יבול שיא
הרפת והחלב

עוד אקזיט לחברי קיבוץ מצר 

2 דק' קריאה

שיתוף:

שיחת הקיבוץ (אסיפת החברים) של קיבוץ מצר אישרה בשבוע שעבר, ברוב גדול, מכירה של 75 אחוזים מקבוצת מצרפלס לקרן ההשקעות אדם פרטנרס, בהובלת מיכאל טקסיאק ודן זיו 

*תמונה ראשית: מפעל מצרפלס. צילום: יח"צ מצרפלס 

אדם פרטנרס תשלם לקיבוץ כ-206 מיליון ש"ח עבור 75 אחוזים מהחברה לפי שווי של 275 מיליון שקלים. 25 האחוזים הנותרים יישארו בידי חברי הקיבוץ. המימון לביצוע העסקה מגיע מקבוצת משקיעים בראשות קרן רוליגו של רוני בירם וגיל דויטש. 

מצרפלס, שהוקמה בשנת 1970, עוסקת בייצור ובתכנון מערכות השקיה בטפטוף וצנרת לתשתית. מחזור מכירותיה השנתי הוא למעלה מ-300 מיליון שקל, מרביתו מפעילות הייצוא של החברה.  

קיבוץ מצר "חזר" להיות הבעלים המלא של מצרפלס עוד בשנת 2018, עת רכש מקבוצת גאון את אחזקותיה בחברה (25 אחוז) תמורת 43.5 מיליון שקל. באוקטובר 2021 מכרה מצרפלס את פעילות ה-SP שלה (צנרת אינסטלציה להולכת נוזלים) לחברת אינרום, בתמורה לתשלום במזומן של 150 מיליון שקלים.  

פעילותה העיקרית של מצרפלס היא ייצור ושיווק מערכות השקיה בשווקים בהם היא פועלת, כולל תכנון וייצור מגוון של מערכות השקיה בטפטוף. עיקר המכירות של מצרפלס הן בחו"ל, בין השאר, בהודו ובמקסיקו.  

בראש הקבוצה משמשים המנכ"ל ישראל כהן והיו"ר אריק שור (בעבר מנכ"ל תנובה). הקבוצה מעסיקה כ-600 עובדים. 

תנאים חיוביים לצמיחה 

שוק ההשקיה בטפטוף נהנה מתנאים חיוביים לצמיחה. זהו שוק שהוערך בשנת 2023 בשווי של כ-5 מיליארד דולר עם שיעור צמיחה ארוך טווח הנע בין 8 אחוז ל-10 אחוז בשנה. רק כ-5 אחוז מהשטח המושקה בעולם מושקה כיום בטפטוף, ומכאן קיומו של פוטנציאל צמיחה משמעותי.  

מצרפלס נותרה עד כה חברת ההשקיה היחידה בבעלות ישראלית-קיבוצית לאחר שנטפים נמכרה לקונצרן מקסיקני, וריבוליס (לשעבר פלסטרו) מקיבוץ גבת, נמכרה על ידי קרן פימי לקרן ההשקעות Temasek של ממשלת סינגפור (תאגיד הטפטפות נען-דן התמזג עם חברת ג׳יין ההודית, שלאחר מכן נרכשה על-ידי ריבוליס). 

הרוכשת, אדם פרטנרס, היא קרן השקעות פרטית המתמחה בחברות מבוססות וצומחות בתחום המזון והחקלאות באירופה ובישראל. הקרן הוקמה בשנת 2023 על ידי מיכאל טקסיאק ודן זיו. לקרן ועדה מייעצת הכוללת מומחים עולמיים בתחומי החקלאות והמזון, וביניהם אייל מליס מנכ"ל תנובה לשעבר. אדם פרטנרס פועלת בעיקר בתחום של יצירת פלטפורמות משולבות בתחומי מיקוד ספציפיים כגון טיוב ושימוש חסכוני במים, רכיבי מזון פונקציונליים, חלבון בר קיימא, חקלאות בסביבה מבוקרת ותחומים נוספים הנמצאים בתהליכי האצה משמעותיים בעולם עקב דרישות צרכנים, רגולציה וקיימות.   

מה יעשו עם הכסף? 

עמרי שוהם, חבר מצר ויו״ר ההנהלה הכלכלית של הקיבוץ אומר כי חברי מצר החליטו (בהצבעה בקלפי) לתמוך בהמלצת ההנהלה הכלכלית להתקשר בהסכם ההשקעה עם קרן אדם פרטנרס.  העסקה היא הזדמנות כלכלית טובה למצרפלס ולקיבוץ. המכירה תואמת לאסטרטגיה העסקית של הקיבוץ, שבאה לידי ביטוי ברכישת חלקה של "גאון" במצרפלס (25 אחוזים) 18, השאת ערך עקבית, מכירת פעילות חטיבת ה-SP לאינרום, וכעת מכירת השליטה במצרפלס. מצרפלס תמשיך לפעול מאתר הייצור המרכזי בקיבוץ מצר והקיבוץ יישאר שותף פעיל בהובלת החברה.  

"אני מבקש להודות לחבריי שותפיי בהנהלה הכלכלית של מצר, היום ובעבר, למנכ"ל הקודם שמוליק שצ'ופק, למנכ"ל הנוכחי ישראל כהן וליו"ר החברה אריק שור על התוצאות הכלכליות המעולות, שאפשרו לנו לקיים את העסקה" אומר עמרי שוהם. "ההצעה הנוכחית משלבת בין ניצול חלון הזדמנויות לקבלת תמורה גבוהה לקיבוץ ולחבריו, במיוחד לקראת תהליך שיוך הדירות, לבין שמירה על מקורות הכנסה קבועים (דמי שכירות בעד מבנה מצרפלס ומתן שירותים למפעל), ואפשרות ליהנות מעליית ערך עתידית של המפעל. בתקופה של אי-ודאות כלכלית בארץ ובעולם, אנו מאמינים כי הצלחנו להגיע להצעה מכובדת מאוד הן בערך המפעל והכסף המתקבל בפועל והן בתנאים הנוספים של העסקה. חתימה על הסכם סופי וביצוע העסקה בפועל מותנים בהשלמת בדיקות הנאותות". 

בתקופה הקרובה תתקיים אסיפת חברים כדי להחליט על השימוש בתקבולי העסקה.  

גילוי נאות: יעקב דרומי, כותב שורות אלה הוא חבר קיבוץ מצר 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

יסמין סרטני מתגוררת במושב מרחביה והיא בת קיבוץ מרחביה הסמוך * יסמין קיבלה על עצמה  לנהל את המוזיאון ומרכז המבקרים שמוכר בפי כולם כ"החצר הגדולה" * מעידים עליה, שהיא נכנסה לתפקיד עם רוח חדשה,
7 דק' קריאה
טרקטורים מתקדמים, שירות עד המשק ומחירים אטרקטיביים – כך כבשה קרסו מוטורס דויץ את לב החקלאים באירוע המיוחד באולם "אליבא" היום (יום רביעי) נערך באולם "אליבא" באופקים אירוע מכירות מיוחד של חברת קרסו מוטורס
2 דק' קריאה
היום ארון פנסיונר של החיים, הוא ממשיך ומסדר ומפרק ומפריד סוגי מתכות ומחיה עם נכדו מנועים וגם מתעקש להמשיך ולרוץ ולשמר כושר פיזי  יש כאלה שעבורם להיכנס למחסן של אהרון (ומכאן והלאה כפי שאנחנו
תערוכת צילום לזכרה של דניאל וולדמן ז"ל, בבית הספר 'יחד' בגבעת אלה * דניאל וולדמן ז"ל, נרצחה ב-7 באוקטובר במסיבת ה'נובה' יחד עם בן זוגה – נועם שי ז"ל  השבוע נחנכה זו הפעם השנייה,
3 דק' קריאה
במשך שנים עבדה שירה רביבו מנתיב העשרה כעובדת סוציאלית בשדרות, מלווה מקרוב משפחות שחיות תחת איום מתמיד – עד שהאיום והאימה הגיעו לפתח ביתה * בראיון מתארת רביבו את הדרך הארוכה שעברה, החל מטראומת
9 דק' קריאה
נאור סיבוני הי"ד, גיבור ישראל ולוחם גדוד 13 בחטיבת גולני, קיפח את חייו בבוקר השבעה באוקטובר בעודו בן 20 בלבד, תוך שהוא מצליח להציל חיילים ואזרחים רבים * בראיון מיוחד עם אימו צילה, ממושב
7 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן