יבול שיא
הרפת והחלב
זכות למגורים לשוכרים בקיבוץ

להכיר בנרטיב של הצד השני: כנס ארגוני השלום הישראלי, גבעת חביבה

2 דק' קריאה

שיתוף:

את הכנס פתח אלי ספרן, חבר קיבוץ סאסא, שהחליף ביוני שנה שעברה את רון פונדק כיו"ר הפורום של ארגוני השלום הישראלי והדיונים התרכזו בשיתופי הפעולה בין ארגוני השלום לשינוי תודעת הציבור וקידום הסכם מדיני בין ישראל ופלסטין. 

התובנות והמסרים העיקריים של הכנס, בו השתתפו כ-80 פעילי שלום, הדגישו את הצורך הדחוף בקידום השלום.

הרשות הפלסטינית הביעה דרישה שתחילת שיחות השלום יתחילו במהלך השנה הקרובה, שאם לא כן עלולה לפרוץ אינתיפאדה נוספת. 

ספרן מודע היטב לכך שבנט, העומד בראש הממשלה הנוכחית, הכריז שלא יישב מחדש לשולחן הדיונים עם הפלסטינים. עם זאת הדגיש ספרן את גישתו החיובית של ראש הרשות הפלסטינית אבו מאזן למו"מ, למרות שנתן לכך "ארכה" לשנה בלבד.  

ד"ר זיאד דרוויש, נציג הוועדה לאינטראקציה עם החברה הישראלית מטעם אש"פ, הבליט את העובדה שתנאי מקדים לישיבה לשולחן הדיונים הוא שכל צד צריך להכיר בנרטיב של הצד השני. 

דרוויש תלה את המצב הנוכחי בכישלונם של המנהיגים משני הצדדים: "יש להתייחס ברצינות לנרטיב של התנועה הלאומית הפלסטינית, חייבים לנהוג בצדק ובהגינות, יש לגייס תמיכה ציבורית משני הצדדים לתהליך השלום ולעודד התנגדות למצב הקיים. על ידי כך להשפיע על המנהיגים ולבטל את השנאה".  

בשיח עם הנציגות הפלסטינית שהנחו אלי ספרן וכרמל ברייטינג סוכמו ההבנות שהושגו בכנס: הבנה והכרת הצדדים בנרטיבים הישראלי והפלסטיני, לחץ משותף על האיחוד האירופי, גיוס תמיכה ציבורית בתהליך השלום וחזרה לשולחן הדיונים והדגשת השיח הפלסטיני בחברה הישראלית. 

בכתבה שפרסמנו לפני מספר שבועות אמר מתן כהנא, שר הדתות וחבר מפלגת ימינה, שהמטרה לשפר את מצבם הכלכלי של הפלשתינאים, אך אין מקום לרעיון של שתי מדינות לשני עמים.  

ספרן: "תנאי החיים של הצעירים ברצועת עזה, ש-50 אחוז מהם מובטלים, דוחפים אותם ללאומנות, כיוון שבמצבם אין להם מה להפסיד. סיוע כלכלי מצד ישראל לעזה יכול בטווח הקצר להרגיע את המצב, אך בטווח הארוך אין סיכוי לוויתור על השאיפות הלאומיות מצד הפלסטינים. בראייה כוללת, סיוע כלכלי והעלאת התל"ג יכול להשפיע מבחינה טקטית אך לא מבחינה אסטרטגית". 

ספרן הדגיש בכנס כי "השלום עם הפלסטינים אפשרי" ולשם כך הפורום עורך כנסים, אירועים, מפרסם מאמרים ודעות בכלי התקשורת כשהמטרה העיקרית היא להחזיר את הדיון הציבורי בנושא. "תודעת השלום בחברה הישראלית היא תנאי חשוב לאווירה שתאפשר חידוש השיחות".  

ספרן שואב תקווה מאירוע שלום שנערך בישוב חינתון שבגליל בהשתתפות 300 איש, ביניהם פלסטינים מהגדה. אירוע דומה שתוכנן להתקיים ברמאללה עבר לזום עקב החלטת משרד הבריאות ברשות הפלסטינית שלא לקיים אירועים בשל ואריינט הקורונה החדש.  

יש מי שיגידו שאתם "מטיחים את הראש בקיר". 

"אנו מאמינים כי הקיר שעומד מולנו ייסדק ואף ייפול. השלום הוא אפשרי. יש מספר פתרונות, כולם טובים מהמצב הנוכחי. אבו מאזן הוא פרטנר והצעותיו סבירות. האתגר העיקרי הוא שינוי תודעת הציבור הישראלי ליצירת רוב שיתמוך בהסכם שלום ובפשרות טריטוריאליות. התמודדות עם אתגרים אלה דורשים איחוד כוחות של מחנה השלום ושיתוף פעולה בין כל הגורמים." 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

התקציב לתמיכה זו יעמוד על 10 מיליון ₪ • המטרה: הגדלת היקף התוצרת החקלאית המקומית ומתן פתרון לצמצום מחסור והרחבת עונת הגידול מנכ"ל משרד החקלאות וביטחון המזון, אורן לביא: "אנו רואים חשיבות גדולה מאוד
< 1 דק' קריאה
דקלה אריה בדלר, ממושב אשתאול שבהרי יהודה, היא בן אדם מעורר השתאות וסקרנות, בעלת תפישה חינוכית ייחודית לגיל הרך * ביום יום עורכת דקלה סדנאות ליווי התפתחותי לתינוקות ופעוטות, שמיועדות לתינוקות מגיל 3 חודשים
6 דק' קריאה
הם עזבו הכל, את העסק הפרטי שכל כך קשה עבדו עליו ויצאו להילחם ולשרת במילואים למען המדינה * רבים מהם שירתו שלושה חודשים ואף נקראו לסבב שני ובינתיים מצב העסק שהושאר מאחור הידרדר *
10 דק' קריאה
בדי אוהלים המסמלים את הנדודים והטלטלות של אלו שפונו מביתם שמשו השראה למערכת לבוש שיצרה שיר כץ מצבעון. הפריפריה מגיעה לאופנה *תמונה ראשית: שיר כץ, מרגישה תלושה. "קהילת צבעון מפוזרת בכל המדינה. המשפחה שלי
5 דק' קריאה
13 דירות בבית ההולך ונבנה בנהריה, רכשו חברי קיבוץ רות. כשתסתיים הבנייה בעוד כשנתיים, יעברו אליו חברי הקיבוץ וילדיהם. "אנחנו בנהריה כדי להישאר, כי העיר והצפון חשובים לנו"  הקיבוץ העירוני "רות" של בוגרי השומר
6 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן