יבול שיא
הרפת והחלב
תושבי מבוא מודיעים 1

תושבי מבוא מודיעים שביתם נשרף תובעים את רשות מקרקעי ישראל

2 דק' קריאה

שיתוף:

לטענתם, במשך שנים לא דאגה הרשות להסדיר את מעמד היישוב, שינתה את ייעודו מבלי לעדכן ולא רשמה את הנחלות שלהם על שמם. רמ"י בתגובה: "אנו תקווה שבהידברות כנה וישירה גם נושא זה יבוא על פתרונו"

תושבי מבוא מודיעים, שיישובם נהרס בחודש שעבר בעקבות השריפה הגדולה שפרצה בו, הגישו תביעה באמצעות משרד עוה"ד אביתר קנולר, תביעה בבית המשפט המחוזי נגד רשות מקרקעי ישראל (רמ"י).

הטענה העיקרית שעולה מכתב התביעה, היא כי במשך שנים לא דאגה רמ"י להסדיר את מעמד היישוב, שינתה את ייעודו מבלי לעדכן ולא רשמה את נחלות התושבים על שמם. בנוסף, התושבים טוענים, כי אף שניתן אישור לתוספות בנייה ביישוב, הבנים הממשיכים לא מוכרים ואינם זכאים להנחות הניתנות במבצעי הרחבות היישובים. לטענתם, משמעות אי רישום הנחלות ושינוי הרישום מהווה פגיעה קשה ברכושם ומסכנת את זכאותם להתיישב מחדש ביישוב.

עוד נכתב בתביעה, כי "הנתבעת קיבלה החלטה פסולה (ותמוהה), לנישול התובעים מזכויות שהוקנו להם במפורש ובכתב על ידי הנתבעת, תוך שלילת צביונו הייחודי של היישוב כמושב דתי בעל אופי ייחודי, שנוסד ברוח תפיסותיו של הרב קרליבך".

תושבי מבוא מודיעים מבקשים מבית המשפט לתת צו המורה לנתבעת לנהוג בהתאם להתחייבותה, ולהתייחס אל היישוב כאל מושב שיתופי, על כל הנובע ומתחייב מכך. כמו כן, הם מבקשים להורות כי תנאי לרכישת נחלה בתחומי היישוב יהיה קבלה לחברות. בתביעה מצוין, כי הובטח להם שבנים ממשיכים יקבלו הנחות וישלמו חוזה חכירה לפי בינוי בפועל עד 160 מ"ר, בתשלום של 11% (ותשלום נדחה בעת העברת זכויות) ומעל 160 מ"ר – בתשלום של 91%. יח"ד שנייה תהיה בתשלום של 31% (מבלי לשלם את התוספת של 91% להשלמת יח"ד הראשונה ל־180%).

בערב חג השבועות שיגרו התושבים מכתב לשר החקלאות, אורי אריאל, בו הזכירו כי במאי 2016 הובטח להם סיוע, וכי שינוי הייעוד ליישוב קהילתי פגע למעשה גם בפרנסתם, שכן ביישוב היו קיימים באותה עת מפעלים שיתופיים. הם דורשים להחזיר את היישוב למעמד של מושב שיתופי.

יו"ר ועד היישוב, אלנתן גולומב, מסר כי מבוא מודיעים מוגדר כיישוב תפר אחד, מתוך 40 יישובים בכל הארץ וקרא לשר האוצר לדאוג לפתרון מיידי למצב ולראש הממשלה לקבל אחריות לאומית למבוא מודיעים.

תגובת רשות מקרקעי ישראל: "רמ"י תעשה כל שבידה לסייע למשפחות וליישוב שחווה טראומה קשה באסון השריפה. בשנים האחרונות ניהלה רמ"י מו"מ עם התושבים להסדרת זכויותיהם וגם קידמה – למרות התנגדותם – תוכנית מתאר מפורטת ליישוב, שבלעדיה לא ניתן להסדיר את זכויות התושבים. אין חולק לגבי זכויות התושבים המקוריים שהתיישבו במבוא מודיעין. לצערנו הרב, התושבים חזרו בהם מהסכמות שהושגו עימם, בעיקר בהתייחס לזכויות הדור השני והשלישי. אנו תקווה שבהידברות כנה וישירה גם נושא זה יבוא על פתרונו".

 

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

העלייה המואצת בתוחלת החיים היא אחד ההישגים הגדולים של האנושות אך בו בזמן מהווה את אחד האתגרים הגדולים העומדים בפניה. אין מנוס משינוי תפיסת היסוד המקובלת סביב אופן ההתמודדות של היחיד, המשפחה והחברה עם
3 דק' קריאה
בעיצומה של המלחמה נאלצים בעמק יזרעאל להמשיך להיאבק נגד הקמת שדה תעופה ברמת דוד, לאור צעדים שנקטה המדינה – האצת התכנון לשדה הבינלאומי בעמק במקום בנבטים * ראיון עם גיל דייגי, יו"ר מטה המאבק
8 דק' קריאה
מיכל אסף קרמר נולדה בדרום תל אביב, הגיעה לחברת הנוער בגן שמואל בהחלטה להיות יותר קיבוצניקית ויותר שמוצניקית ממי שנולד שם. כבוגרת עזבה את הקיבוץ, חזרה בתשובה ועשתה את כל הדרך לתואר ד"ר בקבלת
5 דק' קריאה
״מתחילת מלחמת חרבות ברזל ראינו כיצד החקלאות בשילוב האגרו סולארי תרם לחוסנה של הקהילה באזורי תקומה וכעוגן כלכלי עבור היישובים.  במקומות בהם אין חקלאות, ניתן להקים שדות סולאריים ובכך לתרום לאגודה ולעתידם הכלכלי והחוסן
2 דק' קריאה
לא קל להתמודד עם מיתוס. שאול ובר עושה זאת בזהירות וברגישות, בספרו החדש ״חנה סנש, הכוכב שנפל בטרם עת״ *תמונה ראשית: כרטיס הגיוס של סנש לארגון ההגנה. זכתה להנצחה נרחבת, הרבה מעבר לכל שאר
3 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן