יבול שיא
הרפת והחלב
תפיסה של למעלה מ8 טון עגבניות במעבר חוסאן קרדיט משרד

תפיסות ללא הפסקה: מפקחי משרד החקלאות סיכלו ניסיונות הברחה של למעלה מ-17 טון ירקות מרצועת עזה בשתי פעילויות שונות

< 1 דק' קריאה

שיתוף:

במקרה הראשון נתפסו כ-9 טון של ירקות, ביניהם: עגבניות, מלפפונים, חצילים ופלפלים חריפים במחסום א-זעיים הסמוך לירושלים • במקרה השני נתפסו למעלה מ-8 טון של עגבניות במעבר חוסאן הסמוך לבית לחם • כלל הסחורות הועברו להשמדה באופן מידי נוכח חשש לבריאות הציבור

שר החקלאות ח״כ אבי דיכטר: "אני מברך את יחידת הפיצו"ח שתפסה את משאיות הירקות שהועברו מעזה ליהודה ושומרון והוברחו לישראל 'בסיבוב'. ישראל מאפשרת לפלסטינים לבנות מרקם חיים והם בתמורה משגרים טילים ומבריחים סחורות, משרד החקלאות ימשיך לעקור את התופעה הזו מהשורש"

במהלך סוף השבוע האחרון, מפקחי היחידה המרכזית לאכיפה וחקירות (פיצו"ח) במשרד החקלאות איתרו וסיכלו את שיווקם של למעלה מ-17 טון ירקות, וביניהם: עגבניות, מלפפונים, חצילים ופלפלים חריפים מתוצרת עזה אשר נתפסו במחסום א-זעיים ובמעבר חוסאן שבעוטף ירושלים. המפקחים הגיעו למקום בעקבות דיווחים של לוחמי המעברים. כלל הסחורה שנמצאה הועברה להשמדה על פי צו רופא.

משרד החקלאות משקיע מאמצים רבים על מנת למגר את תופעת ההברחות של תוצרת חקלאית. תחילה, סוכלה הברחה של כ-9 טון של ירקות במחסום א-זעיים שזוהו מסימון חותמת המקור עזה. בהמשך, סוכלה הברחה של למעלה מ-8 טון של עגבניות במעבר חוסאן. הסחורות היו גלויות בתוך משאיות שונות שנתפסו, ללא התעודות והאישורים הנחוצים לשם העברה. הנהגים עוכבו לחקירה, ונפתחו כנגדם הליכים משפטיים. מחקירה ראשונית עולה, כי אין קשר או שיתוף פעולה בין שני המקרים. 

חשוב להבהיר, תוצרת חקלאית שנכנסת לארץ נדרשת לעמוד בתנאי סף, וביניהם: חובת מעבר סחורות במקומות מסודרים על פי חוק ודגימת התוצרת לבדיקה מיקרוביולוגית שמטרתה לבדוק הימצאות שאריות חומרי הדברה וחומרים נוספים. תוצרת חקלאית שאינה עוברת תהליכים אלו, עלולה להוות סכנה לבריאות הציבור. בתקופה זו, תות השדה נחשב לאחד מהפירות הפופולאריים להברחה, ולכן, המשרד מדגיש – על כל חשש לתוצרת חקלאית לקויה, יש לדווח למוקד משרד החקלאות 6016*, והוא ייבדק. 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

המטרה: הבטחת המשך החקלאות הישראלית וייצור המזון לציבור הישראלי ועידוד החקלאים לרכוש פוליסות ביטוח ד"ר מועמר חאג'-יחיא, מנהל תחום ביטוח חקלאי במנהלת ההשקעות של משרד החקלאות וביטחון המזון: "משרד החקלאות רואה בחיזוק ביטחון המזון
< 1 דק' קריאה
מליאת מועצת הצמחים בחרה הבוקר פה אחד באסף שמיר לתפקיד מנכ"ל המועצה. אסף יחליף בתפקידו את צבי אלון שפרש לגמלאות ושימש כמנכ"ל המועצה משנת 2009. שמיר (52), יליד קיבוץ גניגר, מתגורר במבשרת ציון, שימש
< 1 דק' קריאה
שלוש נשים שמתגוררות בעוטף מספרות כיצד משפיעה המלחמה על יצירותיהן ופעולותיהן. ברכה רוטשטיין כותבת שירים ומגדלת סוקולנטים. חן רוזיליו מצלמת ולירון בר – אשר מסלול חייה השתנה לאחר מות בת משפחתה בפיגוע – תורמת
8 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן