יבול שיא
הרפת והחלב
עמית יפרח

רפורמה או חיסול ענף החלב? 

< 1 דק' קריאה

שיתוף:

אם לא נעצור עכשיו את הרפורמה הזו, נמצא את עצמנו תלויים בטורקיה או פולין ואז כולנו נבכה על חלב שנשפך 

הרפורמה בענף החלב שמוביל שר האוצר, בצלאל סמוטריץ׳, היא למעשה ניסיון מחודש להחיות תכנית ישנה שכבר נכשלה בעבר שלא תוזיל את מחיר החלב לצרכן, אך תפגע אנושות בפרנסת החקלאים ובביטחון המזון של כולנו.  

מאחורי סיסמאות כמו “תחרות חופשית” ו”הוזלת יוקר המחיה”, מסתתר מהלך כלכלי קר ומנוכר שמבטל, בין השאר, את התכנון בענף אשר שומר על הרפתנים ואת מחיר המטרה השומר גם על המחירים לצרכן ופותח את השוק ליבוא חופשי שימוטט את הייצור המקומי. 

מדובר באותה גישה קרה של פקידי האוצר, שמסתכלת על הרפת והחקלאי רק דרך גיליון האקסל – ומתעלמת מהחשיבות הלאומית, החברתית, הצרכנית והביטחונית של הענף למדינת ישראל כולה. 

במילים פשוטות זו אינה רפורמה. 

זו תכנית חיסול לענף החלב הישראלי!  

בישראל פועלות 620 רפתות בקיבוצים ובמושבים המייצרות כמיליארד וחצי ליטר חלב גולמי בשנה, מתוכן 430 רפתות מושביות, רובן בגבולות המדינה. הרפת היא לא רק עסק. היא עוגן כלכלי, מנוע תעסוקה, מוקד חיים. כשסוגרים רפת, יישוב שלם מתחיל להתרוקן ואז . בשנת 2025 בלבד נסגרו 21 רפתות מושביות וכל אחת מהן היא נורה אדומה לחוסן הלאומי של ישראל. 

במלחמה ראינו כיצד החקלאים המשיכו לספק תוצרת חקלאית תחת אש, מתוכם גם הרפתנים שסיפקו חלב טרי גם כשנפלו טילים וחדירות מחבלים איימו על חייהם. הרפתנים והחקלאים לא עצרו ליום אחד. זהו ביטחון מזון במובנו העמוק ביותר: היכולת של המדינה להאכיל את אזרחיה גם בשעת משבר. 

אבל במקום לחזק אותם, משרד האוצר פועל להחליש אותם. בשם ‘תחרות׳ הוא יוצא ברפורמה ליבוא חזק אשר תחזק את היבואנים ותפגע אנושות בענף ותגרום לסגירת עשרות רפתות. בטווח הארוך, כולנו נשלם ביוקר. 

חקלאות ישראלית היא לא טבלת אקסל. היא משימה לאומית. 

אם לא נעצור עכשיו את הרפורמה הזו, נמצא את עצמנו תלויים בטורקיה או פולין ואז כולנו נבכה על חלב שנשפך. 

הכותב הינו מזכ״ל תנועת המושבים ויו״ר התאחדות חקלאי ישראל 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לראשונה שתלו הבוקר התלמידים חסה לליק בבריכות ההידרופוניות בחממת האגרוטק של אדם ואדמה מבית השומר החדש בערבה *תמונה ראשית: צילום: השומר החדש זהו פרויקט ראשון מסוגו, שמחבר בין חינוך, חקלאות מתקדמת, טכנולוגיה וביטחון מזון,
2 דק' קריאה
״מי שמבקש להנהיג את ישראל חייב להציג מדיניות ברורה לעתיד החקלאות. לא ניתן להחליף עצמאות וביטחון מזון״ בנוסף קיימה התאחדות חקלאי ישראל סקר לקראת הבחירות שבחן את עמדות הציבור ביחס לחשיבות החקלאות הישראלית, ביטחון
2 דק' קריאה
תוודאו שאין לכם טרול בטרולי!כדי להגן על הצומח בישראל משרד החקלאות מבהיר: אסור להכניס לישראל סטים של ארבעת המינים ממדינות זרות הסיבה: חשש לחדירת מזיקים שייפגעו בצומח ובחקלאות המקומית • למניעת עוגמת נפש לנוסעים,
2 דק' קריאה
נגיף חדש מקבוצת האורתובוניאווירוסים, המכונה בשלב זה "דמוי שמונדה", זוהה בבקר בכמה מדינות באירופה. ברפתות שנפגעו דווח על חום, אובדן תיאבון, שלשולים וירידה חדה בתנובת החלב. החשש המרכזי נוגע להדבקת עוברים במהלך ההיריון, אך
5 דק' קריאה
האיחוד האירופי הודיע על השעיית יבוא בשר, מוצרי חלב ומוצרים נוספים מן החי מברזיל, לאחר שלא התקבלו ערבויות מספקות לעמידת ענף הבקר בדרישות האירופיות לשימוש באנטיביוטיקה. האיסור עשוי להיות זמני, אך בבריסל מבהירים כי
4 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!