יבול שיא
הרפת והחלב
אבשלום וילן 1

"מדובר בשקרים. לחקלאים הישראלים אין כל השפעה על מחירי הפירות והירקות"

2 דק' קריאה

שיתוף:

אומר אבשלום (אבו) וילן, מזכ"ל התאחדות חקלאי ישראל, במענה חריף לטענות אגף התקציבים על מחירי הפירות והירקות לדברי וילן: "רשתות השיווק הן שמוכרות את התוצרת החקלאית ב-100-200% יותר"

בימים האחרונים, על רקע דיוני התקציב והכוונה להרחיב את הייבוא והגזירות המסתמנות בחוק ההסדרים, מנסים גורמים באגף התקציבים במשרד האוצר, אליהם מצטרפים יבואנים וגופים נוספים בעלי אינטרס כלכלי, להכשיר את השטח לקראת מהלך שגוי של הרחבת הייבוא החקלאי לישראל והורדת מחירי הפירות והירקות

במסגרת זו, הם פועלים לאפשר ייבוא חופשי של פירות וירקות, מהלך שניסיון העבר מוכיח כי הוא אינו מוריד מחירים לצרכנים ואינו מעודד באמת תחרות, פוגע בביטחון המדינה ובביטחונה התזונתי, הורס את החקלאות המקומית ומגדיל את הסיכון לחדירת מזיקים לישראל. 

פגיעה אנושה בחקלאים ובחקלאות הישראלית

אבשלום (אבו) וילן, מזכ"ל התאחדות חקלאי ישראל: "בימים האחרונים אנחנו שומעים יותר ויותר על כוונת גורמים באגף התקציבים לפתוח את המשק לייבוא תוצרת חקלאית. מדובר בפגיעה אנושה בחקלאים ובחקלאות הישראלית.

חמור מכך – אגף התקציבים מאשים את החקלאים בעלייה ביוקר המחייה. מדובר בשקרים. לחקלאים הישראלים אין כל השפעה על המחירים, רשתות השיווק הן שמוכרות את התוצרת החקלאית ב-100%-200% יותר.

כנראה שנוח יותר לנערי האוצר לתקוף את החקלאים, שהוכיחו את עצמם בקורונה האחרונה ושמרו על ביטחונה התזונתי של מדינת ישראל, מאשר לתקוף את הטייקונים והקמעונאים שעל פי הדו"חות הכספיים שלהם, עשו קופה נאה על גבו של הצרכן הישראלי.

ייבוא היא לא מילת קסם. אם נתמכר לייבוא לא מפוקח לא רק שנפגע בחקלאות, אלא נתלה את גורלנו ברצונו הטוב של ארדואן כדי לייבא עגבניות. אני לא חושב ששם אנחנו רוצים וצריכים להיות".  

למעלה ממיליון טון ירקות

וילן מוסיף: "ניסיון העבר, לאור מקרים כמו ייבוא התפוחים והאגסים לישראל, מלמד כי במרבית המקרים, פערי המחיר בעקבות ייבוא או סחורה זולה יותר לא מתגלגלים לכיסו של הצרכן, אלא נשארים בקופת הקמעונאים.

ודבר נוסף; בניגוד לטענות המושמעות, אין צורך להגדיל את כמות התוצרת החקלאית. צריכת הירקות הטריים בשנה בישראל עומדת על למעלה ממיליון טון ירקות, והמגדלים המקומיים מספקים את כל הצורך של האזרחים.

אם קיימת במקרים מסויימים ירידה בצריכה, הסיבה היא אינה מחסור במוצרים חקלאיים – אלא שינוי בהרגלי הצריכה והתזונה של תושבי ישראל". 

פגיעה קשה בחקלאות המקומית.  

עוד אומרים בהתאחדות חקלאי ישראל, כי תלות בייבוא תחשוף את ישראל למנופי לחץ בינלאומיים, ופגיעה בסל המזון הישראלי. כדוגמא מציינים בהתאחדות את טורקיה, ממנה מספר קמעונאים מייבאים עגבניות.

מערכת היחסים עם טורקיה ידעה בעבר עליות ומורדות, עד כדי פגיעה ביחסי המסחר ואיום בהפסקת ייבוא מוצרים. שיקול נוסף שצריך לעמוד נגד עיני האוצר הוא השמירה מפני חדירת מזיקים לישראל.

כיום, בעקבות הייבוא המפוקח, נמנעת כניסתם של מזיקים ביולוגיים לישראל דרך תוצרת חקלאית. כאשר ייפתח השוק, יגדל משמעותית הסיכוי לחדירת מינים פולשים ופגיעה אנושה בחקלאות אך גם בגידולים פרטיים.

לדברי גורמים בהתאחדות, צפויים החקלאים להגביר בימים הקרובים את מאמציהם למנוע את ההחלטה שתגרום לפגיעה קשה בחקלאות המקומית.  

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תרגום: עמוס דה וינטר שוק המנדרינות האירופי מתמודד עם מחירים גבוהים והיצע נמוך על רקע אתגרי הייצור מקור: EastFruit עליות המחירים שנרשמו בלטביה, פולין, אוקראינה, מולדובה ועוד מיוחסות לירידה ביבולים * באוזבקיסטן וטג'יקיסטן מדווחים
5 דק' קריאה
מאורין יטור, רון פורת, המחלקה לחקר תוצרת חקלאית, מכון וולקני ניר כרמי, המחלקה להשבחת עצי פרי, מכון וולקני שוקי קנוניץ, מדריך הדרים, ענף הדרים במועצת הצמחים רקע מנדרינה 'מיכל' (זריע של קלמנטינה) היא זן
4 דק' קריאה
מחלת הגרינינג היא כנראה מחלת ההדרים החמורה ביותר שידעה תעשיית ההדרים העולמית. המחלה נגרמת ע"י חיידק המותאם למחיה בצינורות השיפה ומועבר ע"י שני מיני פסילות הניזונות מהשיפה ומשמשות לו כווקטור. הפסילות נחשבות מזיק משני
12 דק' קריאה
אומר עודד גרוסר, אגרונום ופרדסן צעיר שפעיל במשך שנים בשולחן המגדלים, "אם לא נעבד את האדמה – נאבד את המדינה והערכים שלנו". גרוסר מספר על האתגרים הרבים בלהיות חקלאי בשנים האחרונות, על הקשיים שהביאה
10 דק' קריאה
פרדסניות ופרדסנים יקרים שלום רב, אנחנו בסוג של שגרת מלחמה ויחד עם זאת, לי באופן אישי מרגיש שעד שהחטופים לא חוזרים אני בשנה ארוכה מאוד, עדיין 2023… בעבר כתבתי שבענף ההדרים אין בעיות רק
3 דק' קריאה
רוני נקר, מנהל ענף ההדרים, מועצת הצמחים נסקור תחילה את התחזית העולמית של הדרים לעונת 2024/25 . כבכל שנה במחצית נובמבר התקיים מפגש (וובינר) במסגרת ארגון ה – WCO (ארגון ההדרים העולמי) שבו לקחו
5 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן