יום הזיכרון לעולי מרוקו שנספו בטביעת הספינה הוא סמל ציוני שעליו ראוי וחובה לחנך" בבני המושבים מציינים את יום הזיכרון לנספי ספינת אגוז ומחנכים לסיפור העליה מצפון אפריקה
בבני המושבים מציינים את יום הזיכרון: מדריכים וחניכים מרחבי חטיבת בני המושבים בנוער העובד והלומד ציינו את יום טביעת ספינת המעפילים 'אגוז', החל בכ"ג בטבת, בפעילויות חינוכיות, היכרות עם סיפור העליה מצפון אפריקה ובחלק מהישובים – אף נערכו טקסים לזכר 44 הנספים. במשך שנים ארוכות נאסרה על יהודי מרוקו העלייה לארץ ישראל. המחתרת הציונית עזרה לגברים, נשים וטף לעלות בחשאי. כדי להגיע לארץ ישראל נאלצו יהודי מרוקו לוותר על הונם ובתיהם ולהתנגב בחשיכה תוך סיכון חיים.
בבני המושבים מציינים את יום הזיכרון
ספינת 'אגוז' נשכרה על ידי המוסד כדי לסייע ביציאה ממרוקו לגיברלטר הקרובה. בפעם ה-13 שבה הפליגה הספינה, בליל ה-10 בינואר 1961, טבעה הספינה ועליה 44 עולים, מחציתם ילדים ממשפחות צרפתי, אדרי, אלמליח, בן הרוש, דדון, ממן, אזולאי, בן לולו ונוספים. מלבד העולים נספו אלחוטן ישראלי ואחד מאנשי הצוות הספרדים. היחידים ששרדו היו שלושה מאנשי הצוות הספרדים. 22 גופות נמצאו, והשאר אבדו במצולות. עם נוסעי הספינה נמנה איש "המוסד" חיים צרפתי שליווה את המעפילים על הספינה ונספה בטביעתה.
טביעת הספינה ומותם של 44 המעפילים הציוניים זירז את השגת ההסכם ליציאת היהודים ממרוקו, ורבים המשיכו את מפעל העלייה הציוני, התיישבו ברחבי הארץ ובנו אותה.
"מבחינתנו, יום הזיכרון לעולי מרוקו שנספו בטביעת הספינה הוא סמל ציוני שעליו ראוי וחובה לחנך," אומר אור פישר, ממרכז הדרכה של החטיבה. "אנחנו מזמינים את חניכינו להרחיב את האתוס הציוני, ולהכיר את סיפורי העדות והקהילות השונות שהגיעו לארץ ישראל. כולן מתוך ציונות עמוקה, רצון לבנות את הארץ ומוכנות לשלם מחירים על כך. תנועת המושבים קלטה במאות ממושביה עולים רבים. התפקיד שלנו הוא לספר את סיפורם, להוקיר אותם, ולחנך על המורשת שהותירו לנו."