יבול שיא
הרפת והחלב
רפת עבודה מועדפת

האם חליבה ברפת זו "עבודה מועדפת"?

2 דק' קריאה

שיתוף:

בן קיבוץ שדות-ים, השתחרר משירות חובה והחל לעבוד בחליבה ברפת. משדחה המוסד לביטוחי לאומי את תביעתו לתשלום מענק עבודה מועדפת, הוא עתר לבית הדין האזורי לעבודה

לפי חוק הביטוח הלאומי משולם מענק חד-פעמי לחיילים משוחררים משירות סדיר ולמסיימי שירות לאומי, שעבדו במשך 6 חודשים מלאים ב"עבודה נדרשת" (מועדפת), שהיא במהותה עבודה במפעלי תעשייה ומלאכה, בנייה, תחנות דלק וחקלאות.

בן קיבוץ שדות-ים, השתחרר משירות חובה והחל לעבוד בחליבה ברפת בקיבוץ שדות- ים. (עבודה שמוכרת כ"מועדפת").

משדחה המוסד לביטוחי לאומי את תביעתו לתשלום מענק עבודה מועדפת הוא עתר באמצעות עו"ד שקמה עצמון גל (הלשכה לסיוע משפטי), לבית הדין האזורי לעבודה בחיפה, ותאר שעבד ברפת ששה חודשים לפחות, ארבעה עד חמישה ימים בשבוע, ארבע שעות בכל משמרת, כפי שנדרש בידי מנהל הרפת, וזאת במשך ששה חודשים.

המוסד לביטוח לאומי, באמצעות עו"ד הדס אהרוני, טען שהתובע לא זכאי למענק, מאחר שלא במשרה מלאה ברפת. בית הדין לעבודה נדרש, אפוא, לשאלה אם עבודתו של התובע בחליבה ברפת,  ארבעה עד חמישה ימים בשבוע, ארבע שעות בכל משמרת, מהווה אכן עבודה ב"משרה מלאה", כמקובל בענף או במקום העבודה בו הועסק, המזכה במענק עבודה מועדפת, או שמא מדובר בעבודה במשרה חלקית (שאינה מזכה במענק).

מנהל הרפת העיד כי משרתו של התובע כחולב מהווה, מבחינתו כמעסיק, "משרה מלאה". זו מתכונת העבודה שמקובלת ברפת והיא אינה חריגה. שעות העבודה של חולב ברפת הן  לפי אופי העבודה ומשך זמן החליבה. כל משמרת היא בת 4 שעות, וזו נקבעת לפי השעות ביום, בהן ניתן לחלוב את הפרות.

הוא תיאר, שברפת מועסקים שני סוגי עובדים שמועסקים במתכונת שונה לפי צרכי העבודה: "הקבועים", שמועסקים שישה ימים בשבוע, שמונה שעות ביום, ו"הזמניים", שמועסקים בין ארבעה לחמישה ימים בשבוע, ארבע שעות ביום (במשמרת ערב ובימי שישי במשמרת צהרים).

כדי שחייל משוחרר יזכה למענק עבודה מועדפת, הסבירה השופטת קרן כהן, אין הוא חייב לעבוד בכל ימי השבוע ובהיקף של שמונה שעות עבודה, אלא עליו לעבוד במתכונת העבודה הרגילה באותו ענף ובאותו מקום עבודה. התובע, המשיכה השופטת, עבד בחליבה ברפת כעובד זמני במתכונת עבודה זהה למתכונת העבודה של יתר העובדים הזמניים ברפת, וקבלתו לעבודה כעובד זמני ולא כעובד קבוע, נעשתה לפי צרכי המעסיק באותה תקופה.

משכך, פסק בית הדין כי בן הקיבוץ הועסק בחליבה ברפת במשרה מלאה, לפי המקובל במקום העבודה ברפת בשדות-ים, ולכן הוא זכאי למענק עבודה מועדפת.

עיתון הרפת והחלב

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ביום שני בשבוע הבא ה-9.9.2024 יתקיים הכנס השנתי של חברת "החקלאית". במעמד הכנס יהיה נוכח מר אורן לביא – מנכ"ל משרד החקלאות וביטחון המזון. אתם מוזמנים להגיע ולפגוש את הלקוחות, עובדי הענף, הרופאים המובילים
< 1 דק' קריאה
אתמול (יום ד') נערך כנס רפתנים של חברת "הרמן פרוג'קט" בקיבוץ סעד עם מעל ל-80 משתתפים. הקיבוץ אירח את הכנס, ולנו היה חשוב לערוך את האירוע, דווקא בעוטף, דווקא עכשיו. הכנס היה מוצלח מאוד
< 1 דק' קריאה
שלוש בוגרות בית הספר לעיצוב בחיפה הקדישו את פרויקט הגמר שלהן לקיבוץ. מיחסי אהבה שנאה לחינוך המשותף, דרך מבט מורכב של הטוב עם הרע ועד תכנון מחוץ לקופסא לקיבוצים שנפגעו בשבת השחורה  *תמונה ראשית:
3 דק' קריאה
הקו המפריד בין תהליכי העברה בין־דורית  האינטראקציה המיוחדת שאני מקיימת עם משפחות במושבים בענייני העברה בין־דורית, זיקקה אצלי כמה עקרונות שאני משוכנעת בכוח שלהם להשפיע על התהליכים המאתגרים. העקרונות האלה כל כך משמעותיים, שכשהם
4 דק' קריאה
דני גבאי, חבר מושב מרחביה, דור שלישי למייסדים, מספר על ההתיישבות בעמק יזרעאל, על תולדות המושב ועל משפחתו * הוא מציין בדבריו, שבמושב מרחביה היה רצף של התיישבות מאז 1911 ועד היום * רעייתו
8 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן