יבול שיא
הרפת והחלב
shutterstock 1771666178

נחתם צו הבצורת לפיצוי חקלאים שנפגעו בשנה החולפת 

2 דק' קריאה

שיתוף:

מים לישראל: החתימה הגיעה באיחור ואינה משקפת את המציאות הקשה בשטח 

שר האוצר, בצלאל סמוטריץ', חתם על צו הבצורת לשנת 2024, זאת לנוכח כמות המשקעים הנמוכה בחורף האחרון וגלי החום הקשים. הצו נחתם בשיתוף פעולה בין משרדי האוצר והחקלאות וביטחון המזון. מטרת הצו מתמקדת בפיצוי מגדלי חקלאות-בעל על הגידולים שנפגעו בשנה החולפת, בהתאם לרשימת יישובים וגידולים חקלאיים. הפיצוי הוא בעלויות המים של חקלאים הנמצאים ברשימות יישובים וגידולים חקלאיים מוגדרות, ונפגעו כתוצאה מפגעי מזג האוויר. על פי הצו, אזורים רבים בצפון, בבקעת הירדן ובדרום מוגדרים כאזורי בצורת.  

בנוסף, הצו חל על הגידולים הבאים שנפגעו בחורף האחרון, והם: חיטה, שעורה, תלתן, אפונה, בקיה, חמצה, חריע, קינואה ושיבולת שועל.  

הצו חל על האזורים והגידולים החל מ-1 ביוני, 2024 ועד ל-1 ביוני, 2025.  

במקביל, ולנוכח המשבר הנרחב בכלל ענפי החקלאות בעקבות הבצורת, משרדי האוצר, החקלאות וביטחון המזון וגורמים נוספים יושבים בימים אלו על גיבוש מתווה תמיכות עבור יתר ענפי החקלאות שנפגעו ולא נכללים בצו. 

צעד זה מצטרף לשורת צעדים נוספים שנועדו לתמוך בחקלאים על רקע אירועי הבצורת, ובהם הורדת תעריף החריגה למים שפירים, שהוחל כבר מיולי 2025. 

המחסור החמור במים מורגש באזורים שכבר ספגו פגיעה קשה כתוצאה מהמלחמה המתמשכת, ביניהם אזורים בגליל העליון וברמת הגולן.  

 
שר החקלאות וביטחון המזון, ח"כ אבי דיכטר אמר: "המשק החקלאי בישראל מתמודד עם אתגרים כבדים. בצורת איננה רק תופעת טבע, היא אתגר מתמשך לחקלאות, למשק המים ולביטחון המזון של מדינת ישראל. על מנת להיערך למצב מתמשך זה, שאנחנו צופים שרק יסלים, הכנו את תוכנית ביטחון המזון 2050 והעברנו את החלטת הממשלה להגדלת התוצרת החקלאית בשליש בעשור הקרוב". 

"שינוי האקלים כבר כאן והוא מאיים על ביטחון המים וביטחון המזון של ישראל" 

תגובת “מים לישראל” להכרזת שר האוצר על מצב בצורת: 

יו״ר מים לישראל איתן ברושי: “החתימה הרשמית על מצב בצורת הגיעה באיחור ואינה משקפת את המציאות הקשה בשטח זה חודשים רבים. באזורים שבהם הכרזת הבצורת אינה נותנת מענה, יש להכיר באסון טבע כדי לאפשר סיוע מתאים. רוב החקלאות בישראל נמצאת באזורי גבול ועימות ולכן אין די בהכרזה בלבד. 

המדינה נתפסת כלא מוכנה: אין תכנית לניצול מלא של כל פוטנציאל מי הקולחין באזורים שאין בהם קולחין, וחסרה הקמה של מתקני התפלה נוספים. הפער בין היכולת להתפיל לבין הצרכים הולך וגדל. על הממשלה לקיים דיון מיוחד בהובלת משרד החקלאות ולהציג תכניות מיידיות עוד לפני אישור תקציב 2026, כדי להיערך לבצורות נוספות בשנים הבאות. 

אנו רואים בהכרזה צעד חשוב המעיד על הכרה ממשלתית בעומק המשבר ועל הצורך לתגבר את הסיוע לחקלאים ולאזרחים בטווח הקצר. עם זאת, חתימה לבדה איננה פתרון. שינוי האקלים כבר כאן והוא מאיים על ביטחון המים וביטחון המזון של ישראל. כדי להיערך לשנים שחונות יותר, על הממשלה לאמץ תכנית רב שנתית מקיפה". 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

הסיור כלל ביקור במשק התבלינים של אנה מלר במושב נעמ"ה, ביקור במשק רועי בפצאל, ביקור וסיור במו"פ בקעת הירדן ועוד *תמונה ראשית: מימין, אנה מלר מציגה את התבלינים של המשק, באמצע: החוקרים אפרים ציפלביץ
2 דק' קריאה
בחירות למועצת הצמחים בהמשך להודעתכם בדבר הבחירות הקרובות למועצת הצמחים ולוועדות המועצה, הריני מתכבד להודיע כי אינני מגיש את מועמדותי לבחירות המתקיימות בחודש מאי 2026. בהזדמנות זו אבקש להביע את גאוותי והערכתי על כך
< 1 דק' קריאה
יש קו אחד משותף בין כול "הרפורמות" – בכולן יוחלפו מאות או אלפי חקלאים והמערכת התומכת סביבם: מפעלים, עובדים, יצרני תשומות, ביבואן אחד או שניים, מעשירי המשק *תמונה ראשית: עגבניות בשדה. צילום: יח"צ בתקופה
2 דק' קריאה
בקיבוץ צבעון לקחו את חיזוק החוסן הקהילתי כמה דרגות למעלה. בסוף השבוע הופעלו סדנאות וולנס (Wellness) למבוגרים – מדיטציה, יצירה בעץ והתססת חמוצים. הילדים מקבלים מענה במהלך השבוע. "למבוגרים אין זמן לעשות דברים בשביל
3 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!