יבול שיא
הרפת והחלב
חברת ubq קיבוץ צהלים

חברת UBQ תקים מפעל מיחזור בטכנולוגיה ישראלית בהולנד

< 1 דק' קריאה

שיתוף:

חברת הקלינטק הישראלית UBQ Materials תקים בהולנד מפעל לייצור חומר גלם חדשני המהווה תחליף פלסטיק ידידותי לסביבה שעשוי מפסולת ביתית, וזאת בתהליך ייחודי שפותח בישראל המבוסס על פירוק החומרים למרכיבים הבסיסיים וחיבורם מחדש.

המפעל צפוי לייצר כ-70 אלף טון בשנה וזאת באמצעות המרת פסולת גולמית מגוונת, כולל שאריות אורגניות של מזון, נייר וקרטון, פלסטיקים מסוגים שונים לא ממוינים ואף חיתולים מלוכלכים ואשפה נוספת הנאספת מהבתים, אשר חלקה הגדול לא ניתנת כיום למיחזור בדרכים אחרות. לשימוש בחומר הגלם, המופק בטכנולוגיה של החברה, יש השפעה סביבתית חיובית אדירה הודות לצמצום הפליטה של גזי חממה מזיקים ולמיקסום הניצול של הפסולת עד קרוב ל-100%.

חומר הגלם שמייצרת UBQ משמש בייצור מגוון רחב של מוצרים ובהם מוצרי לוגיסטיקה – קופסאות, משטחי הובלה, פחים, חלקי מכוניות יוקרה, מוצרי בנייה – צינורות, גגות, פאנלים,  ריצוף, ואפילו הדפסת תלת-ממד. לאחרונה החברה חתמה על הסכם עם רשת מקדונלדס בדרום ומרכז אמריקה לשימוש בחומר כתחליף לפלסטיק בייצור המגשים ועורכת  שיתוף פעולה עם קונצרן הרכב העולמי דיימלר לשילוב חומר הגלם בתעשיית הרכב באירופה.

הקמת המפעל נעשית במסגרת החלטת האיחוד האירופי לתמוך בפיתוח תעשיות ברות קיימא ולהגביר את השימוש בתחליפי פלסטיק ירוקים וממוחזרים. החומר יימכר ברחבי אירופה וייוצא למדינות נוספות בעולם לרבות ארה"ב ויסייע ללקוחות לצמצם את ההשפעה הסביבתית שלהם.

ההכרזה הרשמית על הפרויקט התקיימה ב-9 בספטמבר במהלך ביקור  שגריר של הולנד בישראל, הנס דוקטר, במפעל של החברה בקיבוץ צאלים.

חברת UBQ הוקמה ב-2012 על ידי היזם יהודה פרל וג'אק (טאטו) ביג'יו המשמש מנכ"ל החברה בישראל ואחראי על פיתוח הטכנולוגיה וקידום הפעילות האזורית במזרח התיכון, אפריקה ואירופה. פעילות המו"פ של החברה מנוהלת בקיבוץ צאלים. המוצר הוסמך על ידי Quantis, חברת הערכת ההשפעה הסביבתית המובילה, כחומר התרמופלסטי הירוק ביותר בעולם.

אופק ירוק – אנרגיות מתחדשות וקיימות 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

יואל כרמל מספר על ספרו "אבא החליט למות" שעוסק בצורה רגישה ומקורית באהבה, באומנות, במוות ובכוחה של חברה שבטית * יואל: "אבי אמר לי לא פעם שכדי להגשים חלום צריך להתעורר. הספר הזה הוא
7 דק' קריאה
הפארק נחנך במעמד שר המורשת לשעבר, ח"כ עמיחי אליהו, ראש המועצה חוף אשקלון איתמר רביבו, מנהל רשות העתיקות אלי אסקוזידו ואחרים  *תמונה ראשית: הגת החדשה שנפתחה לקהל ליד מושב ניר ישראל. צילום: אמיל אלג'ם,
2 דק' קריאה
נועה ולצר, מדריכת טיולים וגששית, מחוברת לטבע גם בארץ וגם בחו"ל * היא ילידת יסוד במעלה, מכירה היטב את אגמון החולה וסביבתו, התגוררה באפריקה עם שבט המסאיים ומדריכה טיולים בטנזניה * אישה צעירה שכל
11 דק' קריאה
שניהם נולדו בירושלים ונתיבי החיים לקחו אותם למחוזות שונים * מעיין אחי יובל, טיילה באנגליה על סוס ועגלה עם גרופים של התרבות הקלטית ואלי לוי, החל בגננות, התפתח עד שהגיע לחקלאות * השניים נפגשו
5 דק' קריאה
באחרונה נכנס לתוקף הקנס המנהלי החדש בגין כניסה לשטח חקלאי: מעתה יחלו שוטרי מג"ב לרשום דו"חות קנס באלפי שקלים לחשודים שיכנסו לשטחים חקלאיים, ברגל, רכובים על בע"ח או בכלי רכב  אין חקלאי שלא מכיר
2 דק' קריאה
יותר משנה שאנו נתונים למצבי חיים קיצוניים ומשתנים. מוצפים ברגשות מעורבים, מצויים במצב של הסחות דעת מתמשכות, מודעות ושאינן מודעות, מבחוץ ומבפנים. אומני גלריה כברי, גלריה שיתופית יהודית־ערבית בגליל (מנהלת: תמר הורביץ ליבנה), מצאו

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן