יבול שיא
הרפת והחלב
נשיא המדינה והזן החדש צילום מארק ניימן לעמ

זן חדש – ״ענבי ריבלין״ לזכרה של רעיית הנשיא נחמה ריבלין ז"ל

2 דק' קריאה

שיתוף:

ענבי ריבלין: נשיא המדינה ראובן (רובי) ריבלין סייר בבית החולים הווטרינרי האוניברסיטאי בבית דגן ובמינהל המחקר החקלאי של משרד החקלאות. הביקור נערך בהזמנת שר החקלאות ופיתוח הכפר אורי אריאל, ובליווי נשיא האוניברסיטה העברית פרופ' אשר כהן. במהלכו הוצג לנשיא ולבני משפחתו אשר ליוו אותו זן ענבי מאכל חדש, ענבי ריבלין, שנקרא כך לזכרה של רעיית הנשיא נחמה ריבלין ז"ל.

״יש בהם טעם של נחמה,״ אמר הנשיא לאחר שטעם בהתרגשות מהענבים והודה לחקלאים והמדענים המפתחים אותו.

המדען הראשי של משרד החקלאות ד״ר אבי פרל, הציג לנשיא ולבני המשפחה את הזן הנדיר בעל הקליפה הדקה במיוחד, נטול החרצנים ובעל מתיקות יוצאת דופן- ענבי ריבלין, בדבריו אל משפחת ריבלין אמר: ״לא הכרתי אישית את נחמה, אך יחד עם זאת שמחתי שהסכמתם לקרוא לזן הענבים שלפניכם על שמה. כפי שלכל איש יש שם שנתן לו אלוהים ונתנו לו אביו ואמו ולכל איש יש שם שנתנו לו קומתו ואופן חיוכו – גם לכל זן יש שם, שנתנו לו יוצריו ונתנו לו עונות השנה. והוא מביע את אופיו, ואת יופיו, ונוצר מזיכרונות ורגעי אמת עמו. יש משהו בשמו של אדם ובשמו של זן שמבטא את מהותו הייחודית, הפנימית והחד-פעמית, כי לעתים זה קצת מכעיס שאנו זוכרים איך אדם מת, ולא איך הוא חי; כאילו מגדירים את האדם לפי נסיבות מותו ולא לפי פועלו בחייו".
"אשכול הענבים "ריבלין" שלפניכם, מורכב מעשרות ענבים בודדים. כל אחד מהם קשה מבחוץ, אך רך ומתוק מבפנים. כל עינב אוצר בתוכו מתיקות של מעשה טוב בחייו של אדם. והאשכול כולו – כמייצג את נחמה. מכלול של ענווה, הדר ויופי. יש כאן גם סוג של סגירת מעגל. נחמה, בוגרת תואר ראשון בביוטכנולוגיה ובזואולוגיה, עם תעודת הוראה במדעי הטבע, במשך שנים ארוכות עבדה באוניברסיטה העברית במכון למדעי החיים. האהבה לטבע והשמירה עליו היו וימשיכו להיות חלק ממורשתה. אני שמח כי בביקור זה הצלחתי לתרום ולו במעט להנצחה זו".

מדעני וחוקרי המשרד הציגו לנשיא פיתוחים אחרונים בגידולי החממות, בגידול הקנאביס ובפיתוח ממתיקים מן הטבע.
בסיורו בבית החולים הווטרינרי האוניברסיטאי השייך לפקולטה לחקלאות של האוניברסיטה העברית פגש הנשיא ברופאים שטיפלו בין היתר גם בכלבו המנוח דון, וביקר את בעלי החיים המטופלים במהלך פרוצדורות רפואיות שונות שעברו. בית החולים הווטרינרי מכשיר סטודנטים למקצועות הווטרינריה הלומדים בבית הספר לרפואה וטרינרית הממוקם בפקולטה לחקלאות של האוניברסיטה העברית ברחובות. ״מי שיש בו חמלה שכזו לטיפול בבעלי החיים של עולמנו, וודאי יודע כיצד נוהגים כראוי בבני האדם" אמר הנשיא לצוות בית החולים לאחר הסיור המרשים.

״ישראל לא בורכה במשאבי טבע רבים, אבל היא בורכה באנשים חכמים שיודעים לקחת אתגרים ולהפוך אותם לפתרונות" אמר הנשיא בסיכום הביקור. "אני פוגש את פירות ההצלחה הישראלית בהתפלת מים, בפיתוחים חקלאיים, במאבק נגד המדבור, בכל רחבי העולם. אני פוגש ישראלים שרוצים לרתום את הכוחות שלנו לטובת האנושות כולה. החקלאות הישראלית היא עמוד תווך אסטרטגי של מדינת ישראל. חקלאות היא ערך, היא כלכלה, היא בטחון והיא עצמאות".

הנשיא סיפר כיצד חיברה נחמה בינו לבין עבודת האדמה: "כירושלמי, המהות שלי היא עירונית. מי שהכירה לי את עבודת האדמה וחיברה אותי אליה הייתה נחמה. המושבניקית מחרות. רעיית הנשיא נחמה ריבלין הביאה איתה את הסוד של מי שיודעים להצמיח לעצמם לחם, לקיים את עצמם מאדמתם – לקטוף תפוזים, לגדל ירקות, לעדר, לזבל, להשקות, לחלוב פרות, לאסוף ביצים מהלול. גם בבית העירוני שלנו, היא דאגה שנהיה קשורים לטבע הישראלי, לאדמתו ולעונות השנה. וכולנו, גם דור הנכדים, יודעים איזה פרי וירק וצמחי תבלין שייכים לאיזו עונה, וכמובן מצייתים לנחמה ויודעים שמותר לאכול אותם רק בעונתם".

הנשיא הודה בשמו ובשם משפחתו למדעני המשרד ואמר: "אני יודע שנחמה היתה מאושרת לדעת שיש זן ענבים חדש, ארצישראלי, וטעים כל כך שנושא את זכרה ואני מודה לכם מאוד בשמה ובשמי ובשם המשפחה שלנו".

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תקציר הרצאתו של דר’ רוברט ג’יימס, פרופ' בדימוס, אוניברסיטת וירג'יניה טק כנס לקוחות אמבר תרגום: רן סלומון, אמבר עריכה: גל פלג-אריאל קישור לתרגום המלא מה הם השיקולים לרכישת מינקת? לפני שנתחיל, חשוב לציין את
6 דק' קריאה
רפת בראשית בבית העמק היא שותפות בין בית העמק, אושה וראש הנקרה. לרפת מכון חליבה חדשני רוטרי, מכון קרוסלה עם 72 עמדות, מה שהופך אותו כרגע למכון החליבה הגדול ביותר בארץ נכון להיום. כל
6 דק' קריאה
לפני מספר חודשים הייתי אמורה להעביר הרצאה בנושא "רווחת היונק" בקורס מנהלי רפתות, שהתקיים במדור ללימודי חוץ בפקולטה לחקלאות. לצערי, בסופו של דבר ההרצאה לא יצאה לפועל ולכן החלטתי לשבת ולכתוב עבור המשתתפים בקורס
7 דק' קריאה
כתבו: דר' יהונתן ברקוביץ ודר' דן גלסר וטרמרקט – ר.ו.מ (רפואה וטרינרית מתקדמת) ברפת החלב הישראלית, ייצור החלב הלך ועלה בעשורים האחרונים. זאת הודות להתקדמות גנטית, ניטור מתקדם, ניהול ספר עדר והתקדמות ממשקית. עם זאת,
6 דק' קריאה
לקראת חג הפסח והמעבר למנות כשרות דיברנו עם מיטב התזונאים בארץ בנוגע למזונות, המלצות וכללי אצבע בתכנון מנות לפסח. תודה מיוחדת לדר' גבי עדין, גמלאי משרד החקלאות; סטיבן רוזן, גמלאי משרד החקלאות, הרמן-פרוג'קט;  יואב
5 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן