יבול שיא
הרפת והחלב
A9R1brw91v 1rv0r2z 7ys

זרעי האבטיח

2 דק' קריאה

שיתוף:

יום שדה לזני אבטיח של זרעים גדרה

זרעי האבטיח: איזה גודל אבטיח הצרכן רוצה, האם הוא רוצה אבטיח עם זרעים, באיזו עונה של השנה, איך מגדילים יבולים ורווחיות של החקלאי בצד סיפוק צורכי הלקוחות הסופיים? על שאלות אלה ועוד, מנסים לענות בחברת זרעים גדרה מבית סינג׳נטה הסינית.
זרעים גדרה-סינג׳נטה הינה אחת החברות הוותיקות והמובילות בענף זרעי הירקות בארץ ובעולם. החברה אשר דוגלת בחדשנות, פועלת רבות על מנת לספק לקהל החקלאים, גנטיקה איכותית ומתקדמת שנותנת מענה לצרכי שוק משתנים, לצד שירות אישי וידע מקצועי.
החברה הוקמה בשנת 1952 והחיבור עם חברת סינג׳נטה היה בשנת 2007 מהחברות המובילות בעולם בתחום האגרו-טכנולוגיה, עם מבחר בלעדי של זני ירקות מובילים.
יום השדה של זרעים גדרה, עסק הפעם בחלקת הניסוי של זני האבטיח, בשדה של עין חרוד מאוחד, עם נוף יפהפה של עמק חרוד והגליל התחתון.
בקצה השדה שרחוק מהכביש, עשו הרבה הכנות לקליטת חקלאים ומשווקים באזור שנחשב לאחד מאזורי הגידול המובילים של אבטיח, עם שנות ניסיון רבות.

 

 

 

 

 

 

 

 

זרעי האבטיח – האתגרים בפני חברת הזרעים

האבטיח הוא מוצר מעניין ומיוחד ואי אפשר לגדל בחלקה, אלא בצמחים נקביים וזכריים ביחס של 1:4 – על כל 3 שתילי נקבות שותלים זכר אחד. השתילה נעשית בערוגות עם ניילון, שתיל נקבה בכל 2 מ׳ ואחרי 3 שתילים שמים זכר אחד להפריה ולחנטה. היום האבטיח הזכר גדל כמו כל האבטיחים ומגיע עם הרבה גרעינים, שלא רצויים על ידי הצרכן והמטרה היא לשנות את ההפריה ולעבור לפרי קטן שנשאר בשדה בזמן הקטיף.
החברה מנסה להתאים את כיוון הגידול לשילוב בין האינטרס של הצרכנים, כפי שמתבטא בהעדפות שלהם, לבין צורכי החקלאים שמגדלים את האבטיחים ליבולים ולרווחיות.
גיוון הזנים – הזן המוביל מזה שנים הוא פסיניישן – זן אמריקאי שהותאם לישראל. משקלו 11-8 ק״ג והוא עונה על דרישות הצרכנים. עם זאת החברה רוצה להציע לצרכן, גם אבטיח בגודל קטן יותר,5-3 ק״ג, שיוכל להיכנס בקלות למקרר הביתי ולא לשהות בו זמן ארוך…אבטיח זכר – נמצאים בשלבי הטמעה של אבטיח זכר קטן למדי, שמבצע היטב את עבודת ההפריה והחנטה, אך לא נקטף ונשאר בשדה. כך מגיעים לאחידות בשוק כל האבטיחים הם נקביים, אדומים, מתוקים, קרנצ׳יים ועם קליפה דקה לניצול מיטבי.פריסת העונה – הצרכן רוצה אבטיח בכל עונות השנה ומטרת החברה היא לפתח זנים שמבשילים לקטיף גם בזמנים אחרים מאשר העונה המרכזית בקיץ, תוך שמירה על האיכות והטעימות..
זנים חדשים שעונים על הצרכים של פריסה בעונה ארוכה יותר וגודל אבטיח יותר קטן:
4441 – הכי מבטיח כיום, קצת גדול מהפסיניישן והיתרון שלו בבשלות לקטיף לפני הזן המרכזי ולספק יבולים גבוהים ודרישות השוק – התאמה בין שני הצרכים.
רד ג׳ספר – 5-3 ק״ג, קליפה דקה וניצול טוב יותר של משקל האבטיח ואפשר לסיים אותו בארוחה אחת…
קשמירה – 5-3 ק״ג, חיי מדף טובים, סוכר גבוה, צבע אודם עז.
זנים נוספים נמצאים בפיתוח לטווח הארוך ולא משעמם בעולם האבטיחים…

מחלת צהבון הגזר בגידול סוככיים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תרגום: עמוס דה וינטר שוק המנדרינות האירופי מתמודד עם מחירים גבוהים והיצע נמוך על רקע אתגרי הייצור מקור: EastFruit עליות המחירים שנרשמו בלטביה, פולין, אוקראינה, מולדובה ועוד מיוחסות לירידה ביבולים * באוזבקיסטן וטג'יקיסטן מדווחים
5 דק' קריאה
מאורין יטור, רון פורת, המחלקה לחקר תוצרת חקלאית, מכון וולקני ניר כרמי, המחלקה להשבחת עצי פרי, מכון וולקני שוקי קנוניץ, מדריך הדרים, ענף הדרים במועצת הצמחים רקע מנדרינה 'מיכל' (זריע של קלמנטינה) היא זן
4 דק' קריאה
מחלת הגרינינג היא כנראה מחלת ההדרים החמורה ביותר שידעה תעשיית ההדרים העולמית. המחלה נגרמת ע"י חיידק המותאם למחיה בצינורות השיפה ומועבר ע"י שני מיני פסילות הניזונות מהשיפה ומשמשות לו כווקטור. הפסילות נחשבות מזיק משני
12 דק' קריאה
אומר עודד גרוסר, אגרונום ופרדסן צעיר שפעיל במשך שנים בשולחן המגדלים, "אם לא נעבד את האדמה – נאבד את המדינה והערכים שלנו". גרוסר מספר על האתגרים הרבים בלהיות חקלאי בשנים האחרונות, על הקשיים שהביאה
10 דק' קריאה
פרדסניות ופרדסנים יקרים שלום רב, אנחנו בסוג של שגרת מלחמה ויחד עם זאת, לי באופן אישי מרגיש שעד שהחטופים לא חוזרים אני בשנה ארוכה מאוד, עדיין 2023… בעבר כתבתי שבענף ההדרים אין בעיות רק
3 דק' קריאה
רוני נקר, מנהל ענף ההדרים, מועצת הצמחים נסקור תחילה את התחזית העולמית של הדרים לעונת 2024/25 . כבכל שנה במחצית נובמבר התקיים מפגש (וובינר) במסגרת ארגון ה – WCO (ארגון ההדרים העולמי) שבו לקחו
5 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן