יבול שיא
הרפת והחלב
עמית יפרח תנועת המושבים

ממשלת שיסוי בחקלאות

2 דק' קריאה

שיתוף:

ראשי ההנהגה החקלאית התכנסו ביום חמישי שעבר לישיבת חירום בעקבות פרסום הצו החד צדדי להורדת המכסים על פירות וירקות. במהלך הפגישה הועלו שורה של צעדי מחאה שבכוונת החקלאים לקיים בהקדם. 

לדבריהם: "שרי האוצר והחקלאות הבטיחו לנו ולחברי הקואליציה במפורש שלא יהיה מהלך חד-צדדי והקימו וועדה לבחינת פערי התיווך, שטרם הגישה המלצותיה וכעת, לאור תוצאות הסקרים הפוליטיים, הם שוב מאיימים בהחלטה חד צדדית ומסוכנת לעצמאותה של מדינת ישראל.

באיחוד האירופי ממוצע המכסים בפועל עומד על 11.4% בנוסף לתמיכות ישירות (לעומת 12.5% בישראל) ורק בישראל רוצים להוריד את הכל במחטף מתוך שיקולים פופוליסטים ויצירת כותרות בעיתון – מהלך שרק ייקר מחירים בטווח הארוך.  

"לאחר שייעץ למורי הדרך להחליף מקצוע, מתפנה שר האוצר לכפות גם על החקלאים להחליף מקצוע, אך בהחלטתו הוא פוגע בכלל אזרחי ישראל ובעצמאותה של המדינה. העובדה שיוקר המחייה בישראל משתולל בכל הענפים ולא רק בענף המזון, מוכיחה כי הבעיה אינה ענפית, אלא ראייה צרה של פוליטיקאים שפועלים רק על פי מה שנכון מחר בבוקר לכותרת בעיתון ולמספר המנדטים בסקר – ולא לפי מה שטוב ונכון למדינה ולאזרחי ישראל. 

"בזמן שהעולם כולו נערך להשלכות משבר האקלים, שרי הממשלה בתמיכת ראש הממשלה, בנט בוחרים להתעלם מהשלכות החלטותיהם לעוד שנים קדימה ומובילים את ישראל לביטול עצמאותה התזונתית וביטול אחזקתה בקרקע. ממשלת ישראל מעדיפה את חקלאי טורקיה, ירדן, עזה ואוקראינה על פני החקלאים ומגדלי הביצים בגבול הלבנון ועוטף עזה." 

יו״ר התאחדות חקלאי ישראל ומזכ״ל תנועת המושבים, עמית יפרח אמר על ישיבת הממשלה שהתקיימה בבוקר יום ראשון השבוע ברמת הגולן: "ממשלת ישראל מתכנסת ברמת הגולן להשקת תוכנית לחיזוקו והכפלתו, וביד השניה מחסלת את החקלאות בגולן ברפורמת הייבוא מה שיגרום לנטישה המונית של שטחים ויישובים, שרובם מתפרנסים מחקלאות ומפרנסה תומכת חקלאות.

לזה קוראים ממשלת חלם. גם לא תפוחים וגם לא מתיישבים. דווקא היום, אנו קוראים לראש הממשלה, לראשי המפלגות ולשרים – לעצור, כאן ועכשיו, את הטרלול של ליברמן ולהקפיא באופן מיידי את צו הפחתת המכסים." 

יפרח הוסיף, כי: "אין הסבר להתנהגות הכוחנית שמנוגדת לכל ההסכמות שהיו עם שרי האוצר והחקלאות. בטווח הארוך יישארו רק יבואנים, וכשהם יישארו לבד הם ישלטו בשוק שיהפוך לריכוזי. וכך הצרכן ישלם יותר." 

לדברי יו״ר התאחדות חקלאי ישראל ומזכ״ל תנועת המושבים, עמית יפרח: "שרי האוצר והחקלאות הבטיחו לממשלה ולנו באופן מפורש שלא יהיה מהלך חד-צדדי.

כעת הם מתקפלים בפני רשתות השיווק. בכל העולם הליך שכזה נעשה בשיתוף ובדיקה. בטווח הארוך גם החקלאות וגם הצרכן יפגעו, אבל אצלנו הכותרת היא החשובה ובפועל מעדיפים את חקלאי טורקיה וירדן על גבול הלבנון ועוטף עזה. קיבלנו ממשלת שיסוי בחקלאות." 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תקציר הרצאתו של דר’ רוברט ג’יימס, פרופ' בדימוס, אוניברסיטת וירג'יניה טק כנס לקוחות אמבר תרגום: רן סלומון, אמבר עריכה: גל פלג-אריאל קישור לתרגום המלא מה הם השיקולים לרכישת מינקת? לפני שנתחיל, חשוב לציין את
6 דק' קריאה
רפת בראשית בבית העמק היא שותפות בין בית העמק, אושה וראש הנקרה. לרפת מכון חליבה חדשני רוטרי, מכון קרוסלה עם 72 עמדות, מה שהופך אותו כרגע למכון החליבה הגדול ביותר בארץ נכון להיום. כל
6 דק' קריאה
לפני מספר חודשים הייתי אמורה להעביר הרצאה בנושא "רווחת היונק" בקורס מנהלי רפתות, שהתקיים במדור ללימודי חוץ בפקולטה לחקלאות. לצערי, בסופו של דבר ההרצאה לא יצאה לפועל ולכן החלטתי לשבת ולכתוב עבור המשתתפים בקורס
7 דק' קריאה
כתבו: דר' יהונתן ברקוביץ ודר' דן גלסר וטרמרקט – ר.ו.מ (רפואה וטרינרית מתקדמת) ברפת החלב הישראלית, ייצור החלב הלך ועלה בעשורים האחרונים. זאת הודות להתקדמות גנטית, ניטור מתקדם, ניהול ספר עדר והתקדמות ממשקית. עם זאת,
6 דק' קריאה
לקראת חג הפסח והמעבר למנות כשרות דיברנו עם מיטב התזונאים בארץ בנוגע למזונות, המלצות וכללי אצבע בתכנון מנות לפסח. תודה מיוחדת לדר' גבי עדין, גמלאי משרד החקלאות; סטיבן רוזן, גמלאי משרד החקלאות, הרמן-פרוג'קט;  יואב
5 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן