יבול שיא
הרפת והחלב
Screenshot 2023 01 30 152209

המינוי האחרון של עודד פורר          

2 דק' קריאה

שיתוף:

שר החקלאות היוצא עודד פורר חתם את פרק העבודה שלו במתחם בית דגן במינוי מנהל לתפקיד ראש מינהל המחקר החקלאי. ימים אחדים לפני שעזב את הלשכה הודיע השר לד"ר שמואל אסולין, שהוא ממנה אותו לתפקיד ממלא מקום ראש המינהל לתקופה קצובה.

זמן קצר קודם לכן הודיע השר פורר לפרופסור אורי ירמיהו, שהיה מ"מ ראש המינהל לאורך שלושה חודשים – שהוא סיים את תפקידו. פרופסור ירמיהו שב לתפקידו הקודם כסגן ראש המינהל למחקר.

שיבוצו של ד"ר אסולין הוא עוד שיבוץ של ממלא מקום בלבד באחד התפקידים הבכירים בחקלאות ישראל. במהלך 20 חודשי פורר במשרד החקלאות הירבה השר לשבץ ממלאי מקום לתפקידים בכירים, בלא לבצע הלכה למעשה מכרזים לתפקידים אלה. אם כבר התקיים מכרז לתפקיד כזה או אחר, הנהגת המשרד בחרה בעובד מזוהה עם מפלגתו של השר פורר – "ישראל ביתנו".

ממלא מקום ראש מינהל המחקר החקלאי החדש ימשיך בתפקידו כממונה על קשרי חוץ במינהל המחקר. בהכשרתו הוא חוקר בתחום המים מהמכון לקרקע ומים במינהל המחקר.

חשוב מאד לציין כי זה שנה וחודש לא היה ראש למינהל המחקר החקלאי, תופעה שלא הייתה כדוגמתה מעולם! פרופסור אלי פיינרמן היה ראש מינהל המחקר האחרון במינוי רשמי. מאז פרישתו בחודש דצמבר 2021, התנהל מכון וולקני עם ממלאי מקום: פרופסור עבד גרה ופרופסור אורי ירמיהו, ולאורך כל התקופה הזו לא קיימה הנהלת משרד החקלאות מכרז מסודר לתפקיד הבכיר.

לא ברור מה הביא את הנהגת המשרד בתקופת השר פורר לבקש ממספר בכירים במחקר החקלאי בדרגת פרופסור לוותר על מועמדותם למכרזים בתפקידים בכירים, אם אכן לא היו כלל מכרזים.

ההערכה בקרב העובדים הבכירים במינהל המחקר החקלאי, שההנהגה החדשה במשרד החקלאות תחליט על קיום מכרזים לתפקידים שונים, בכלל זה לתפקידים שמאוישים כרגע על ידי ממלאי מקום.

נודע כי נציבות שירות המדינה הינחתה את משרד החקלאות שגימלאי שהיה קודם פרישתו, בעמדה בכירה במשרד, אינו יכול להגיש מועמדות למשרות בכירות, בכלל זה ראש מינהל המחקר החקלאי.

ד"ר שמואל אסולין, ממלא מקום ראש מינהל המחקר החקלאי, נמנה עם מגישי המועמדות לתפקיד ראש מינהל המחקר. לא ברור מה יהיה מעמדו של פרופסור אמריטוס איתמר גלזר שהיה קודם יציאתו לגימלאות סגן ראש המינהל למחקר ושנחשב מועמד מוביל לתפקיד ראש מינהל המחקר הבא.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאת: ד"ר אודי פרישמן, מומחה לביטוחי בריאות ויו"ר חברת הייעוץ "פרש קונספט"  מערכת הבריאות בישראל ניצבת כיום בפני אתגר מורכב  — משבר תרופות שאינן כלולות בסל. מדובר במשבר שצומח לאט אך בעקביות, וצפוי לפגוע
לרשות הציבור הוותיק בישראל עומד סל זכויות ושירותים הכולל בין היתר עזרים רפואיים, מוצרי שיקום וניידות – אשר יכולים להקל על חיי היום־יום, לשמור על הבריאות ולספק תחושת ביטחון. בפועל, רבים אינם מודעים לזכויות
3 דק' קריאה
מיליונים בעולם סובלים ממיגרנה שמכבידה על השגרה ופוגעת בתפקוד. עם טיפולים חדשניים, זיהוי הטריגרים ושגרה מותאמת, המיגרנה תפסיק לנהל את חיינו.  מאת: ד"ר מרינה יגורוב מנהלת יחידת נוירולוגיה במרכז רפואי לין וד"ר סיון בלוך,
הזיקנה היא שלב בחיים המלווה לא אחת בשינויים פיזיים,קוגנטיביים, רגשיים וכלכליים.  מדינת ישראל מציעה לאזרחים הוותיקים מגוון רחב של זכויות והטבות שנועדו לתמוך בהם ולשפר את איכות חייהם. למרות הזכויות הרבות הקיימות לאזרחים ותיקים,
3 דק' קריאה
מאת עו"ד גד שטילמן ועו"ד אריאל רוט בעולם הכפרי ובייחוד במושבים, שאלת ההורשה אינה עוסקת רק בחלוקת נכסים טכנית – היא נוגעת בשורש הזהות המשפחתית, ההמשכיות הבין-דורית, ולעיתים אף בקיום הכלכלי של הדור הבא.
4 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן