החזון של חברת שיראל: לאפשר לכל אחד, עסק או בית, להרוויח מהטכנולוגיות הקיימות בעולם האנרגיה הסולארית ובכך להפחית צריכת אנרגיה מזהמת
יותר מ-200 ימי שמש בשנה וההבנה שכל תושב יכול להרוויח כסף כתוצאה מכך – הביאו את מייסד חברת שיראל להקים אותה לפני קצת פחות מעשור.
החזון שאותו חרט על דגלה של החברה הוא לאפשר לכל אחד, עסק או בית, להרוויח מהטכנולוגיות הקיימות בעולם האנרגיה הסולארית ובכך להפחית צריכת אנרגיה מזהמת.
"הפרוייקטים העיקריים שלנו מוקמים על גגות של עד 3000 מ"ר ומייצרים הכנסה לבעל הגג, שבעצם הקמנו לו מפעל קטן שהתוצרת שלו נמכרת במחיר לא רע לחברת חשמל," מספר ליאור בנימין, מנהל מכירות בשיראל.
"התחלנו לעבוד באזור הדרום וכיום אנו מגיעים לכל מקום הארץ. יש לנו פרוייקטים ברמת הגולן, בדימונה וירוחם, בכפר יונה והאזור וגם באזורים אחרים. אין לנו מגבלה ואנו מסוגלים לתת שרות בכל מקום בארץ," מוסיף בנימין.
חממות, כידוע, אושרו לאחרונה להקמת מערכות סולאריות עליהן, מה שאיפשר את פתיחת שוק האנרגיה הירוקה גם למגזרים, שעד כה לא יכלו ליהנות מהתשואה שמקבלים בעלי בתים ובעלי מפעלים שעל גגותיהם מיוצר חשמל בהשקעה לא גדולה מידי.
"החסמים לגבי החממות הוסרו ואצלנו בשיראל הבנו מהר שהביקוש ילך ויגבר. כבר בתחילת דרכנו, היה ברור שאם אנו רוצים לבלוט בשוק ההולך ומתפתח, עדיף שנכשיר צוותי התקנות ולא נהיה תלויים באנשי מקצוע, טובים ככל שיהיו – מבחוץ.
ברגע שצוות כזה נכלל בתוך עובדי החברה – אנו מוזילים את העלויות והופכים למקצוענים בתחום," ממשיך ליאור להסביר את הייחודיות של שיראל בתחום האנרגיה הסולארית.
אז איך זה עובד?
הלקוח פונה אל חברת שיראל עם חשבון חשמל, תוכנית חממות והיתר. בשלב הבא ולאחר שנסגר החוזה נעשית פניה לחברת חשמל לצורך הגדלת שעון החשמל. לאחר אישור של נציגי חברת חשמל שסיירו בשטח המיועד להתקנה נדרש חיזוק החממה.
צוות התקנה של שיראל למערכת סולארית מונה ארבעה אנשי מקצוע. בתחילה מותקנת הקונסטרוקציה, לאחר מכן הפנלים ולבסוף מערכת החשמל. חברת שיראל משתמשת בממיר ישראלי כאשר הרווח של חברת שיראל הוא מעצם ההתקנה. את התשלום עבור ייצור החשמל מקבל בעל הגג שעליו בוצעה ההתקנה.
לכל התהליך הזה קיים היום מימון גבוה של הבנקים והתשואה לבעלי הגג עשויה להגיע בין 10 ל-12 אחוזים.