יבול שיא
הרפת והחלב
ChatGPT Image Sep 20, 2026, 01 34 57 PM

השנה השלישית למסורת כנס הלקוחות: החקלאית מסמנת את הדור הבא של הרפת הישראלית

2 דק' קריאה

שיתוף:

*תמונה ראשית: טל יפת, מנכ"ל החקלאית נושא דברים. צילום: שי מינסטר

מאות רפתנים, מנהלי רפתות, וטרינרים ואנשי מקצוע מענף החלב השתתפו היום בכנס השנתי השלישי של "החקלאית," שנערך בקריית שדה התעופה, איירפורט סיטי, חבל מודיעין.

הכנס התמקד בחשיבות החיבור שבין שלב האבחון המוקדם, טכנולוגיה, נתונים וניסיון מקצועי, במטרה לשפר את קבלת ההחלטות ברפת, את בריאות העדר ואת ביצועי המשק. במהלך הכנס השיקה החקלאית את הסלוגן החדש שלה, "היחידה ברפואה וטרינרית," המבטא את המיקוד של התאגיד ברפואת עדר מקצועית ובחיבור בין ידע רפואי, נתונים וטכנולוגיה.

בכנס השתתפו מנכ"ל מועצת החלב איציק שניידר, מנכ"ל התאחדות יצרני החלב דגן יראל, מאות רפתנים, מנהלי רפתות ואנשי מקצוע מהענף.

הדוברים בכנס התייחסו לתקופה הנוכחית, כעת של שינויים משמעותיים בענף החלב, ובהם אי ודאות רגולטורית וכלכלית, עלויות תשומות, שינויים בשוק התרופות והתגברות התחרות. לצד האתגרים הוצגו בכנס הפתרונות שמבוססים על כלים וטכנולוגיות שנועדו לסייע לרפת הישראלית לזהות מוקדם יותר, לנתח טוב יותר ולקבל החלטות מדויקות יותר בזמן אמת.

ד"ר שני שיינין, הרופאה הראשית של החקלאית, פתחה את החלק המקצועי בהרצאה "אבחון מוקדם ברפואה," שעסקה בידע הנדרש לאבחון מוקדם ובהשפעתו על בריאות העדר ורווחיות הרפת.

לאחריה הציגה חברת CattleEye, המשווקת בישראל באופן בלעדי על ידי החקלאית, טכנולוגיה המבוססת על בינה מלאכותית למתן ציון גופני רציף ולזיהוי מוקדם של צליעה ושיפור הטיפול בה ובכך משמרת את עוצמתו והצלחתו של הרפת.

בהמשך התקיימה ההרצאה "מה הנתונים מספרים ומה עדיין רק הווטרינר יודע," בהובלת ד"ר מאור קדמי, שעסקה בחיבור שבין כמויות הנתונים הנאספות ברפת לבין הידע והניסיון המקצועי הנדרשים כדי להפוך אותם להחלטות.

המושב השני התמקד בקבלת החלטות על בסיס נתונים, מהשפעת הרגש וההטיות על קבלת החלטות ועד לחיבור שבין המחשב, הרופא והרפתן. במסגרת המושב הציג לראשונה ד"ר מיכאל ואן סטרטן את סימב״ה – מודל חיזוי בפיתוח החקלאית והציג בהרצאתו "קבלת החלטות ברפת על סמך נתונים: מודל סימב"ה של החקלאית" את יכולות המערכת ויתרונות שימוש בכלי חיזוי הצופה פני עתיד.

את המושב סגר ליאור ירון, מנהל מחלקת הזנה מתקדמת בחקלאית בהרצאה מעוררת השראה על חשיבות הנתונים בעולם ההזנה.

"הרפת הישראלית לא הגיעה להישגיה במקרה״ פתח מנכ״ל החקלאית, טל יפת, ״היא נבנתה במשך עשרות שנים של מקצועיות, מצוינות, חדשנות ויכולת להשתנות, ללמוד ולהשתפר. היום, כשהטכנולוגיה משנה את כללי המשחק, אנחנו נדרשים לעשות את הצעד הבא: לא רק לאסוף יותר מידע, אלא להפוך אותו לידע, לדיוק ולהחלטות נכונות. הטכנולוגיה לא מחליפה מקצועיות, היא מכפילה אותה. ‘היחידה ברפואה וטרינרית’ היא מבחינתנו התחייבות להמשיך לחבר בין הרופא, הנתונים והטכנולוגיה ולהוביל את רפואת העדר בישראל אל הדור הבא."

דגן יראל, מנכ"ל התאחדות יצרני החלב: "אי אפשר להתעלם מהבינה המלאכותית ומהאפשרויות שהיא מביאה איתה. אנחנו בהתאחדות יצאנו לשני פיילוטים לבחינת שילוב כלי בינה מלאכותית ברפת הישראלית, ואחד מהם מבוצע עבורנו על ידי החקלאית. נבחן בו את המקצועיות הטכנולוגית ובעיקר את הערך לרפתן, לצד הסיכונים שיכולים לבוא מכלי בינה מלאכותית ללא שליטה ובקרה. הדרך הנכונה היא לבדוק, למדוד, ללמוד ואז להחליט. אנחנו רואים בנועה ובספר העדר נכסים אסטרטגיים של הרפתנים ושל ענף החלב הישראלי, ונפעל כדי שיהיו בחזית המקצועית והטכנולוגית של הרפת."

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פסל עץ בגובה שני מטרים, שהוצב בכיכר מושב בני ציון שבשרון כסמל למאבק להשבת החטופים, הסב לאחרונה את תפקידו, כשנצבע בוורוד לרגל חודש המודעות לסרטן השד * מי שאמון על היצירה הוא אלעד חן,
4 דק' קריאה
בסופו של דבר, אם בארמון בריטי או אם בנחלה במושב, מאחורי הסכסוך עומדת משפחה בין המסר הישראלי החצוף בסגנון: "תגיד לי, מה הבעיה שלך?!" לבין השתיקה הבריטית המאופקת־מנומסת, משתרע עולם ומלואו. אבל כשאחים מפסיקים
3 דק' קריאה
מעל 500 מגדלי דבורים רשומים בישראל, אך רק ממשק אופיר באלון הגליל יצא לאור סרט מיוחד בשם "עמלים", פרי יצירתה של אדוה אופיר, שהוקרן בפסטיבל "דוקאביב". הסרט עוסק בחיי הדבורים, המשפחה, עבודת הדבוראים ועוד.
10 דק' קריאה
היא אמא של תמר שטיינברג, אלופת העולם בגלישת רוח, ובעצמה זוכה להכשיר את הדור הבא של המורות והמורים לחינוך גופני. פרופ' נילי שטיינברג מקיבוץ נחשולים פותחת שנה רביעית כדיקנית הפקולטה למדעי הספורט והתנועה במרכז
4 דק' קריאה
קורקינטים, קלנועיות, טוסטוסים, אופניים חשמליים ומעל כולם גדודי קלאב-קר דוהרים על מדרכות הקיבוץ והופכים את ההליכה והחצייה לזיגזוג לא סימפטי במקרה הטוב, ומסוכן למדי במקרה הרע. מאיזה גיל מותר לנהוג, מי אחראי לאכיפה ומה
6 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!