יבול שיא
הרפת והחלב
צילום מסך 2026 11 03 122509

אחרי הבחירות. ברוך שפטרנו

4 דק' קריאה

שיתוף:

חברי כנסת שלא יהיו אתנו בכנסת הבאה, ולא נתגעגע. השופט לא סבר שמדובר ב"תביעת סרק בואך תביעת השתקה"

אלה שלא יחסרו לנו, ואלה שכן

עד שהפלונטר הפוליטי ייפתר, אם הוא ייפתר, נעסוק במה שכבר ידוע. והשבוע – מי היו חברי כנסת בכנסת ה-25 ולשמחתנו לא יהיו חברי כנסת בכנסת ה-26. או בשתי מילים: ברוך שפטרנו.

רשימת ה"לא נתגעגע אליהם" של ח"כים כנסת מהליכוד שהיו ולא יהיו עוד, ארוכה ומגוונת.

נשים: מאי גולן (נחקרה לאחרונה במשטרה בחשד לעבירות של שוחד, הפרת אמונים, קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות). עידית סילמן (הייתי טובה עד הסוף? מי שפירקה את ממשלת בנט-לפיד על פירורי לחם בבתי חולים בפסח). גלית דיסטל אטבריאן ("מי שמסתכל על נתניהו בעיניים קצת פחות גשמיות רואה את הקב"ה מרחף עליו".)

גברים: חנוך מילביצקי (פרלמנטר אלים, נחקר במשטרה בחשד לאונס). אבי דיכטר (ראש השב"כ לשעבר, ש"איחסן בימ"ח את עמוד השדרה המוסרי והערכי שלו, והפך לשטיח עליו ניגבה משפחת נתניהו את רגליה לאורך כל הקדנציות"). נסים ואטורי ("כהנא צדק, בהרבה מקומות הוא צדק ואנחנו טעינו, עם ישראל טעה"). אביחי בוארון ("בג"ץ מקבל החלטות נגד רצון העם"). אושר שקלים (קידם הצעת חוק לשלילת דרגות והטבות מבכירים לשעבר במערכת הביטחון "שיוציאו דיבת הארץ רעה, לרבות הסתה וקריאה לסרבנות". יאיר גולן, למשל).

וישנם עוד.

ממש לא נתגעגע לאבי מעוז, ראש מפלגת נעם לישראל, מי שהתפרסם ביציאות שלו נגד להט"בים ונגד שירות נשים בצה"ל, וחושב שתפקיד האישה הוא להקים משפחה ולגדל ילדים (”גבר וגבר או אישה ואישה, זה לא משפחה. משפחה יש רק אחת – אבא, אמא והילדים". "נשים לא צריכות להיות בתפקידי לחימה, אני לא תומך בגיוס נשים לצה"ל, אני חושב שנשים צריכות ללכת לשירות לאומי"). מפלגת נעם התמודדה בבחירות האחרונות, השקיעה לא מעט במאמצי פרסום, וקיבלה 8482 קולות. הרב יוסף זיני, מרבני המפלגה, נשאל האם מספר המצביעים הנמוך לא מעיד על כך שזו הייתה טעות. תשובתו: "אם זה נכון, זה מעיד שעמנו בצרה רוחנית חמורה ומסוכנת". אבי מעוז שאף להיות שר החינוך, כדי לחלץ את עמנו מהצרה המסוכנת הזו. הוא לא יהיה.

ישנם גם מי שהיו חברי כנסת בכנסת היוצאת, לא יהיו חברי כנסת בכנסת הנכנסת, וכן יחסרו לנו. אלון שוסטר ממפלסים. חבר כנסת מהכנסת ה-21, שר החקלאות והנציג היחידי של התנועה הקיבוצית בכנסת היוצאת. (בהנחה שאין מי שרואה בעמיחי שיקלי מחנתון נציג שכזה). אין לתנועה הקיבוצית נציג בכנסת ה-26.

לא יהיה בכנסת הבאה ולדימיר בליאק, מקום 16 ברשימת ביחד, שזכתה רק ב-12 מנדטים. בליאק, חבר ועדת הכספים, נאבק ככל יכולתו בחברי הוועדה מהקואליציה, שמשימתם העיקרית הייתה להעביר כמה שיותר כספים לחרדים ולהתנחלויות. נאבק, ללא הצלחה.

נזכור לטובה גם את משה ארבל מש"ס, ששימש בתפקיד שר הבריאות ושר הפנים. ארבל התפטר מהכנסת במאי השנה, ועם ישראל הפסיד פרלמנטר מקצועי, הגון, שראה את תפקידו כמשרת כלל הציבור ולא רק את הציבור שבשמו נבחר. חבל שאין רבים כמותו. (טלי גוטליב אמרה עליו: "הוא סוס טרויאני, הוא לא איש ימין ולא איש ש"ס").

טלי גוטליב תהיה חברת כנסת בכנסת הבאה. היא שובצה במקום ה-20 ברשימת הליכוד, חששה שלפי הסקרים שהתפרסמו זה עלול להיות מקום לא ריאלי, ונדדה לעוצמה יהודית של בן גביר, שם זכתה למקום השני. בן גביר הכריז שהוא שואף להיות שר הביטחון בממשלה הבאה ואת גוטליב הוא מייעד להיות שרת המשפטים. אם תסריט בלהות כזה אכן יתרחש, הלך עלינו. בינתיים גוטליב בבעיה. הכנסת היוצאת אישרה לה חסינות מפני העמדה לדין באשמת חשיפת שמו של איש שב"כ (בן זוגה של שקמה ברסלר), אבל היא זקוקה לאישור מחודש של החסינות בכנסת הנכנסת, וההרכב המסתמן של הכנסת לא יעניק לה חסינות כזו. יהיה מעניין.

אלי גולדשמידט. על פי הסקרים של רוב הסוקרים, הליכוד היה אמור לזכות ב-20 מנדטים, והמקום ה-26 ששוריין לגולדשמידט על ידי נתניהו נראה לא ריאלי. אבל הליכוד זכה כידוע ב-27 מנדטים וגולדשמידט אכן עשה קאמבק פוליטי והוא יהיה חבר בכנסת הנכנסת. נשמע אותו מעת לעת בנאומים שוצפי להבות מעל הדוכן.

הרי ציטוט מדבריו ב"פגוש את העיתונות", סוף אוגוסט: "נתניהו הוא כיפת הברזל של המדינה והציל אותנו מהשמדה. בסופו של דבר המשטר באיראן יתפרק. ביבי עשה את מה שלאף אחד לא היו ביצים לעשות, הוא ההרתעה הכי גדולה של מדינת ישראל ואם הוא ייפול כל האויבים שלנו יריחו את החולשה ויידעו שאפשר לעשות פה מה שהם רוצים, הוא המסי שלנו".

מסי סיים את תפקידו בנבחרת ארגנטינה. הגיע הזמן שגם המסי שלנו יסיים.

הנתבע "פעל בחוסר תום לב מוחלט"

פעיל הימין הוותיק, רן כרמי בוזגלו, (מקום 73 ברשימת הליכוד לכנסת היוצאת), התארח במדור הזה כשהתפוצצה פרשת חיילי כוח 101 לאחר פרסום הסרטון משדה תימן בערוץ 12. הפצ"רית יפעת תומר ירושלמי הפכה מבחינת הימין להיות הנאשמת הראשית בפרשה, ורן כרמי בוזגלו המליץ על העונש הראוי לה. "היא ורק היא אחראית לעוול הנורא שנגרם ללוחמים ולנזק העצום למדינת ישראל", כתב כרמי בוזגלו, "אין עוד מנוס מלהודות בעובדות: הפצ"רית סייעה במעשיה לאויב בשעת מלחמה. בגידה לכל דבר. העונש הקבוע בחוק הוא הוצאה להורג. במקרים מסוימים ניתן להמיר במאסר עולם. אני סבור שבמקרה החמור דנן אין להקל בעונש".

רן כרמי בוזגלו זוכה להתארח במדור הזה השבוע בפעם השנייה. הוא "לכלך" על אבי בניהו, והוא ישלם. בינואר 2025 פרסם בניהו ברשתות החברתיות תצלום של חייל שעל כתף חולצתו כתר והמילה "משיח" ושאל: "איפה המ"פ והמג"ד והמחט והרס"ר והש"ג שנותן להם להיכנס, והמשטרה הצבאית?".

הציוץ הזה הרגיז מאוד את רן כרמי בוזגלו, והוא השיב בציוץ משלו שפורסם במספר מקומות, ובו קשר את בניהו לידיעה על חייל צה"ל שהיה בברזיל ונחקר בחשד לביצוע פשעי מלחמה בעזה. "יש מצב שהטינופת (בניהו) הלשין (גם) על הלוחם שנעצר בברזיל?" שאל כרמי בוזגלו.

בניהו הגיש נגדו תביעה על לשון הרע, ודרש שיפצה אותו בחצי מיליון שקלים. בכתב התביעה נאמר שהטענה לפיה בניהו, תא"ל במיל', ששירת כ-20 שנים בצה"ל ושימש בתפקידים בכירים לרבות כדובר צה"ל, הוא "טינופת" אשר "הלשין" על הלוחם שנעצר בברזיל היא כוזבת, וניסיונו לייחס לתובע פעולה נגד חיילי צה"ל בכלל, הוא מופרך וחסר שחר".

עורכי דינו של רן כרמי בוזגלו הגישו כתב הגנה, ובו נאמר, שהטענות והשאלות בתגובה שפרסם כרמי בוזגלו נגד בניהו, הן לכל היותר "בגדר עקיצה צינית/סרקסטית/הגזמה/הטרלה וכו'", וכי מדובר ב"תביעת סרק בואך תביעת השתקה", שיש לדחות על הסף.

השופט אביים ברקאי מבית משפט השלום בתל-אביב-יפו, לא רק שלא חשב שמדובר ב"תביעת סרק בואך תביעת השתקה", שיש לדחותה על הסף, הוא פסק לפני כשבועיים, שכרמי בוזגלו יפצה את בניהו ב-80 אלף שקלים בתוספת הוצאות משפט ושכר טרחת עו"ד 23,600 שקלים. כרמי בוזגלו "פעל בחוסר תום לב מוחלט", קבע השופט “רצון הנתבע לפגוע באופן אישי בתובע בער בעצמותיו".

"ציונות בנחישות", זו הסיסמה של רן כרמי בוזגלו. על נחישות יתר שכרוכה בלשון הרע, משלמים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

צמרמן, בן 92 במותו, היה משתתף קבוע בתחרות "טכנוראש" של הטכניון ואף זכה מספר פעמים במקום הראשון. נודע באהבתו לבעלי חיים ובטיפול בחיות בר פצועות בשבוע שעבר הלך לעולמו ישי צמרמן מקיבוץ עין חרוד
בכנס גלובס לצמיחת הקיבוצים שנערך השבוע, מתחו בכירי קק"ל וראשי הרשויות ביקורת חריפה על התנהלות הממשלה מול יישובי הצפון. לצד האתגרים הביטחוניים, נתוני שנתון התנועה הקיבוצית חושפים ביקושי שיא לקליטה, צמיחה בתפוקה החקלאית וזינוק
כ-34% מקולות המצביעים בקיבוצים הוענקו למפלגתו של איזנקוט. המרחב הכפרי תרם לישר! כשלושה מנדטים, אך זה לא הספיק כדי שהנציג הקיבוצי יכנס לכנסת הבאה *תמונה ראשית: יותם דביר, מטה המרחב הכפרי, מפלגת ישר! צילום:
4 דק' קריאה
מיתוג הבשר, דרישות שוקי היצוא והתמורה למגדל מסייעים להתרחבות גזע האנגוס. עם זאת, אנשי הענף מעריכים כי העתיד יתבסס על מגוון גזעים והכלאות, בהתאם לתנאי הגידול וליעדי המשק *תמונה ראשית: פרת אנגוס. צילום: Böhringer
2 דק' קריאה
משרד האוצר מבקש לאשר 14 מיליון שקל להרחבת החיסונים, לצד 10 מיליון שקל בהוצאה ועוד 10 מיליון שקל בהרשאה להתחייב למלאי מזון לחירום. הסעיפים נכללים בבקשה לשינויים בתקציב משרד החקלאות, שטרם אושרה סופית משרד
< 1 דק' קריאה
במסגרת הכנת תקציב המדינה והתוכנית הכלכלית לשנים 2027-2028, נמשכים הדיונים על שינוי שיטת התמיכה בחקלאות. על הפרק: שמירה על רווחיות היצרנים לצד חיזוק הייצור המקומי והפחתת יוקר המחיה בשבוע שעבר נמשכו הפגישות לגיבוש הסכמים
< 1 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!