יבול שיא
הרפת והחלב
אוהל התנועה הקיבוצית בכיכר החטופים

אוהל של ערבות קיבוצית 

2 דק' קריאה

שיתוף:

לפני שבועיים נפתח אוהל התנועה התנועה הקיבוצית ב"כיכר החטופים" שברחבת מוזיאון תל אביב. במהלך החג הפעילו אותו צעירי כפר עזה וכעת הוא מאויש מדי על ידי קיבוץ אחר מכל רחבי המדינה. מזכ"ל התנועה הקיבוצית דרש מהממשלה לפעול להחזרת החטופים בהדלקת נר שמיני בכיכר: "כל יום שעובר מסכן את שלומם של החטופים ומפחית את הסיכויים להשבתם בחיים. למה אתם מחכים?" 

ימי חג החנוכה נוצלו להעלאת הלחץ הציבורי לשחרור החטופים. במהלך ימי החג ומאז הגיעו מדי יום וערב אל "כיכר החטופים" אלפי אנשים להפגין סולידריות ותמיכה במשפחות ולהראות את התמיכה הרחבה בשחרור החטופים בהקדם האפשרי. 

בשבוע הראשון להקמת האוהל הוא אוכלס על ידי צעירי קיבוץ כפר עזה ("דור צעיר") למשך ימי החג. הצעירים והצעירות הדליקו בכל יום נרות חנוכה עם משפחות שונות מהקיבוץ שיקיריהם נמצאים בשבי החמאס וארגנו מעגלי שיח בהם שיתפו בתופת שעברה ועוברת עליהם. אמנים שונים הגיעו גם כן לשיר ולהיות יחד, ובנוסף אליהם גם חברי וחברות קיבוצים מכל הארץ וחניכי מכינות קדם צבאיות שהגיעו לתמוך, להשתתף ולהקשיב. 

איילת סלע יונגרמן ונרי שוטן שהיו אחראים על הקמת האוהל מטעם התנועה, יחד עם ריקי רז, רותם שניצקי, שיר גורן ודנה אדלהייט, מספרים כי כמות האנשים וכלי התקשורת שביקרו היא בלתי נתפסת, וכי "יש לקהילה שלנו כוח עצום". 

ביום חמישי שעבר השתתפו מזכ"ל התנועה הקיבוצית ניר מאיר ומזכ"לית תנועת הקיבוץ הדתי שרה עברון בהדלקת נר שמיני בכיכר החטופים. בדבריו קרא ניר מאיר לממשלה לחדש בהקדם את המו"מ לשחרור כל החטופים, ואמר בין היתר: "אנחנו מתייצבים פה להדליק אור קטן בתוך חושך גדול. חנוכה הוא חג הניסים, אבל ניסים לא קרו בקיבוצי ויישובי הנגב המערבי בשביעי באוקטובר וניסים לא יחזירו את החטופים. רק מעשים.  

מיצג החטופים שארגנו צעירי כפר עזה
מיצג החטופים שארגנו צעירי כפר עזה

אנחנו פה להזכיר לממשלת ישראל שחובתה הראשונה היא הבטחת ביטחון אזרחיה ודורשים ממנה לעמוד בחובתה. הזמן משרת את חמאס. לא את ישראל. לחטופים שלנו אין זמן, לצה"ל אין זמן, ולמדינת ישראל אין זמן. אני קורא לראש הממשלה ולקבינט – שלחו את ראש המוסד לקטאר לחדש את המו"מ לשחרור החטופים. כל יום שעובר מסכן את שלומם של החטופים ומפחית את הסיכויים להשבתם בחיים. למה אתם מחכים? 

התנועה הקיבוצית הייתה שם לפני, היא כאן כעת ותהיה גם ביום שאחרי. אנחנו נשקם את עוטף ישראל, אנחנו מבנה מחדש את הקיבוצים. אנחנו נחזור הביתה. אבל מי שחושב שנעבור לסדר היום, שנחזור לחיינו בלי שהחטופים יחזרו הביתה לא קורא נכון את המציאות". 

מאז סיום החג מאויש אוהל התנועה בעזרת מנהלות ומנהלי התרבות בקיבוצים שיוזמים הגעה של נציגי קיבוציהם לאוהל. בכל ערב מגיע קיבוץ אחר, ובמקום מתקיימת פעילות כלשהי כמו ערב שירה, מפגשים עם חטופים וחטופות אשר שוחררו משבי החמאס ושבו אל משפחותיהם וקהילותיהם וכן, פעילות מחאה תחת הקריאה הברורה – להשיב את כולם הביתה עכשיו. ביום שישי האחרון התקיימה קבלת שבת של קהילת פלמחים יחד עם משפחת רובין מנחל עוז ששיתפו במה שעבר עליהם במהלך אותה שבת שחורה. 

אנחנו מזמינים את כל הקיבוצים להגיע לכיכר ולאוהל התנועה, לתמוך במאבק ולהביע הזדהות עם המשפחות. 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאת: ד"ר אודי פרישמן, מומחה לביטוחי בריאות ויו"ר חברת הייעוץ "פרש קונספט"  מערכת הבריאות בישראל ניצבת כיום בפני אתגר מורכב  — משבר תרופות שאינן כלולות בסל. מדובר במשבר שצומח לאט אך בעקביות, וצפוי לפגוע
לרשות הציבור הוותיק בישראל עומד סל זכויות ושירותים הכולל בין היתר עזרים רפואיים, מוצרי שיקום וניידות – אשר יכולים להקל על חיי היום־יום, לשמור על הבריאות ולספק תחושת ביטחון. בפועל, רבים אינם מודעים לזכויות
3 דק' קריאה
מיליונים בעולם סובלים ממיגרנה שמכבידה על השגרה ופוגעת בתפקוד. עם טיפולים חדשניים, זיהוי הטריגרים ושגרה מותאמת, המיגרנה תפסיק לנהל את חיינו.  מאת: ד"ר מרינה יגורוב מנהלת יחידת נוירולוגיה במרכז רפואי לין וד"ר סיון בלוך,
הזיקנה היא שלב בחיים המלווה לא אחת בשינויים פיזיים,קוגנטיביים, רגשיים וכלכליים.  מדינת ישראל מציעה לאזרחים הוותיקים מגוון רחב של זכויות והטבות שנועדו לתמוך בהם ולשפר את איכות חייהם. למרות הזכויות הרבות הקיימות לאזרחים ותיקים,
3 דק' קריאה
מאת עו"ד גד שטילמן ועו"ד אריאל רוט בעולם הכפרי ובייחוד במושבים, שאלת ההורשה אינה עוסקת רק בחלוקת נכסים טכנית – היא נוגעת בשורש הזהות המשפחתית, ההמשכיות הבין-דורית, ולעיתים אף בקיום הכלכלי של הדור הבא.
4 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן