יבול שיא
הרפת והחלב

עוד אקזיט לחברי קיבוץ מצר 

2 דק' קריאה

שיתוף:

שיחת הקיבוץ (אסיפת החברים) של קיבוץ מצר אישרה בשבוע שעבר, ברוב גדול, מכירה של 75 אחוזים מקבוצת מצרפלס לקרן ההשקעות אדם פרטנרס, בהובלת מיכאל טקסיאק ודן זיו 

*תמונה ראשית: מפעל מצרפלס. צילום: יח"צ מצרפלס 

אדם פרטנרס תשלם לקיבוץ כ-206 מיליון ש"ח עבור 75 אחוזים מהחברה לפי שווי של 275 מיליון שקלים. 25 האחוזים הנותרים יישארו בידי חברי הקיבוץ. המימון לביצוע העסקה מגיע מקבוצת משקיעים בראשות קרן רוליגו של רוני בירם וגיל דויטש. 

מצרפלס, שהוקמה בשנת 1970, עוסקת בייצור ובתכנון מערכות השקיה בטפטוף וצנרת לתשתית. מחזור מכירותיה השנתי הוא למעלה מ-300 מיליון שקל, מרביתו מפעילות הייצוא של החברה.  

קיבוץ מצר "חזר" להיות הבעלים המלא של מצרפלס עוד בשנת 2018, עת רכש מקבוצת גאון את אחזקותיה בחברה (25 אחוז) תמורת 43.5 מיליון שקל. באוקטובר 2021 מכרה מצרפלס את פעילות ה-SP שלה (צנרת אינסטלציה להולכת נוזלים) לחברת אינרום, בתמורה לתשלום במזומן של 150 מיליון שקלים.  

פעילותה העיקרית של מצרפלס היא ייצור ושיווק מערכות השקיה בשווקים בהם היא פועלת, כולל תכנון וייצור מגוון של מערכות השקיה בטפטוף. עיקר המכירות של מצרפלס הן בחו"ל, בין השאר, בהודו ובמקסיקו.  

בראש הקבוצה משמשים המנכ"ל ישראל כהן והיו"ר אריק שור (בעבר מנכ"ל תנובה). הקבוצה מעסיקה כ-600 עובדים. 

תנאים חיוביים לצמיחה 

שוק ההשקיה בטפטוף נהנה מתנאים חיוביים לצמיחה. זהו שוק שהוערך בשנת 2023 בשווי של כ-5 מיליארד דולר עם שיעור צמיחה ארוך טווח הנע בין 8 אחוז ל-10 אחוז בשנה. רק כ-5 אחוז מהשטח המושקה בעולם מושקה כיום בטפטוף, ומכאן קיומו של פוטנציאל צמיחה משמעותי.  

מצרפלס נותרה עד כה חברת ההשקיה היחידה בבעלות ישראלית-קיבוצית לאחר שנטפים נמכרה לקונצרן מקסיקני, וריבוליס (לשעבר פלסטרו) מקיבוץ גבת, נמכרה על ידי קרן פימי לקרן ההשקעות Temasek של ממשלת סינגפור (תאגיד הטפטפות נען-דן התמזג עם חברת ג׳יין ההודית, שלאחר מכן נרכשה על-ידי ריבוליס). 

הרוכשת, אדם פרטנרס, היא קרן השקעות פרטית המתמחה בחברות מבוססות וצומחות בתחום המזון והחקלאות באירופה ובישראל. הקרן הוקמה בשנת 2023 על ידי מיכאל טקסיאק ודן זיו. לקרן ועדה מייעצת הכוללת מומחים עולמיים בתחומי החקלאות והמזון, וביניהם אייל מליס מנכ"ל תנובה לשעבר. אדם פרטנרס פועלת בעיקר בתחום של יצירת פלטפורמות משולבות בתחומי מיקוד ספציפיים כגון טיוב ושימוש חסכוני במים, רכיבי מזון פונקציונליים, חלבון בר קיימא, חקלאות בסביבה מבוקרת ותחומים נוספים הנמצאים בתהליכי האצה משמעותיים בעולם עקב דרישות צרכנים, רגולציה וקיימות.   

מה יעשו עם הכסף? 

עמרי שוהם, חבר מצר ויו״ר ההנהלה הכלכלית של הקיבוץ אומר כי חברי מצר החליטו (בהצבעה בקלפי) לתמוך בהמלצת ההנהלה הכלכלית להתקשר בהסכם ההשקעה עם קרן אדם פרטנרס.  העסקה היא הזדמנות כלכלית טובה למצרפלס ולקיבוץ. המכירה תואמת לאסטרטגיה העסקית של הקיבוץ, שבאה לידי ביטוי ברכישת חלקה של "גאון" במצרפלס (25 אחוזים) 18, השאת ערך עקבית, מכירת פעילות חטיבת ה-SP לאינרום, וכעת מכירת השליטה במצרפלס. מצרפלס תמשיך לפעול מאתר הייצור המרכזי בקיבוץ מצר והקיבוץ יישאר שותף פעיל בהובלת החברה.  

"אני מבקש להודות לחבריי שותפיי בהנהלה הכלכלית של מצר, היום ובעבר, למנכ"ל הקודם שמוליק שצ'ופק, למנכ"ל הנוכחי ישראל כהן וליו"ר החברה אריק שור על התוצאות הכלכליות המעולות, שאפשרו לנו לקיים את העסקה" אומר עמרי שוהם. "ההצעה הנוכחית משלבת בין ניצול חלון הזדמנויות לקבלת תמורה גבוהה לקיבוץ ולחבריו, במיוחד לקראת תהליך שיוך הדירות, לבין שמירה על מקורות הכנסה קבועים (דמי שכירות בעד מבנה מצרפלס ומתן שירותים למפעל), ואפשרות ליהנות מעליית ערך עתידית של המפעל. בתקופה של אי-ודאות כלכלית בארץ ובעולם, אנו מאמינים כי הצלחנו להגיע להצעה מכובדת מאוד הן בערך המפעל והכסף המתקבל בפועל והן בתנאים הנוספים של העסקה. חתימה על הסכם סופי וביצוע העסקה בפועל מותנים בהשלמת בדיקות הנאותות". 

בתקופה הקרובה תתקיים אסיפת חברים כדי להחליט על השימוש בתקבולי העסקה.  

גילוי נאות: יעקב דרומי, כותב שורות אלה הוא חבר קיבוץ מצר 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאת: ד"ר אודי פרישמן, מומחה לביטוחי בריאות ויו"ר חברת הייעוץ "פרש קונספט"  מערכת הבריאות בישראל ניצבת כיום בפני אתגר מורכב  — משבר תרופות שאינן כלולות בסל. מדובר במשבר שצומח לאט אך בעקביות, וצפוי לפגוע
לרשות הציבור הוותיק בישראל עומד סל זכויות ושירותים הכולל בין היתר עזרים רפואיים, מוצרי שיקום וניידות – אשר יכולים להקל על חיי היום־יום, לשמור על הבריאות ולספק תחושת ביטחון. בפועל, רבים אינם מודעים לזכויות
3 דק' קריאה
מיליונים בעולם סובלים ממיגרנה שמכבידה על השגרה ופוגעת בתפקוד. עם טיפולים חדשניים, זיהוי הטריגרים ושגרה מותאמת, המיגרנה תפסיק לנהל את חיינו.  מאת: ד"ר מרינה יגורוב מנהלת יחידת נוירולוגיה במרכז רפואי לין וד"ר סיון בלוך,
הזיקנה היא שלב בחיים המלווה לא אחת בשינויים פיזיים,קוגנטיביים, רגשיים וכלכליים.  מדינת ישראל מציעה לאזרחים הוותיקים מגוון רחב של זכויות והטבות שנועדו לתמוך בהם ולשפר את איכות חייהם. למרות הזכויות הרבות הקיימות לאזרחים ותיקים,
3 דק' קריאה
מאת עו"ד גד שטילמן ועו"ד אריאל רוט בעולם הכפרי ובייחוד במושבים, שאלת ההורשה אינה עוסקת רק בחלוקת נכסים טכנית – היא נוגעת בשורש הזהות המשפחתית, ההמשכיות הבין-דורית, ולעיתים אף בקיום הכלכלי של הדור הבא.
4 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן