יבול שיא
הרפת והחלב
ETN1213

דרך ארץ – מסע אקדמי בישראל של אחרי ה-7 באוקטובר

< 1 דק' קריאה

שיתוף:

תוכנית אקדמית חדשנית לתושבי הנגב המערבי שמעניקה תואר שני במדעי היהדות באישור המועצה להשכלה גבוהה

בימים אלו, כשאנחנו מסתגלים למציאות חיינו החדשה מאז ה-7 באוקטובר, מכון שכטר למדעי היהדות – מכון מחקר אקדמי עצמאי שפועל בירושלים למעלה מארבעה עשורים ומעניק תואר שני במדעי היהדות באישור המועצה להשכלה גבוהה – מציע תוכנית אקדמית חדשנית ופורצת דרך שמשלבת לימודים אקדמיים ועשייה חברתית, ושנתפרה במיוחד בעבור כל תושבי הנגב המערבי, בערים, בקיבוצים ובמושבים.

התוכנית "דרך ארץ" היא מסע אקדמי בישראל של אחרי ה-7 באוקטובר. תכליתה הבניית חוסן חברתי והעמקת הזהות הישראלית מתוך חיבור למורשת היהודית לגווניה ולסוגיה, ולמאפיינים הייחודים של הנגב המערבי כחבל ארץ וכמרכז תרבות ישראלי.

תלמידי התוכנית יפגשו עולמות שונים ומגוונים: לימודי ירושלים וא"י לצד תרבות יהודית בדגש על תולדות הקהילות היהודיות בארצות האסלאם וקשת הזהויות בישראל.

ד"ר מרוה שלו מרום, היועצת האקדמית של התוכנית, מספרת:

"בתוכנית קורסים ייעודים לאנשי הנגב המערבי ודרום הארץ שמבקשים לקום מן השבר העמוק של אירועי ה-7 באוקטובר ולשאת פנים אל העתיד, והיא מבוססת סיורים וסדנאות. התוכנית מציעה רשת תמיכה ליוזמות חינוכיות בקהילה ואפשרות לפרויקט גמר מעשי, והיא מותאמת לאנשי חינוך, שיטור ומנהל קהילתי, כמו גם לחקלאי הנגב ולמפרחי שדותיו." 

התוכנית מרוכזת ביום לימודים אחד בשבוע. חלק מהקורסים יהיו מקוונים, ולסטודנטים תוצע הסעה מאורגנת ומסובסדת לירושלים.

נושאי הקורסים בתוכנית: הזהות היהודית בישראל בדגש על תולדות הקהילות היהודיות בארצות האסלאם; היהדות כתרבות של לימוד, פרשנות ויצירה; הזהות הישראלית בראי ההיסטוריה; פיוטים; גלגוליהם ההיסטוריים של מועדי ישראל כמוקדים לזהות היהודית; האוכל הישראלי כסוכן זהות; יהדות צפון אפריקה, ועוד.

לפרטים ולהרשמה: https://schechter.ac.il/

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

יעל אורן בת מושב ישע עוסקת בציור ופיסול ובעבודותיה יש נופים וטבע בהשראת מראות ילדותה * אחד ממורי הציור שלה, היה יוסטה בלייר ז"ל, לימים מזכ"ל התאחדות חקלאי ישראל * אורן מציגה תערוכה בגלריה
8 דק' קריאה
הכנס השנתי הראשון של פורום ההתיישבות בלשכת עורכי הדין ורשות מקרקעי ישראל נחתם בהצלחה, וכבר שולח את בשורות הסנוניות הראשונות לשיפור תהליכים בהתיישבות * אנחנו על המפה  *תמונה ראשית: עו"ד אפרת חקיקת ועו"ד אורן
6 דק' קריאה
דניאל בוכן ותיאדורה בן יקר, שניהם במקור מאוסטרליה, פעלו במהלך כל ימי המלחמה ופועלים כדי לשפר מוכנות אזרחית למצבי מצוקה, חירום, ואיום בישראל * העמותה לסיוע בהתמודדות עם שריפות בשטחים פתוחים – פועלת מאוקטובר
7 דק' קריאה
המומחית לשיווק ולצרכנות גלית רוב זקלר מאמינה שרק קנייה מודעת תחזיר אותנו לשליטה על הבחירות שלנו, על כיסנו ועל איכות הסביבה * בספרה החדש "איך להיות צרכנים חכמים יותר?" היא מנגישה בשפה קולחת, שופעת
9 דק' קריאה
ראשי הרשויות בגליל ובצפון, בישיבת החירום של ארגון "עד כאן" למאבק בפרוטקשן: "ככה אי אפשר להמשיך, יוצאים למלחמה, אומרים עד כאן!"  בארגון עד כאן המוביל את המאבק בפרוטקשן (דמי חסות) קיימו בערב יום ראשון
2 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן