יבול שיא
הרפת והחלב
Screenshot 2023 04 24 102231

שיחי מורן לזכרו של מורן 

3 דק' קריאה

שיתוף:

1500 שיחי מורן נשתלו בפרויקט שמנציח את זכרו של מורן כהן מאשדות יעקב איחוד שנפל במלחמת לבנון השנייה  

בכל שנה באביב מגיעים למרכז רפואי צפון (פוריה) ילדי שנת המצווה מבית הספר "מול גלעד" באשדות יעקב מאוחד שבעמק הירדן ליום התנדבות בדמותו ובמורשתו של מורן כהן  שנהרג במלחמת לבנון השנייה. הילדים שותלים שיחי מורן, משתתפים בטקס לזכרו, לוקחים חלק בפעילות התנדבותית ונפגשים עם משפחתו וחבריו ליחידה. 

מורן למד בבית הספר "מול גלעד", המשיך לתיכון "בית ירח" וטרם גיוסו לצה"ל התנדב לשנת שרות בכפר הנוער "נווה הדסה". הוא שירת כלוחם וחובש בסיירת צנחנים ונהרג במלחמת לבנון השנייה 8.8.06 בעת הקרבות בבינת ג'בייל. 

1 מסוק
מנחת המסוקים. מבט נוסף על נתינה והצלת חיים. צילום: באדיבות מרכז רפואי צפון (פוריה) 

ברוחו ובדרכו 

הוריו, ניצה ושמוליק מאשדות יעקב איחוד, הם שעומדים מאחורי הפרויקט המיוחד, בעקבות מכתב שקיבלו מדגנית ארזי, מחנכת הכיתה של מורן בבית הספר "מול גלעד" לאחר שנהרג. "כמו כל מי שהכיר אותו, גם אני התפעלתי כבר אז ממנהיגותו השקטה, מחוסנו הגופני והנפשי, מנימוסיו המצוינים, משפע התכונות הטובות שהיו גלומות בו", מספרת דגנית. "בתקופה שלאחר האסון התברר שבכל תחנות חייו השאיר מורן את אותו הרושם, בלט ביכולתו להעניק מעצמו, והיווה מודל לחיקוי עבור סובביו. כמי שממשיכה לעבוד עם ילדים ולחנך בבית הספר הרגשתי שחשוב שכמה שיותר ילדים ואנשים יכירו את מורן, את עולם הערכים שהנחה אותו, את המורשת שבעצם ציווה לנו בבחירותיו ובהתנהגותו היום יומית". 

דגנית החליטה ליזום פעילות לזכרו בבית הספר וכך עלה הרעיון לקיים פעילות התנדבותית תחת הכותרת "התנדבות למען הזולת ברוח מורן כהן – לוחם סיירת צנחנים", במטרה להמשיך ולהנחיל את דרכו של מורן שנקטעה. 

"זו פעילות מבורכת זו, מתקיימת מזה 16 שנה ברציפות", אומר שמוליק, אביו של מורן. "היא מתחילה בבית הספר בשיחות העוסקות בערכים ונתינה, ממשיכה במפגש איתנו המשפחה, בצפייה בסרט העוסק במסלול חייו הקצרים ומסתיימת ביום פעילות במרכז רפואי צפון (פוריה) המאפשרת לכל העוסקים בתחום, מפגש עם ערכים אלו והזדמנות ליישם אותם בפועל". 

3 גינה
פורח בירוק ולבן. ילדי שנת המצווה שותלים את השיחים. צילום: גדי נחום, בית ספר מול גלעד 

מנהיגות מהסוג הנדיר 

ביום הפעילות שהתקיים השנה ב-26.3 נפגשו הילדים והמורים, המשפחה וחברים יחד עם הנהלת המרכז הרפואי לטקס משותף ולאחריו יצאו התלמידים לנטוע מאה שתילי מורן החורש אותם תורמת המשפחה מידי שנה לבית החולים. השנה הושלמה נטיעת 1500 שתילים ברחבי המרכז הרפואי מאז תחילתו של המיזם. משם המשיכו לביקור בפינת ההנצחה לזכרו של מורן שנמצאת סמוך ל"שדרת המורנים" הראשונה שניטעה בשנת 2009 מול ביתן מחלקת יולדות. 

במנחת המסוקים נפגשו התלמידים עם הטייס שרון שילה, שם שמעו על פעילות הפרמדיקים המוטסים, מבט נוסף על נתינה והצלת חיים. 

שרון שילה נטל חלק מרכזי בניסיון החילוץ של מורן והקים את מערך הפינוי האזרחי המוטס. בטקס שנערך לזכרו של מורן אמר: "אין לנו מדינה אחרת, מורן נתן את כל כולו למען המדינה, כל שנשאר לנו הוא להמשיך בדרכו, דרך ההתנדבות. רק מעורבות והיכרות עם כל שבטי העם הזה יעזרו לנו להיבנות. מורן משמש לי מצפן לדרך בה בחרתי". 

"מורן היה מנהיג, לא מנהיגות של רעש, צלצולים וסמכות, אלא מנהיגות מהסוג הנדיר, הוביל אותנו בצורה שקטה בעלת ביטחון ומתוך דוגמא אישית אינסופית בהכול, עד הפרט הקטן ביותר", הוסיף רז חמו, חברו של מורן לצוות, העוסק בחינוך. 

מנהל בית החולים פרופ' ארז און המשתתף בטקס כל שנה הודה למשפחה: "תודה על שבחרתם להנציח את שמו של מורן כהן כאן במרכז הרפואי צפון. תודה על החברות והשותפות במימוש מפעל החיים שכל כך חשוב לכם ולנו. בזכותכם, המרכז הרפואי שלנו פורח בירוק ולבן, ומפיח חיים, בריאות ואופטימיות, בקרב המטופלים שלנו, והצוות הרפואי". 

"הפעילות המשותפת של בית הספר מול גלעד עם בית החולים פורייה משמשת דגל לשיתוף פעולה נכון בין בית החולים והקהילה, אנו רואים חשיבות עליונה לנושא החינוך לערכים טובים והתנהגות ראויה בין בני האדם" אמר שמוליק כהן האב. 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תרגום: עמוס דה וינטר שוק המנדרינות האירופי מתמודד עם מחירים גבוהים והיצע נמוך על רקע אתגרי הייצור מקור: EastFruit עליות המחירים שנרשמו בלטביה, פולין, אוקראינה, מולדובה ועוד מיוחסות לירידה ביבולים * באוזבקיסטן וטג'יקיסטן מדווחים
5 דק' קריאה
מאורין יטור, רון פורת, המחלקה לחקר תוצרת חקלאית, מכון וולקני ניר כרמי, המחלקה להשבחת עצי פרי, מכון וולקני שוקי קנוניץ, מדריך הדרים, ענף הדרים במועצת הצמחים רקע מנדרינה 'מיכל' (זריע של קלמנטינה) היא זן
4 דק' קריאה
מחלת הגרינינג היא כנראה מחלת ההדרים החמורה ביותר שידעה תעשיית ההדרים העולמית. המחלה נגרמת ע"י חיידק המותאם למחיה בצינורות השיפה ומועבר ע"י שני מיני פסילות הניזונות מהשיפה ומשמשות לו כווקטור. הפסילות נחשבות מזיק משני
12 דק' קריאה
אומר עודד גרוסר, אגרונום ופרדסן צעיר שפעיל במשך שנים בשולחן המגדלים, "אם לא נעבד את האדמה – נאבד את המדינה והערכים שלנו". גרוסר מספר על האתגרים הרבים בלהיות חקלאי בשנים האחרונות, על הקשיים שהביאה
10 דק' קריאה
פרדסניות ופרדסנים יקרים שלום רב, אנחנו בסוג של שגרת מלחמה ויחד עם זאת, לי באופן אישי מרגיש שעד שהחטופים לא חוזרים אני בשנה ארוכה מאוד, עדיין 2023… בעבר כתבתי שבענף ההדרים אין בעיות רק
3 דק' קריאה
רוני נקר, מנהל ענף ההדרים, מועצת הצמחים נסקור תחילה את התחזית העולמית של הדרים לעונת 2024/25 . כבכל שנה במחצית נובמבר התקיים מפגש (וובינר) במסגרת ארגון ה – WCO (ארגון ההדרים העולמי) שבו לקחו
5 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן