יבול שיא
הרפת והחלב
Screenshot 2024 05 29 121400

שאגת הפרדס – מלחמת "שאגת הארי" 2026

2 דק' קריאה

שיתוף:

עבודה בצל המלחמה: הרוח של פרדסני ישראל

אי אפשר לחלוף על פני השבועות האחרונים מבלי להצדיע לכם, המגדלים. העבודה בפרדסים נמשכת במרץ תחת לחץ בלתי פוסק, אזעקות ומתח ביטחוני שאינו פוסח על אף אזור גידול – מהצפון ועד הדרום.

אני רואה אתכם בשטח שומרים על קור רוח וממשיכים לקטוף, לארוז ולשווק. דגש מיוחד ניתן בתקופה זו לשמירה על שלומם וביטחונם של העובדים הזרים שלנו. הם השותפים שלנו למלאכה והדאגה להם – הן ברמה הבטיחותית והן ברמה המורלית – היא חלק בלתי נפרד מהערכים של ענף ההדרים. המחויבות שלכם להמשיך ולספק פרי איכותי לעם ישראל ולעולם, גם כשברקע נשמעים הדי המלחמה, היא תמצית הציונות המודרנית.

הניכויים המותרים עבור מגורי עובדים זרים

בחודשים האחרונים ריכזנו מאמץ כביר בזירה הפרלמנטרית. השתתפתי בשתי ישיבות קריטיות בוועדת העבודה והרווחה של הכנסת, שעסקו באבסורד המתמשך של גובה הניכויים המותרים עבור מגורי עובדים זרים.

הבהרנו לחברי הוועדה ולנציגי הממשלה: המצב הנוכחי, שבו הניכוי המותר לצורך הוצאות מגורים עומד על סכום מקסימלי של כ-440-580 ש"ח בחודש (תלוי באזור הגידול ובעלות המגורים), הוא גזירה מנותקת מהמציאות. בזמן שעלויות החשמל, המים, התחזוקה והארנונה של מבני המגורים בקיבוצים ובמושבים זינקו בעשרות אחוזים, הסכום המותר לניכוי משכר העובד נותר קפוא ומביך.

עמדתנו, בשיתוף עם התאחדות חקלאי ישראל, היא חד-משמעית: לא ייתכן שהמדינה תטיל עלינו את כל נטל התחזוקה והסבסוד של העובדים הזרים. אנו דורשים העלאה מיידית ומשמעותית של תקרת הניכוי, כך שתשקף את עלויות האמת של המגדל. לא ביקשנו להרוויח על גב העובד, ביקשנו להפסיק לסבסד אותו מעבר לשכרו הראוי. התאחדות חקלאי ישראל מובילה כאן קו תקיף שאינו מוכן להתפשר על פירורים – אנו דורשים הכרה בהוצאות המעסיק כפי שהן בשטח, ולא כפי שהן מופיעות בטבלאות אקסל מיושנות בירושלים. העלות הראלית בקירוב 1,800-2,100 ₪ לחודש לעובד.

מבט לעונה הבאה: היעד – מזרח רחוק, מטרה קרובה

למרות הקשיים הנוכחיים, אסור לנו להפסיק לתכנן את העתיד. המטרה האסטרטגית שסימנו לעונה הבאה היא ברורה: חידוש והרחבת קווי השילוח של ענף ההדרים למזרח הרחוק.

השוק במזרח הוא שוק הצמא לאיכות הישראלית ובמיוחד לזני הפרמיום שלנו. אנו פועלים כבר מעכשיו כדי להבטיח שהאונייה של ענף ההדרים תצא לדרך, תוך התגברות על מכשולי הלוגיסטיקה והחרמות. פתיחת נתיבי השיווק הללו היא קריטית ליצירת אלטרנטיבה לשוק האירופי הרווי ולביסוס רווחיות המגדל לטווח הארוך.

חברות וחברים, האתגרים גדולים, אך הרוח של מגדלי ההדרים גדולה מהם. נמשיך לפעול בכל החזיתות – בוועדות הכנסת, בנמלים ובפרדסים – כדי להבטיח שהענף המפואר שלנו ימשיך להוביל את החקלאות הישראלית.

אני מבקש לשלוח לכוחות הביטחון בכל החזיתות – בים, באוויר וביבשה חיבוק חם, ולכם פרדסנים יקרים, שמרו על הקרובים שלכם, עוד מעט נגמרת העונה ונראה את תחילת הפריחה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*תמונה ראשית: רענן כהן, הקרן לידידות הקרן לידידות ותנועת מושבים בישראל מקיימים שיתוף פעולה ראשוני מסוגו: כ-22 ישובים יקבלו ציוד מלא למקלטים ולהפיכתם למרכזי למידה ממושכים לילדים ולבני נוער וגם לשהייה במקלט לזמן ארוך.התרומה
2 דק' קריאה
יום הולדת שמח לקהילת "ניגון הלב", שחוגגת 25 שנה להולדתה * קהילת ניגון הלב היא בית חם למשפחות וליחידים, רווי חיי הקהילה המזמנים רגעי התרוממות רוח, קרבה אנושית ותמיכה קהילתית, ארוגים בניגונים היוצאים מהלב ונכנסים אל
7 דק' קריאה
*תמונה ראשית: המתנדב אלקנה מזגאוקר ממושב רנן, מקבל את תעודת ההצטיינות ביום ראשון נערך טקס הוקרה שבו הוענקה תעודת הצטיינות למפקד כיתת הכוננות אלקנה מזגאוקר ממושב רנן, שבמועצה האזורית מרחבים, על פועלו יוצא הדופן
< 1 דק' קריאה
*תמונה ראשית: מפקד פיקוד העורף, אלוף שי קלפר, בביקורו במושב חניאל מפקד פיקוד העורף האלוף שי קלפר, מפקדת מחוז דן אל״מ שני גרשי ומפקד נפת שרון אל״מ (מיל׳) יוני שטבון הגיעו אל הבתים שנפגעו
< 1 דק' קריאה
*תמונה ראשית: מועדון כדורעף הפועל מטה אשר עכו חוגג זכיה באליפות מועדון כדורעף הפועל מטה אשר עכו עושה זאת שוב – אליפות 17 במספר! צלחת האליפות חוזרת הביתה, לצפון, למועצה האזורית מטה אשר ובצדק
< 1 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!