יבול שיא
הרפת והחלב
קמג

מכשירים את הנדסאי המחקר הגרעיני הבאים

2 דק' קריאה

שיתוף:

מתעניינים רבים נכחו בכנס החשיפה הראשון לפרויקט הכשרת הנדסאים ייחודי עבור הקריה למחקר גרעיני בדימונה, שיתנהל במסגרת תוכנית "עתידאים" של עמותת "עתידים" במכללה הטכנולוגית להנדסאים באר שבע

כנס חשיפה ראשון לפרויקט הכשרת הנדסאים הייחודי עבור הקריה למחקר גרעיני, הקמ"ג, בדימונה במסגרת תוכנית "עתידאים" של עמותת "עתידים", התקיים באחרונה, במכללה הטכנולוגית להנדסאים באר שבע.

עשרות רבות של מתעניינים בהשתלבות בפרויקט הייחודי, הגיעו לאודיטוריום המכללה הטכנולוגית באר שבע ושמעו מנציגי המכללה, תוכנית "עתידאים" של עמותת "עתידים" והקמ"ג על תוכנית הלימודים האטרקטיבית. במסגרת התוכנית, יעברו המועמדים תהליך מיון אינטנסיבי, והמסיימים בהצלחה ביניהם יוכלו לקבל דיפלומת הנדסאי, בתוך 17 חודשים בלבד ויזכו בעבודה בקריה למחקר גרעיני בדימונה. הפרויקט יחל במהלך חודש מרץ 2025, ויכלול 2 כיתות להנדסאי כימיה בהתמחות גרעין ולהנדסאי מכונות בהתמחות תיב"ם (תכנון בעזרת מחשב).  

תוכנית "עתידאים" של עמותת "עתידים" קיימת מעל 7 שנים, כמיזם משותף עם מה"ט במשרד העבודה, קרן "ביחד" ומפעל הפיס. עד היום, השתתפו בה כ-900 משתתפים במעל 40 כיתות, כאשר 94% מהמשתתפים בה סיימו עם תעודת הנדסאי. הייחודיות בתוכנית היא ההשמה הידועה מראש, המאפשרת ביטחון למשתתפים בה עם הידיעה היכן יועסקו בסיומה. התוכנית המפוקחת ע"י מה"ט, מאפשרת הכשרת הנדסאי מלאה ב-17 חודשים בלבד, כאשר לסטודנטים ולסטודנטיות ניתנים מימון כמעט מלא של שכר הלימוד ומלגת קיום חודשית בסך אלפי שקלים.

מנכ"ל המכללה הטכנולוגית להנדסאים באר שבע, יעקב דור: "הפרויקט של 'עתידאים' בשיתוף מפעל מוביל, במקרה הזה הקריה למחקר גרעיני בדימונה, הוא שילוב מנצח, שבסופו של דבר יביא אוכלוסייה מאוד איכותית לעולם ההנדסאים, יענה על הצורך האדיר של שוק העבודה בבוגרים איכותיים בתארים במסלולי ההנדסאים ויוביל אתכם לעתיד מובטח באחת החברות הכי חשובות לעתיד המדינה ולציונות. אני מאחל לכם המון הצלחה בתהליכי המיון. תשקיעו בתהליך בכל שלב ושלב, כי בסוף הפרויקט הזה ישנה לכם את החיים. זה פרויקט מחולל שינוי בחברה הישראלית. זו בשורה חשובה לנגב, לקמ"ג וכמובן לכם שהגעתם למפגש הזה".

קמג 1
צילום: יח"צ המכללה

מנהלת תוכנית "עתידאים" מבית "עתידים", מרינה פלג: "ב-7 שנות פעילות התוכנית, הכשרנו והשמנו בשוק העבודה מאות הנדסאים חדשים והזרמנו דם חדש לתעשייה תוך שבירת מחסומים חברתיים. ייחודיות התוכנית היא שההשמה ידועה מראש, מה שנותן ודאות וביטחון למשתתפים ולמשתתפות בה. אנו גאים במשתתפים הרבים שסייענו להם לפתוח אפיק חדש לקריירה וניידות חברתית. אנחנו שמחים, שוב, לשתף פעולה עם המכללה הטכנולוגית להנדסאים בבאר שבע והקמ"ג ולהכשיר את הדור החדש של ההנדסאים בקריה למחקר גרעיני בדימונה".

נציגת הקמ"ג, א.פ, העומדת בראש התוכנית מטעם הקמ"ג, מלווה בצוות משאבי אנוש, מהנדסים והנדסאים, חלקם בוגרי המכללה הטכנולוגית, סיפרה על הארגון המיוחד ממנו הגיעה: "הגעתי אליכם מארגון אחר, מיוחד מאוד. מי שמצטרף אלינו, מגיע למקום הטוב ביותר במדינה! להצטרף אלינו משמע, לעשות את הדבר הנכון בזמן הנכון, במקום בו ישנו ערך מיוחד ומשמעות אמיתית לעשייה. מי שיעבור את המסלול בהצלחה, יוכל להיות חלק מארגון מצטיין, ממקום ייחודי, שמלבד משימותיו יוצאות הדופן, הוא מאפשר צמיחה אישית ומקצועית, תוך הענקת מעטפת שלמה ובטוחה לעובדים בו. מכאן נוצר החיבור לתוכנית 'עתידאים', חתירה להישגים טובים ולמקצועיות לצד המעטפת התומכת והמקדמת שהיא מעניקה לסטודנטים. אתם מוזמנים לקחת חלק, לבדוק התאמתכם למסלול, לעבוד קשה ולהצליח. הטובים ביותר ימצאו את עצמם במקום הטוב ביותר! בהצלחה"!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כשהמשפחה חוזרת הביתה אחרי שנתיים ארוכות של המתנה, תקווה ונשימה עצורה, עדים אנחנו לרגעים מרגשים של שיבה הביתה. בימים של ציפי דרוכה לקבלת אחינו ואחותנו השבים, אנחנו נזכרים בערך הבסיסי ביותר – הבית והמשפחה.
שלחנו את מאיה ורפי שחיו בחיפה מספר שנים לגלות את חיפה המתחדשת * לילה בחיפה, שהייתה לזוג הצעיר בית עד לפני תשע שנים * כבר בכניסה לחיפה עלו מחדש זיכרונות מתקופה אחרת בחייהם, כשהם היו סטודנטים צעירים  *תמונה ראשית: בוסתן כיאט. צילום: דני בר  בוסתן כיאט  כשנכנסים לחיפה על
5 דק' קריאה
"לנוער תפקיד מכריע בבניה ובשיקום של הקהילות," אומר יואל זילברמן, מנכ"ל ארגון "השומר החדש", בהתייחסו לקהילות הנגב המערבי והצפון * לשם כך הוחלט ב"השומר החדש" על איגום כל המשאבים בתנועה, תחת הנהגת "התנועה החדשה", כולל
9 דק' קריאה
יוליה ושאול בן-הר ממושב יתד, זוג מוזיקאים שעלו לארץ ממולדובה, מנגנים במבחר כלי מוזיקה ומאמינים שהמוזיקה שלהם מהווה שליחות חשובה בחייהם * המוזיקה הגיעה כנחמה ללב הקהל, במיוחד בימי המלחמה המורכבים וכעת פועלים בני הזוג להגשמת חלומו של שאול: הקמת "שדה מוזיקה" באשכול – מרכז חקלאי-חוויתי-תיירותי, מקום קבע לקיום פסטיבלים, חגיגות ועוד  *תמונה
9 דק' קריאה
הישוב הקהילתי מצפה אילן אשר במועצה האזורית מנשה, חגג בחודש שעבר 20 שנה להיווסדו באירוע מרגש!   לכבוד האירוע סיפרה מנהלת הקהילה לירז לוי על הישוב: "מצפה אילן הוא יותר מיישוב, הוא נקודה ביטחונית משמעותית באזור. במהלך שני העשורים האחרונים הפך מצפה אילן לבית חם לקהילה של חסד, התנדבות ונתינה. מהקמת מכינת בית אסף (מכינה קדם
< 1 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן