יבול שיא
הרפת והחלב
PikiWiki Israel 86060 the ein shemer hut

"מוזיאון" קיבוצי באפליקציה 

2 דק' קריאה

שיתוף:

במטרה להנגיש את המורשת הענפה של הקיבוצים אישר משרד המורשת הקמת המיזם בהיקף של חמישה מיליון שקלים 

משרד המורשת אישר תוכנית להקמת "לא מוזיאון" הקיבוצי הראשון, בסכום של חמישה מיליון ₪. מדובר באפליקציה בה ירוכזו ביישומון אחד אתרי המורשת הקיבוציים, וכך יתאפשר לכל מי שמעוניין להכיר את הסיפור הקיבוצי שירוכז במקום אחד. 

התוכנית אושרה בטקס חגיגי בו השתתף השר למורשת הרב עמיחי אליהו, מנכ"ל המשרד נתנאל איזק, וגיל לין, מנכ"ל איגוד התעשיה הקיבוצית כיום, אשר בתפקידו הקודם כמשנה למזכ"ל התנועה הקיבוצית יזם וקידם מטעם התנועה רעיון להקמת מוזיאון למורשת הקיבוצית. המיזם אושר בזמנו במזכירות התנועה הקיבוצית, ועתה יהיו המשאבים ליישומו. 

"המורשת הקיבוצית גדולה ועמוקה ובנוסף מבוזרת על פני הארץ כולה" אמר לין, "לא ניתן להכילה במבנה אחד או אפילו בישוב אחד. הדרך שבחרנו היא לאפשר את חשיפת כל מרכיבי המורשת במערכת דיגיטלית שתחבר בין הקיבוצים ותאפשר לראות את התמונה השלמה". 

ניר מאיר מזכ"ל התנועה הקיבוצית דיווח בישיבת מזכירות התנועה הקיבוצית על התקציב שהושג לקידום המוזיאון המקוון, ואושררה ההחלטה להתקדם עם היוזמה, גיל לין יוביל את הפרויקט עד למציאות פרויקטור שיעבוד מול הקיבוצים שיצטרפו לתוכנית. "כשנכנסתי לתפקידי הגדרתי את שימור המורשת הקיבוצית והנכחת תפקידה של התנועה הקיבוצית וחלקה המרכזי בהצלחת המפעל הציוני כאחד מתפקידיה של התנועה" אמר מזכ"ל התנועה, "בימים של ערעור על העובדות ההיסטוריות והפצת פייק ניוז יש חשיבות גדולה במיזם זה". חשיבות נוספת לתוכנית הממשלתית היא כי אתרי המורשת הקיימים בקיבוצים יקבלו כעת הכרה ארצית. המיזם הממשלתי מאפשר לקשור בין אתרי המורשת ברמות שונות של שימור ולחברם לסיפור רחב ומשותף.  

"המוזיאון" יהיה מערכת מקוונת שתחבר בין מקומות ואתרים פיזיים, רעיונות וערכים אוניברסליים, אירועים היסטוריים לאומיים, אירועים היסטוריים מקומיים, סיפורים אישיים, סיורים מומלצים, משחקים והפעלות שינגישו עבור הציבור הרחב תמונה רחבה של אתרים, קהילות, ארגונים, אישים ותאריכים, מהם ניתן ללמוד על העבר, ההווה והעתיד. 

במיזם שותפות גם שתי חברות תוכנה שיספקו את התשתיות הטכנולוגיות – חברת וונדרינג וחברת אידאה מערכות מידע מקיבוץ משמר העמק, החברה באיגוד התעשייה הקיבוצית. 

הפרויקט זכה במסלול השקעה המיועד למיזמים מיוחדים העומדים בפני עצמם ומספקים פתרון שלם לתחום מורשת ייחודי, מסלול לו זכו מעטים מתוך 731 המיזמים שהוגשו לקול הקורא של המשרד למורשת.  

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

בשבוע שעבר התקיימה סדנת האפיון של פרויקט הפיילוטים RegenUp, שסימנה את יריית הפתיחה לשיתופי הפעולה בין החקלאים והסטארטאפים, שנבחרו לקחת חלק בתוכנית. במסגרת הפרויקט פועלים יחד אשכול גליל מזרחי ו-RegionUp בשיתוף מו״פ צפון, מכון
< 1 דק' קריאה
*תמונה ראשית: בתצוגת האופנה הקהילתית במרחביה. צילום: איגזורה יניב  בערב מרגש במיוחד התקיימה השבוע בקיבוץ מרחביה "תצוגת אופנה ברוח יד שנייה", אירוע קהילתי  לציון חודש המודעות לסרטן השד. האירוע נולד בשותפות בין המחלקה לשוויון מגדרי, אגף
< 1 דק' קריאה
לאחרונה התקיימה פעילות חינוכית מיוחדת בנושא קיימות ומחזור, לילדי כיתות א'-ג' במושב נבטים שבבני שמעון, בשיתוף אתר דודאים – הפארק למיחזור וחינוך סביבתי בנגב. במהלך הפעילות, למדו הילדים על חשיבות ההפרדה, המחזור וצמצום הפסולת –
< 1 דק' קריאה
משרד האוצר הפך אובססיבי לענף החלב, כאילו הוא המקור ליוקר המחייה במדינת ישראל. מבלי לזלזל בצורך אזרחי ישראל לשתות חלב במחיר סביר, הציבור הישראלי סובל מיוקר מחייה בכל תחומי חייו ובין היתר- חינוך, תרבות
2 דק' קריאה
מסלול תמיכה מאוחד ליישובים צמודי גדר בגבול הלבנון וליישובי הנגב המערבי, לתכנון, הקמה ושדרוג של תשתיות חקלאיות אזוריות או יישוביות משרד החקלאות וביטחון המזון מפרסם בזאת מסלול תמיכה מאוחד ליישובים צמודי גדר בגבול הלבנון
< 1 דק' קריאה
״מועצת החלב מברכת את שר החקלאות, אבי דיכטר, על הצגת תכנית חשובה ומשמעותית תוך חיזוק הייצור המקומי ושמירה על ביטחון המזון של ישראל. זאת תוך ראייה אסטרטגית אשר נותנת מענה לצורכי המשק הישראלי לצד
< 1 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן