יבול שיא
הרפת והחלב
גרעין ברק במולדת

גרעין צבר חדש הוכרז במושב מולדת: ציוניות במלוא הדרה

< 1 דק' קריאה

שיתוף:

השבוע מדווחים בגאווה בגלבוע, על סיום פרק קליטת גרעין צבר חדש במושב השיתופי מולדת. גרעין "ברק" מונה 20 חברי גרעין: 9 בנים ו-11 בנות.

גרעין צבר חדש הוכרז במושב מולדת, הגרעין מורכב מבני נוער שהגיעו מהחוף המערבי בארה"ב (לוס-אנג'לס), יחד עם חבר מתאילנד, בן לישראלים! במהלך נובמבר יתגייסו חברי הגרעין לצה"ל, שם ישמשו בתפקידים משמעותיים.

גרעין צבר חדש הוכרז במושב מולדת

עובד נור, ראש המועצה: "הצעירים המצוינים האלה מהווים דוגמה ומופת! במציאות צינית, זה מרומם את הנפש לפגוש את אלו שהמילה 'ציונות' שגורה בפיהם, ובמעשיהם משקפים נוער איכותי שעולה לישראל ומחזק את האוכלוסייה הערכית בארץ." מולדת, גבע ויזרעאל הם שלושת הישובים במועצה שלוקחים חלק במפעל ערכי זה.

"סיכויי ההשתקעות בישראל של עולים חדשים שמתגייסים לצה"ל כחלק מקבוצה – גדולים מהסיכויים של מי שמתגייסים לבד". מוסיף עובד נור.

מרגש מכל היבט

חברי הגרעין הגיעו למולדת במהלך אוגוסט, והקדישו את זמנם ללימוד השפה העברית וחיזוק הקשר עם הקהילה וקליטה מוצלחת במשפחות המאמצות. כן נטלו חלק בפעילויות קהילתיות עם ילדי הגנים והתגייסו לעבודה המסייעת לחקלאים.

פרויקט גרעין צבר מרגש מכל היבט, וכך ולא במפתיע, נוצר מצב בו מעיין להב, המדריכה החברתית של גרעין "ברק", היא בוגרת של גרעין צבר הקודם במולדת, אחת מ-3 בוגרי הגרעין הקודם שקשרו את גורלם במושב, לאחר שירותם הצבאי. בנוסף ללהב, מלווה את הצעירים הילה סלע, רכזת הגרעין.

"יש כאן תחושה של ברכה הדדית". מספרת סלע. "מה שזה עושה להם, יעדי חברי הגרעין. לנו כקהילה, עצם העיסוק בקליטתם, מעצים את תחושת היחד והלכידות החברתית. בורכנו בבני נוער שמוותרים על הנוחות והביטחון בארצות מוצאם, לטובת שירות צבאי וחיים במרחב הכפרי בישראל. יש יותר טוב מכך? פשוט בורכנו!"

תכנית "צבר" מתבצעת בשיתוף פעולה של התנועה הקיבוצית, תנועת הצופים הסוכנות היהודית ומשרד הקליטה, בהצלחה רבה במשך קרוב ל-30 שנים.

(צילום: אילן לורנצ'י)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אומר יעקב בלום, דור רביעי לחקלאים במושבה ראש פינה • בשל היותם מושבה, במשך שנים איש לא סייע לחקלאי ראש פינה, עד שהחליטו לדאוג לעצמם והקימו אגודה שיתופית, עם בית אריזה • ביחד עם
7 דק' קריאה
"זה נכון, היו לנו חיים טובים בניו יורק, אבל הרגשתי מבודדת – עלינו לארץ לא רק בגלל הציונות אבל בעקבות משפחתי, כי המשפחה הגרעינית כבר הייתה בארץ," אומרת לי בת' שטיינברג, בחום הלוהט בעת
6 דק' קריאה
תערוכת יומנים ויזואליים של נשות בארי כחלק מתערוכה לציון שנה לטבח *תמונה ראשית: פרח פילו מבארי לצד עבודותיה. בשבת השחורה חדרו מחבלים לביתה של פרח בת ה-75 והתבצרו בו. רק בראשון לפנות בוקר הגיעו
< 1 דק' קריאה
אין אפילו גרם אחד של הבדל מהותי בין להיות אדם מאמין ואיש השומר הצעיר, אומר גיל זמיר, שמקיים אורח חיים דתי בקיבוץ העירוני רות גיל זמיר הוא חבר קיבוץ רות, קיבוץ עירוני של תנועת
6 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן