יבול שיא
הרפת והחלב
קרדיט משרד החקלאות וביטחון המזון 1

זהירות דג טורף ודג ארסי!

2 דק' קריאה

שיתוף:

בודקי המכס בשיתוף מפקחי משרד החקלאות וביטחון המזון מנעו הברחת דגים אסורים ומסוכנים לארץ

*תמונה ראשית: משרד החקלאות וביטחון המזון

במהלך ביקורת שגרתית של בודקי המכס  באולם הנוסעים בנמל התעופה בן-גוריון, התבצעה בדיקה בכבודה של  נוסע בשנות ה-30 לחייו שהגיע מתאילנד. בבידוק נמצאו 17 דגי נוי חיים אשר הוברחו לישראל ללא הצהרה ובניגוד לחוק.  מתוך כלל הדגים, נמצאו שבעה דגים ממין דג תנין(Lepisosteus spp.)  דג הנחשב למין מסוכן ותוקפני, שיכול להגיע עד לגודל של כמעט 2 מטרים, ולגרום לפגיעה באדם ובמיני דגים מקומיים. בנוסף, הדג עלול להשפיע על המגוון הביולוגי ולהפר אותו, ולכן אסור בייבוא לישראל לפי פקודת הדיג.

כמו כן נמצאו גם עשרה דגים ממין טריגון (Potamotrygon spp.)  מין המוגדר כערך טבע מוגן על פי רשות הטבע והגנים ונכלל בנספחי אמנת CITES להגנה על מינים בסכנת הכחדה. בקצה זנבו של דג הטריגון ישנן בלוטות ארס, העלולים לפגוע באדם ולגרום לכאב עז ולעיתים נדירות אף למוות!

בודקי המכס באולם הנוסעים הזעיקו את מפקחי משרד החקלאות וביטחון המזון, שהעבירו את הדגים להסגר. החשוד בהברחת הדגים יזומן לחקירה.

במשרד החקלאות וביטחון המזון מציינים כי, מדובר בדגים שאסורים ביבוא לישראל, כיוון שהברחתם עלולה לגבות מחיר יקר באיזון הביולוגי בסביבה הימית. ככלל, על פי תקנות הדיג, החזקת דג תנין ודג טריגון בישראל אסורה ומהווה עבירה פלילית. מדובר בדגים מסוכנים ותוקפניים העלולים לסכן בני אדם, וכאמור אף לפגוע במגוון הביולוגי המקומי.

קרדיט משרד החקלאות וביטחון המזון 2
צילום: משרד החקלאות וביטחון המזון

שאדי חליל, מפקח  באגף הדיג שבמשרד החקלאות וביטחון המזון: "ישנו חשש שחובבי דגי נוי, מתוך תמימות, ירכשו את הדגים בהיותם קטנים ויוסיפו אותם לאקווריום הביתי. לאחר שאלו יגדלו לאורך של מעל מטר ולא יתאימו לחיים באקווריום, המגדלים עלולים לשחרר אותם בתום לב למקורות מים בארץ, ובכך לגרום לנזק אקולוגי ולפגוע באוכלוסיית הדגים המקומית".

את האירוע מסכם חגי נויברגר, ממונה פיקוח ואכיפה באגף הדיג שבמשרד החקלאות וביטחון המזון: "ניסיונות הברחה של מיני דגים נדירים ומוגנים הם לא רק עבירה על החוק, אלא עשויים להוות גם פגיעה בבריאות הציבור ובסביבה. משרד החקלאות פועל בנחישות למנוע כניסה של מינים פולשים או מסוכנים לישראל וממשיך באכיפה מתואמת עם כלל הגופים הרלוונטיים. נמשיך לשמור על בריאות הציבור, על ערכי הטבע ועל חוקי הדיג והייבוא. אני קורא לציבור הרחב לדווח למוקד משרד החקלאות  6016* כאשר עולה החשד להחזקה בלתי חוקית של דגים בבתים פרטיים ובתי עסק וביתר שאת כאשר מדובר בדגים האסורים בהחזקה כמו דג התנין והטריגון, ואני שב ומזכיר לציבור כי ייבוא בעלי חיים, ובפרט מינים מוגנים או מסוכנים, מחייב קבלת אישור מראש, עמידה בדרישות וטרינריות, ותיאום מול גורמי האכיפה והרגולציה".

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאת: ד"ר אודי פרישמן, מומחה לביטוחי בריאות ויו"ר חברת הייעוץ "פרש קונספט"  מערכת הבריאות בישראל ניצבת כיום בפני אתגר מורכב  — משבר תרופות שאינן כלולות בסל. מדובר במשבר שצומח לאט אך בעקביות, וצפוי לפגוע
לרשות הציבור הוותיק בישראל עומד סל זכויות ושירותים הכולל בין היתר עזרים רפואיים, מוצרי שיקום וניידות – אשר יכולים להקל על חיי היום־יום, לשמור על הבריאות ולספק תחושת ביטחון. בפועל, רבים אינם מודעים לזכויות
3 דק' קריאה
מיליונים בעולם סובלים ממיגרנה שמכבידה על השגרה ופוגעת בתפקוד. עם טיפולים חדשניים, זיהוי הטריגרים ושגרה מותאמת, המיגרנה תפסיק לנהל את חיינו.  מאת: ד"ר מרינה יגורוב מנהלת יחידת נוירולוגיה במרכז רפואי לין וד"ר סיון בלוך,
הזיקנה היא שלב בחיים המלווה לא אחת בשינויים פיזיים,קוגנטיביים, רגשיים וכלכליים.  מדינת ישראל מציעה לאזרחים הוותיקים מגוון רחב של זכויות והטבות שנועדו לתמוך בהם ולשפר את איכות חייהם. למרות הזכויות הרבות הקיימות לאזרחים ותיקים,
3 דק' קריאה
מאת עו"ד גד שטילמן ועו"ד אריאל רוט בעולם הכפרי ובייחוד במושבים, שאלת ההורשה אינה עוסקת רק בחלוקת נכסים טכנית – היא נוגעת בשורש הזהות המשפחתית, ההמשכיות הבין-דורית, ולעיתים אף בקיום הכלכלי של הדור הבא.
4 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן