יבול שיא
הרפת והחלב
שר עודד פורר שר החקלאות ופיתוח הכפר תמונה משרד החקלאות

הסכם הבנות בין ישראל לארה"ב לשיתוף פעולה מחקרי בתחום החקלאות הימית

2 דק' קריאה

שיתוף:

שר החקלאות, עודד פורר: "הסכם ההבנות יוביל את שתי המדינות לייעל את ייצור המזון מן הים, לאור הדרישה הגוברת לחלבון איכותי ולאור ההתחממות הגלובלית, תוך שימוש בטכנולוגיות מתקדמות ופיתוח מערכות "אפס פסולת (zero waste)"

מחקרים בתחום החקלאות הימית

משלחת מטעם משרד החקלאות ופיתוח הכפר, בראשות השר, עודד פורר, חתמה על הסכם שיתוף פעולה בנושא מחקרים בתחום החקלאות הימית עם אוניברסיטת מרילנד ומכון המחקר הימי בבולטימור שבבעלותה.

ההסכם מתבסס על שנים של עבודה משותפת בין חוקרים מישראל, לחוקרים מהאוניברסיטה, בראשם פרופ' יהונתן זוהר, שרק לאחרונה סיים את תפקידו כראש המכון לביוטכנולוגיה ימית באוניבסיטת מרילנד.

במסגרת ההסכם הוחלט על הגברת שיתוף הפעולה בין המוסדות בישראל ובארה"ב, במטרה לקדם פתרונות חדשניים לאתגרים שעומדים בפני תעשייה זו, בצל משבר האקלים הגלובאלי, ועם צמצום מקורות הייצור הימי והגידול המתמיד באוכלוסיית העולם.

לפי ההסכם, בישראל קיים ניסיון ייחודי בתחום, ממנו תעשיית המזון הימי יכולה ללמוד ולהתפתח משמעותית. זאת, בין היתר, לאור פתרונות שימושיים בקידום חקלאות בתנאי מזג אוויר קיצוניים.

שימור הספקת מזון סדירה בישראל

לאור חשיבות התחום לטובת שימור הספקת מזון סדירה בישראל (ביטחון מזון) בישראל, בארה"ב ובעולם כולו, ההסכם מתמקד במציאת דרכים להפוך את החקלאות הימית, ליותר יעילה ובת קיימא, לצד פיתוח של מערכות "אפס פסולת" (zero waste), שיפור בריאות הדגים ואופטימיזציה של תנאי הגידול.

חקלאות ימית היא הענף החקלאי הגדל במהירות הרבה ביותר. היום, ייצור דגים בבריכות מלאכותיות ובכלובי דגים בים, הפכו לתעשייה פוריה שמניבה יותר תוצרת מאשר בדיג מסורתי. יחד עם זאת, על מנת להמשיך ולעמוד בביקוש למזון מהים, יש צורך בהכפלת הייצור עד שנת 2030.

שר החקלאות ופיתוח הכפר, עודד פורר הוסיף:  "משרד החקלאות בראשותי שם לו למטרה לקדם את המגדלים והחוקרים הישראליים בעולם, על מנת למתג את ישראל מחדש כמעצמת חקלאות, ולפתח את הייצוא הישראלי, הן של תוצרת טרייה, והן  של ידע ומחקר.

ביטחון מזון היא מטרה מקודשת במציאות של משבר אקולוגי מתמשך. למדינת ישראל ידע ייחודי בכל ענפי החקלאות, ובוודאי בענפים ימיים, ויש בכוחה להוביל חדשנות ופיתוח לטובת ביטחון מזון לא רק בזירה המקומית, אלא בעולם כולו".

מחקרים בתחום החקלאות הימית

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תרגום: עמוס דה וינטר שוק המנדרינות האירופי מתמודד עם מחירים גבוהים והיצע נמוך על רקע אתגרי הייצור מקור: EastFruit עליות המחירים שנרשמו בלטביה, פולין, אוקראינה, מולדובה ועוד מיוחסות לירידה ביבולים * באוזבקיסטן וטג'יקיסטן מדווחים
5 דק' קריאה
מאורין יטור, רון פורת, המחלקה לחקר תוצרת חקלאית, מכון וולקני ניר כרמי, המחלקה להשבחת עצי פרי, מכון וולקני שוקי קנוניץ, מדריך הדרים, ענף הדרים במועצת הצמחים רקע מנדרינה 'מיכל' (זריע של קלמנטינה) היא זן
4 דק' קריאה
מחלת הגרינינג היא כנראה מחלת ההדרים החמורה ביותר שידעה תעשיית ההדרים העולמית. המחלה נגרמת ע"י חיידק המותאם למחיה בצינורות השיפה ומועבר ע"י שני מיני פסילות הניזונות מהשיפה ומשמשות לו כווקטור. הפסילות נחשבות מזיק משני
12 דק' קריאה
אומר עודד גרוסר, אגרונום ופרדסן צעיר שפעיל במשך שנים בשולחן המגדלים, "אם לא נעבד את האדמה – נאבד את המדינה והערכים שלנו". גרוסר מספר על האתגרים הרבים בלהיות חקלאי בשנים האחרונות, על הקשיים שהביאה
10 דק' קריאה
פרדסניות ופרדסנים יקרים שלום רב, אנחנו בסוג של שגרת מלחמה ויחד עם זאת, לי באופן אישי מרגיש שעד שהחטופים לא חוזרים אני בשנה ארוכה מאוד, עדיין 2023… בעבר כתבתי שבענף ההדרים אין בעיות רק
3 דק' קריאה
רוני נקר, מנהל ענף ההדרים, מועצת הצמחים נסקור תחילה את התחזית העולמית של הדרים לעונת 2024/25 . כבכל שנה במחצית נובמבר התקיים מפגש (וובינר) במסגרת ארגון ה – WCO (ארגון ההדרים העולמי) שבו לקחו
5 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן