יבול שיא
הרפת והחלב
ETN1213

דרך ארץ – מסע אקדמי בישראל של אחרי ה-7 באוקטובר

< 1 דק' קריאה

שיתוף:

תוכנית אקדמית חדשנית לתושבי הנגב המערבי שמעניקה תואר שני במדעי היהדות באישור המועצה להשכלה גבוהה

בימים אלו, כשאנחנו מסתגלים למציאות חיינו החדשה מאז ה-7 באוקטובר, מכון שכטר למדעי היהדות – מכון מחקר אקדמי עצמאי שפועל בירושלים למעלה מארבעה עשורים ומעניק תואר שני במדעי היהדות באישור המועצה להשכלה גבוהה – מציע תוכנית אקדמית חדשנית ופורצת דרך שמשלבת לימודים אקדמיים ועשייה חברתית, ושנתפרה במיוחד בעבור כל תושבי הנגב המערבי, בערים, בקיבוצים ובמושבים.

התוכנית "דרך ארץ" היא מסע אקדמי בישראל של אחרי ה-7 באוקטובר. תכליתה הבניית חוסן חברתי והעמקת הזהות הישראלית מתוך חיבור למורשת היהודית לגווניה ולסוגיה, ולמאפיינים הייחודים של הנגב המערבי כחבל ארץ וכמרכז תרבות ישראלי.

תלמידי התוכנית יפגשו עולמות שונים ומגוונים: לימודי ירושלים וא"י לצד תרבות יהודית בדגש על תולדות הקהילות היהודיות בארצות האסלאם וקשת הזהויות בישראל.

ד"ר מרוה שלו מרום, היועצת האקדמית של התוכנית, מספרת:

"בתוכנית קורסים ייעודים לאנשי הנגב המערבי ודרום הארץ שמבקשים לקום מן השבר העמוק של אירועי ה-7 באוקטובר ולשאת פנים אל העתיד, והיא מבוססת סיורים וסדנאות. התוכנית מציעה רשת תמיכה ליוזמות חינוכיות בקהילה ואפשרות לפרויקט גמר מעשי, והיא מותאמת לאנשי חינוך, שיטור ומנהל קהילתי, כמו גם לחקלאי הנגב ולמפרחי שדותיו." 

התוכנית מרוכזת ביום לימודים אחד בשבוע. חלק מהקורסים יהיו מקוונים, ולסטודנטים תוצע הסעה מאורגנת ומסובסדת לירושלים.

נושאי הקורסים בתוכנית: הזהות היהודית בישראל בדגש על תולדות הקהילות היהודיות בארצות האסלאם; היהדות כתרבות של לימוד, פרשנות ויצירה; הזהות הישראלית בראי ההיסטוריה; פיוטים; גלגוליהם ההיסטוריים של מועדי ישראל כמוקדים לזהות היהודית; האוכל הישראלי כסוכן זהות; יהדות צפון אפריקה, ועוד.

לפרטים ולהרשמה: https://schechter.ac.il/

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

המועצה האזורית גולן והשומר החדש נטעו היום ( ה׳) חורשה ביישוב רמת טראמפ שבגולן , כאות הוקרה לפעילותם הציונית רבת השנים של שלדון אדלסון ז״ל וד”ר מרים אדלסון, שהובילה להכרה ההיסטורית של נשיא ארצות
2 דק' קריאה
מועצת החלב הגישה לפני זמן קצר עתירה לבג״ץ, בטענה שועדת הכנסת לא יישמה את החלטת יועמ"שית הכנסת לפצל את הרפורמה מחוק ההסדרים בעתירה פירטה מועצת החלב כי העברת הדיונים על המשך הרפורמה לועדה למיזמים
< 1 דק' קריאה
רגולציה מחמירה, מכסות יבוא, תקני בריאות נוקשים ומאבקי סחר עולמיים – האיחוד האירופי מוביל מדיניות הגנה מהקשוחות בעולם על משק החלב המקומי *תמונה ראשית: פרות חולבות. צילום: FREEPIK בעוד בישראל נפתחים ליבוא חופשי של
4 דק' קריאה
*תמונה ראשית: ניר זמיר, ראש המועצה בני שמעון וג'יי פי. סינג, שגריר הודו בישראל באירוע. צילום: דנה שמח אירוע משותף לציון ט״ו בשבט ויוזמת “Ek Ped Maa Ke Naam” ("עץ על שם כל אם"),
< 1 דק' קריאה
*תמונה ראשית: בכפר הצעירים והצעירות החדש בדברת. צילום: ענת חרמוני המועצה האזורית עמק יזרעאל חנכה השבוע את כפר הצעירים והצעירות לחינוך בדברת, לאחר תהליך שיפוץ וחידוש מקיף. הכפר מצטרף לכפר הצעירים והצעירות הפועל בגניגר,
< 1 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!