מטה אשר עתרה לבג"צ במסגרת המאבק המתנהל נגד מיקום של מתקן ההתפלה שצפוי לקום בגליל המערבי
בהמשך למאבק המועצה האזורית מטה אשר ופורום התושבים על מיקום של מתקן ההתפלה שצפוי לקום בגליל המערבי, הוגשה בשבוע שעבר עתירה לבית המשפט הגבוה לצדק (בג"ץ). העתירה הוגשה לאחר שנים של ניסיונות לקדם הידברות עם מוסדות התכנון של המדינה בנוגע למיקומו של מתקן ההתפלה. הנהלת המועצה ופורום התושבים שהוקם בשל החשש לפגיעה באיכות החיים בגליל המערבי, לאור המיקומים שהציעה המדינה להקמת המתקן, הציעו בשנים האחרונות כמה חלופות להקמת המתקן – שלא יהיה בהן פגיעה בשטחים החקלאיים באזור, ברצועות חוף ציבוריות ובאפשרות להרחבה עתידית של יישובים.
לאחר כמה הצעות שירדו מהפרק, החליטה לפני כשנתיים המדינה כי מתקן ההתפלה יוקם בסמוך למחנה שרגא. תושבי המועצה הביעו התנגדות נחרצת להצעה, בשל הקרבה ליישובים והחשש מפגיעה בחוף שבי ציון הסמוך, שנחשב לאחר החופים הנקיים והיפים ביותר בישראל. לכל אורך הדרך הציעה המעצה כמה חלופות להקמת המתקן באזורי תעשייה קיימים – ובכך למנוע פגיעה נוספת בטבע ובשטחים ירוקים.
בעתירה שהוגשה לבג"ץ מציינת המועצה כי היא הציעה למוסדות התכנון שני אתרים חלופיים – האחד באזור תעשייה בעכו והשני באזור תעשייה צפונית לנהריה, השייך לתשלובת מילואות. לטענת העותרים, המדינה לא ביצעה את מלוא הבדיקות הנדרשות כדי לבחון אם אתרים אלה יכולים לשמש כמתקן התפלה.
מנכ"ל משרד האנרגיה, אודי אדירי, אמר: "הקמת מתקן ההתפלה בגליל המערבי הוא חלק מיישום התוכנית האסטרטגית להתמודדות עם תקופות בצורת עתידיות ומצטרף לפרויקטים נוספים שיחזקו את אמינות אספקת המים לצרכנים. מהלך זה יאפשר למשק להיערך בצורה ראויה לעלייה בביקושים ולפחיתה אפשרית בגשמים בעתיד".
מטה אשר עתרה לבג"צ: בשנת 2050 יהיו כאן כשני מיליארד מ"ק מים מותפלים