יבול שיא
הרפת והחלב
תירס לבן

התירס הלבן של 'צמח', חקלאות חדשנית

2 דק' קריאה

שיתוף:

בתאגידים 'צמח אבוקדו' ו'צמח שיווק תוצרת חקלאית' מתכוננים לעונת הקיץ הקרבה עם שיווקו של זן תירס חדש, שיתרונותיו מורגשים כבר בביס הראשון

החודשים הראשונים של הקיץ הם ללא ספק החודשים שבהם התירס, תירס לבן, מתחיל לככב על מדפי רשתות השיווק.

מנתוני הלמ"ס, בשנת 2019 שיווקו חקלאי ישראל מעל ל-77 אלף טונות של תירס מובחר. הדגן הפופולרי שמקורו בדרום אמריקה ולו מעל 300 זנים שונים, זוכה להצלחה גדולה גם במדינתנו. בקרב קהל הצרכנים בשל טעמו המתקתק והקלות שבה ניתן לצרוך אותו, ובקרב המגדלים בשל התאמת תנאי גידולו לאקלים הישראלי.

תירס לבן צמח חקלאות
תירס לבן צמח חקלאות

בתאגידים הצמחיים של 'צמח מפעלים' עונת התירס החלה השנה מספר שבועות מוקדם מהצפוי, כתוצאה ממזג האוויר שסיפק לנו החורף שעבר.

עובדה זו לא השפיעה כלל על איכותה של התוצרת וכתוצאה מכך בימים אלה תאגיד 'צמח שיווק תוצרת חקלאית' בשיתוף עם בית האריזה 'צמח אבוקדו' מתחילים בשיווקם של קלחי תירס מזן חדש: תירס לבן.

צורתם של קלחי הזן החדש זהים לחלוטין לזו של הצהוב, וצבע הגרגרים, כאמור, לבן. במה עוד שונה הזן הלבן מזה הצהוב? אולי במרכיב החשוב ביותר: בטעם. התירס הלבן מתוק הרבה יותר מהתירס הצהוב. וגם במרקם, מעידים אנשי 'צמח אבוקדו', ניתן להרגיש כי קלחי התירס פריכים יותר מהצהובים.

אבי אייזנברג, מנכ"ל 'צמח אבוקדו': "עמק הירדן מתהדר בחקלאות מתקדמת ומצליחה, מה שמאפשר לנו התאגידים הצמחיים לשאוף כל הזמן להביא לשוק הצרכנים בשורות ופיתוחים חדשים.

אנו מאמינים שגם התוצרת החקלאית שכבר מוכרת וידועה לציבור תמיד נתונה לשיפור, לכן בתאגיד עומלים כל השנה בגידול מגוון מוצרים חדשים וחדשניים לרווחת הצרכן".

אופיר שוורץ, מנכ"ל 'צמח שיווק תוצרת חקלאית': "אנו עדים לעלייה הדרגתית בביקוש ובצריכה של תירס ככל שעונת הקיץ מתקרבת. הזן החדש הוא עוד צעד שמבסס את התוצרת החקלאית של 'צמח' כמובילה וחדשנית בשוק המקומי.

מדובר בתוצרת בריאה, ישראלית וטעימה, ומכאן שככל שהאוכלוסייה המקומית תתוודע לתירס הלבן – כך הביקוש יגבר".

חברת צמח שיווק תוצרת חקלאית הינה חברת שיווק עצמאית בבעלות צמח מפעלים, צמח אבוקדו וצמח בננות. מטרתה להעניק שרות שיווק ומכירה לכלל התוצרת החקלאית המשווקים בצמח: אבוקדו, בננות, מנגו, תירס, הדרים ומגוון ירקות.

תגובה אחת

  1. בניו ג'רסי ארה"ב, במחצית שנות השבעים של המאה הקודמת הייתי קונה את "התירס הלבן" היישר מדוכנים שהחקלאים המקומיים היו מציבים לאורך ה"קאנטרי רואדס" ומוכרים אותו יחד עם סיידר תפו"ע במיכלים של גלון. לאורכם של 4.5 עשורים אני נושא איתי את טעמו של התירס הלבן שאין לתארו במילים ואומר רק שכל התירס המשווק כאן במרכולים הוא למאכל בהמות ביחס ל"לבן". לאורך העשורים שעברו תמהתי ביני לבין עצמי מדוע חקלאי ארץ לא מגדלים כאן את ה"לבן". אני זוכר שהיה ניסיון כזה בשנות ה 90 שלא "התרומם". אז בשעה טובה ובהצלחה ואנא ממכם פרסמו את התירס הנפלא הזה כדי שאדע היכן לקנות. (אשמח גם לסייידר במכלים של גלון ובטעם של ניו ג'רסי)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

העלייה המואצת בתוחלת החיים היא אחד ההישגים הגדולים של האנושות אך בו בזמן מהווה את אחד האתגרים הגדולים העומדים בפניה. אין מנוס משינוי תפיסת היסוד המקובלת סביב אופן ההתמודדות של היחיד, המשפחה והחברה עם
3 דק' קריאה
בעיצומה של המלחמה נאלצים בעמק יזרעאל להמשיך להיאבק נגד הקמת שדה תעופה ברמת דוד, לאור צעדים שנקטה המדינה – האצת התכנון לשדה הבינלאומי בעמק במקום בנבטים * ראיון עם גיל דייגי, יו"ר מטה המאבק
8 דק' קריאה
מיכל אסף קרמר נולדה בדרום תל אביב, הגיעה לחברת הנוער בגן שמואל בהחלטה להיות יותר קיבוצניקית ויותר שמוצניקית ממי שנולד שם. כבוגרת עזבה את הקיבוץ, חזרה בתשובה ועשתה את כל הדרך לתואר ד"ר בקבלת
5 דק' קריאה
״מתחילת מלחמת חרבות ברזל ראינו כיצד החקלאות בשילוב האגרו סולארי תרם לחוסנה של הקהילה באזורי תקומה וכעוגן כלכלי עבור היישובים.  במקומות בהם אין חקלאות, ניתן להקים שדות סולאריים ובכך לתרום לאגודה ולעתידם הכלכלי והחוסן
2 דק' קריאה
לא קל להתמודד עם מיתוס. שאול ובר עושה זאת בזהירות וברגישות, בספרו החדש ״חנה סנש, הכוכב שנפל בטרם עת״ *תמונה ראשית: כרטיס הגיוס של סנש לארגון ההגנה. זכתה להנצחה נרחבת, הרבה מעבר לכל שאר
3 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן