יבול שיא
הרפת והחלב
בכנס סיכום עונת הירקות בערבה

סיכום עונת גידול ירקות בערבה 2022-23

2 דק' קריאה

שיתוף:

הכנס המסורתי התקיים במו"פ ערבה תיכונה וצפונית והיה עשיר בתכנים ובגילויים חדשים

בתאריך 1.6.2023 התקיים, כמידי שנה, כנס לסיכום עונת גידול הירקות 2022/23 במו"פ ערבה תיכונה וצפונית בערבה.

את הכנס פתחו בדברי ברכתם דינאל גיגי – יו"ר מו"פ ערבה מקק"ל שציין את תרומת קק"ל בעבודת המו"פ, וכן אילון גדיאל, מנהל מו"פ ערבה תיכונה וצפונית שליווה את הכנס לכל אורכו.

אילון גדיאל
אילון גדיאל, מנהל מו"פ ערבה תיכונה וצפונית

אחריו עלה לברך ראש המועצה האזורית ערבה תיכונה, מאיר צור ואת שלב הברכות סגרה שלי גנץ, מנהלת תחום ירקות בבתי צמיחה בשה"מ.

עופר גור, מנהל הוועדה החקלאית בערבה התיכונה, מסר עדכונים בתחומים שונים וציין את התרומה של מועצת הצמחים בקידום החקלאות בערבה ואת סיועו של מאיר יפרח מזכיר ארגון מגדלי ירקות ויו"ר ענף הירקות במועצה.

שלי גנץ
שלי גנץ, מנהלת תחום ירקות בבתי צמיחה, שה"מ

המרצה הראשון שעלה לדוכן הינו ד"ר גדעון טופורוב איש שה"מ בתחום אגרואקולוגיה. ד"ר טופורוב ציין כי שינויי האקלים כבר כאן בעיקר בחורף ובעונות המעבר וכי נדרשת הסתגלות לעלייה בשכיחות אירועי קיצון (הצפות, רוחות, גלי קור). עוד ציין כי נדרשת תמיכה של כל המערכות למעבר לחקלאות מותאמת אקלים.

דייויד סילברמן
דייויד סילברמן. צילום: יורם צביאלי

יורם צביאלי, מדריך במו"פ ערבה תיכונה וצפונית, סקר את עונת גידול הירקות בערבה ומסר את הנתונים הבאים:

1. שטחי הגידול בערבה תיכונה וכיכר סדום הינם בגודל של כ-37,500 דונם, מהם 22,685 דונם ירקות המהווים 60% של הגידולים. מטעים – 14,171 דונם, ועוד כ-632 דונם פרחים.

2. בגידול הפלפל בסתיו, הטמפרטורות היו נוחות במשך כל העונה, אירועי גשם בנובמבר ומרץ, שיטפון באפריל. גידול זה התמודד עם בעיית המחלות שאוהבות לחות כמו בוטריטיס.

3. יצוא הפלפל בוצע למספר יעדים: ארה"ב, רוסיה, מערב אירופה, ובריטניה. יצוא זה הצטמצם ב-40% ל-30,000 טון.

4. סה"כ גידול העגבניות היה כ-1,200 דונם.

לסיכום מציין יורם, כי נמשכת מגמת הירידה בשטחי גידול הפלפל בערבה בפרט ובירקות בכלל, תוך גיוון בסל גידולי הירקות בעיקר לשוק המקומי תוך צמצום היצוא.

סבטלנה דוברינין, מדריכת הגה"צ בשה"מ, סקרה את נושא הגנת הצומח בגידולי הירקות בערבה.

דייויד סילברמן, כדרכו בקודש, סקר את המגמות בגידול הפלפל בישראל.

עודד פרידמן, מדריך שה"מ בערבה, נשא הרצאה בנושא: חיסכון בדישון פלפל וציין, כי ניתן להפחית את כמות הדשן תוך שימוש באמצעים קיימים כמו: משאבים, בדיקות עלים, פטוטרות וקרקע ומים. עודד הוסיף כי בעתיד הלא רחוק יהיו אמצעים נוספים שיסייעו לחקלאים בחיסכון, כגון: מד חנקה רציף, מד EC רציף, בדיקות עלים מהירות יותר. עודד ציין כי חיסכון ב-900 ₪ לדונם למשק בגודל של 50 דונם יניב חיסכון של כ-45,000 ₪.

בהמשך התקיימה סקירה של מילי זנבר, בנושא שיפור חיי המדף של פלפל וחציל ליצוא וסקירת ניסויים במו"פ ע"י ד"ר שמעון פיבוניה.

את הכנס הנחה מנהל המו"פ, אילן גדיאל שגם סיכם את היום.

תודתנו נתונה לכל העוסקים במלאכה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ביום שני בשבוע הבא ה-9.9.2024 יתקיים הכנס השנתי של חברת "החקלאית". במעמד הכנס יהיה נוכח מר אורן לביא – מנכ"ל משרד החקלאות וביטחון המזון. אתם מוזמנים להגיע ולפגוש את הלקוחות, עובדי הענף, הרופאים המובילים
< 1 דק' קריאה
אתמול (יום ד') נערך כנס רפתנים של חברת "הרמן פרוג'קט" בקיבוץ סעד עם מעל ל-80 משתתפים. הקיבוץ אירח את הכנס, ולנו היה חשוב לערוך את האירוע, דווקא בעוטף, דווקא עכשיו. הכנס היה מוצלח מאוד
< 1 דק' קריאה
שלוש בוגרות בית הספר לעיצוב בחיפה הקדישו את פרויקט הגמר שלהן לקיבוץ. מיחסי אהבה שנאה לחינוך המשותף, דרך מבט מורכב של הטוב עם הרע ועד תכנון מחוץ לקופסא לקיבוצים שנפגעו בשבת השחורה  *תמונה ראשית:
3 דק' קריאה
הקו המפריד בין תהליכי העברה בין־דורית  האינטראקציה המיוחדת שאני מקיימת עם משפחות במושבים בענייני העברה בין־דורית, זיקקה אצלי כמה עקרונות שאני משוכנעת בכוח שלהם להשפיע על התהליכים המאתגרים. העקרונות האלה כל כך משמעותיים, שכשהם
4 דק' קריאה
דני גבאי, חבר מושב מרחביה, דור שלישי למייסדים, מספר על ההתיישבות בעמק יזרעאל, על תולדות המושב ועל משפחתו * הוא מציין בדבריו, שבמושב מרחביה היה רצף של התיישבות מאז 1911 ועד היום * רעייתו
8 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן