יבול שיא
הרפת והחלב
צעדה בני נוער 2

בני הנוער של כפר עזה עולים לירושלים למען החזרת החטופים 

2 דק' קריאה

שיתוף:

לאחר שלאורך שמונת ימי החנוכה ישנו בני הדור הצעיר של כפר עזה בכיכר החטופים, השבוע החליטו להתגייס למאבק בני הנוער של הקיבוץ ש-79 מתושביו נרצחו ו-18 נחטפו על ידי חמאס ב-7 באוקטובר 

*תמונה ראשית: בני הנוער מכפר עזה יוצאים לדרך. רוצים שקולם ישמע. צילום: רפי דלויה 

ביום ראשון השבוע יצאו בני ובנות השכבה הבוגרת, תלמידי כיתות ט' עד יב' מכפר עזה, לצעדה בת חמישה ימים לאות הזדהות ומתוך מטרה להמשיך ולהוביל את המודעות להחזרת החטופים ולהשאיר אותה על סדר היום הציבורי בכלל וגם בקרב בני הנוער. הצעדה, שיצאה מכיכר החטופים בתל אביב, תסתיים ביום חמישי מול משכן הכנסת בירושלים תחת הקריאה לשחרר את החטופים באופן מיידי. 

מעל 80 ימים מאז שנפתחה מלחמת חרבות ברזל ו-129 חטופים עדיין בשבי חמאס. בני הנוער בשכבה הבוגרת של תנועת הצופים בכפר עזה יזמו והחליטו בשיתוף עם נוער העוטף, תנועת הצופים הארצית ומועצת שער הנגב לצאת לצעדה תחת המסר כי כפר עזה לא תוכל להתקיים ללא החזרת חטופיה, דרישה לשחרור החטופים כולם, והשבתם הביתה בריאים ושלמים. 

שירי יחיאלי (17) תלמידת יב' מכפר עזה, שפונתה יחד עם קיבוצה לשפיים, מספרת על היוזמה: "לא שומעים מספיק את הנוער, יש לנו כוח והבנו שלא שמעו אותנו מספיק. ישבנו יחד, בני הנוער של הקיבוץ, והחלטנו לצאת לצעדה".  

תנועת הצופים לקחה על עצמה לעזור בכל מה שנדרש מבחינה לוגיסטית, מאישורי משטרה, דרך תיאום אמבולנס וחובשים, אוטובוסים המסיעים את הנערים והנערות לנקודות הלינה בסוף כל יום, מים, אוכל ועוד. 

היום הראשון נפתח בגשם שוטף, אך לדברי שירי הגשם לא מנע מהם להמשיך ולצעוד. "התארגנו על מעילי גשם והמשכנו לצעוד". שירי מקווה שבני נוער וצועדים נוספים יצטרפו אליהם בדרך. "אנחנו רוצים שישמעו את הקול שלנו, שמישהו ישמע ואולי נצליח להשפיע ולגרום להחזרת החטופים לביתם". 

מסלול הצעדה: ביום ראשון (24.12) עד בית דגן, ביום שני (25.12) מבית דגן לבית חשמונאי, ביום שלישי (26.12) מבית חשמונאי לנווה אילן, ביום רביעי (27.12) מנווה אילן למבשרת ציון, ביום חמישי (28.12) ממבשרת ציון לכנסת ישראל.  

בכל ערב בתום הצעדה יתקיימו מעגלי שיח בהשתתפות בני הנוער ובליווי צוותים מקצועיים ובהם גם פסיכולוגים. ביום חמישי, לאחר ההגעה לכנסת, תתקיים עצרת שתכלול טקס לזכר הנופלים והנרצחים ולמען השבת החטופים. 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

צוות מדריכי תא מטעים, שה"מ, מחוז הצפון, בשיתוף היחידה לחקר עשבים, מרכז מחקר נווה יער, מנהל המחקר החקלאי, מכון וולקני תודה לשאול גרף, לשלמה גלידאי, ליואב מוטרו, לתמר קיסר ולאנשי חברות שיווק תכשירי הגנת
18 דק' קריאה
מחלת "ההשחרה הבקטריאלית במנגו" necrosis( apical )bacterial גורמת להתייבשות אמירי הצימוח (תמונה .)1 על פני העלים ולאורך הפטוטרת מופיעים כתמים נקרוטיים כהים, המלווים לעיתים בהפרשות שרף (תמונה .)2 מחולל המחלה הוא חיידק מסוג פסאודומונס
2 דק' קריאה
זו השנה השלישית בה מודי בכר, נכד לראשוני מושב גאליה, מפעיל את "המרכז לחקלאות וגינון טיפולי" שהקים במושב * המרכז מיועד לילדים ולנערים * לאחר לחימה בעזה שגרמה לו להתמודד עם פוסט-טראומה, הוא שב
6 דק' קריאה
*תמונה ראשית: דניאלה פלג, אלופת אירופה בפעם השניה ברציפות בדרך לסיום. צילום: Sailing energy  דניאלה פלג, ממושב בית חנניה, היא שוב אלופת אירופה בגלישת רוח, לאחר שסיימה את אליפות אירופה בגלישת רוח שהתקיימה בפאלרמו
< 1 דק' קריאה
*תמונה ראשית: הוותיקים של מועצת יואב עם האדניות  לכבוד חודש האזרח הוותיק, החל בחודש נובמבר, התקיימו ביישובי מועצה אזורית יואב סדנאות בניית אדניות מעץ בהנחייתה של ענבל ענבר – מנגרים מהלב ממושב סגולה.  בכל
< 1 דק' קריאה
*תמונה ראשית: סרן יוגב פזי ז"ל. צילום:  דובר צה"ל   במלאות שנה לנפילתו של סרן יוגב פזי ז"ל, לוחם ומפקד שנפל בקרב בעזה והתגורר עם משפחתו בגבעות בר שבמועצה האזורית בני שמעון, התקיימה השבוע עצרת
< 1 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן