינה והערכים שלנו". גרוסר מספר על האתגרים הרבים בלהיות חקלאי בשנים האחרונות, על הקשיים שהביאה
10 דק' קריאה
פרדסניות ופרדסנים יקרים שלום רב, אנחנו בסוג של שגרת מלחמה ויחד עם זאת, לי באופן אישי מרגיש שעד שהחטופים לא חוזרים אני בשנה ארוכה מאוד, עדיין 2023… בעבר כתבתי שבענף ההדרים אין בעיות רק
3 דק' קריאה
רוני נקר, מנהל ענף ההדרים, מועצת הצמחים נסקור תחילה את התחזית העולמית של הדרים לעונת 2024/25 . כבכל שנה במחצית נובמבר התקיים מפגש (וובינר) במסגרת ארגון ה – WCO (ארגון ההדרים העולמי) שבו לקחו
5 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן